Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


10 autocare Neoplan pentru compania Christian Tour


Imagini pentru poze cu memento bus
 
Zece autocare Neoplan moderne au intrat în flota Christian Tour. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ trei milioane de euro, iar vehiculele sunt operate în special pe cursele lungi, pe toate destinațiile interne și externe ale  tour-operatorului român, în funcţie de sezonalitate. Autocarele își încep cursele cu ceea ce Memento Bus a numit ”Cea mai mare caravană din turismul românesc”.
Aproximativ 150 de jurnaliști, bloggeri, agenți de turism, oameni de marketing, specialiști în industria transporturilor, etc. au fost tratați asemeni unui rege. Pe durata unei zile, pe traseul  București -Sinaia - Castelul Peleș, toti cei aflati  la bordul  noilor autocare au simtit din plin confortul, buna dispozitie si relaxarea. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu MHS Truck & Bus Group, reprezentantul MAN în România, compania de la care au fost achiziţionate noile autocare.
Siguranță, prețuri bune și confort 
Autocarele Neoplan model Cityliner și Tourliner Christian se adaugă flotei de 15 autocare şi mai multe vehicule de capacitate mică, operate  deja de către Memento Bus. În contextul creşterii activităţii şi implicit a numărului de curse charter către destinaţii precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Christian Tour alocă o importană deosebită și turismului românesc.
La capitolul utilități pentru sporirea confortului pasagerilor, Memento Bus țintește cele mai înalte standardele internaționle. Din pachet nu lipsesc: sistem multi-media cu DVD, CD player, monitoare LCD şi navigaţie, frigider, bucătărie, toaletă, sistem performant de aer condiţionat, Wi-Fi şi scaune premium pentru pasageri (cu tapiţerie mixtă textil plus piele, măsuţă rabatabilă, spătar ajustabil, extensie laterală spre culoar, suport pentru picioare şi plasă pentru reviste).  
Odată cu înnoirea parcului auto s-a efectuat verificarea şi upgradarea tuturor vehiculelor din flotă, încât fiecare autocar să ofere un nivel similar de confort.
"Cursele au prețuri foarte bune, și un drum de la București la Constanța, Bașov, Tulcea, Cluj Napoca, Timișoare, Oradea etc. începe de la 1 Euro /sens" afirma Marius Berca, Director Operational Christian Tour.
De altfel, politica tarifară flexibilă şi preţurile dinamice în funcţie de data rezervării biletului sau de cursa aleasă, dar şi facilităţile multiple de rezervare, se dovedesc a fi atuurile cu care Memento Bus intră pe piaţa curselor turistice cu autocarul. Astfel, cu cât rezervă mai din timp, cu atât turiştii au oportunitatea de a obţine un tarif mai bun. Acest sistem fiind similar politicii tarifare practicate de companiile de transport aerian low cost.
Promovarea online și în agenții proprii în multe țări europene  
”Cel mai mare succes în comercializarea biletelor îl au canalele on-line”, declara Marius Pandel, General Manager Christian Tour. În urma unei cercetări de piaţă proprii a reieşit faptul că un număr mare de turişti îşi achiziţionează pachetele de vacanţă sau serviciile de transport în acest mod. În paralel, clienţii pot accesa ofertele în cele 30 de agenţii proprii din toată ţara, dar şi la ceilalţi parteneri distribuitori.”
În sensul optimizării accesului călătorilor la biletele Memento Bus, a fost construită o platformă online dedicată, unde se pot achiziţiona biletele cu până la 24 ore înainte de călătorie. Modalităţile de plată sunt diverse: de la plata online cu cardul, la plata POS/cash în agenţii. În plus, începând cu 1 iunie a.c. va fi disponibilă şi plata prin SMS.
”În străinătate, funcţionează agenţiile Memento Holidays Antalya (cu investiţie şi capital românesc), Memento Holidays Spania, Memento Hotels din Grecia (pentru divizia hotelieră), precum şi cele patru sedii Christian Tour din Republica Moldova, Polonia, Ungaria şi Serbia, care la cerere pot vinde şi serviciile Memento Bus. Așadar avem o paletă largă de canale de distribuție la nivel european.”, a mai spus Marius Pandel.
Optimizarea utilizării flotei, cheia eficienţei 
Autocarele de 60 de locuri sunt necesare în special în perioadele de vârf sau pe destinaţiile către care există un număr mai mare de turişti. Un exemplu foarte bun în acest sens este Corfu, unde anul trecut Christian Tour a trimis cca. 10.000 de turişti, din care aproximativ 60% au solicitat transport cu autocarul.
„Vehiculele pleacă toate odată şi este util să gestionăm mai puţine maşini, cu mai mulţi pasageri. Reuşim în plus să optimizăm şi cheltuielile de operare. Întreaga flotă deserveşte transportul către destinaţiile turistice externe: cursele charter, circuitele cu autocarul în Europa, dar şi programul Senior Voyage. Astfel, în perioadele capete de sezon (martie-mai şi septembrie-noiembrie), autocarele sunt trimise - cu tot cu şoferi şi ghizi - în destinaţii cum ar fi Costa Brava, Costa del Sol, Coasta de Azur, Napoli etc. şi efectuează excursiile locale de acolo. Practic, deservesc nevoile Christian Tour la destinaţie.”a tinut sa precizeze Marius Pandel – CEO Christian Tour – Memento Bus.
În decembrie sunt operate de regulă programe de tip circuit şi city-break, inclusiv în România. Pe toată perioada verii se efectuează curse către litoral, către munte, iar de sărbători sunt curse speciale către Maramureş, Bucovina etc., în funcţie de cererea din piaţă. Recent, au fost introduse curse ocazionale către Electric Castle şi Untold, cele două evenimente care vor avea loc în vară la Cluj-Napoca, şi nu este exclusă operarea unei curse către Sighişoara, pe perioada festivalului. Evenimentele culturale atrag şi turişti străini, astfel că toate cursele Memento Bus se opresc şi la aeroport, pentru că în prezent nu există soluţii bune de transfer de la Otopeni către diferite destinaţii din ţară.
Cursele Memento Bus vor fi updatate în fiecare sezon şi vor fi introduse noi destinaţii în portofoliu. În prezent, este disponibilă grila de vară cu date de călătorie până la 30 septembrie 2016, disponibile online pe www.mementobus.com 
Compania Christian Tour este unul dintre cei mai experimentati tour operatori din Romania fiind activ la nivel european. In afara de Romania grupul detine reprezentante si in tari precum Marea Britanie,Spania, Grecia, Polonia, Serbia,Ungaria si Moldova.
 
Nicolina Garici
 


STADA şi-a consolidat pozitia în piaţa farmaceutică, confirmând dinamica pozitivă a performanţelor din ultimii ani. În 2014 vânzările grupului au depăşit două miliarde de euro


 STADA Arzneimittel AG, producător cu o tradiţie de peste 120 de ani pe piaţa de medicamente, informează asupra performanţelor generale şi financiare preliminare neauditate, înregistrate în cursul anului 2014. 
STADA şi-a consolidat pozitia în piaţa farmaceutică, confirmând dinamica pozitivă a performanţelor din ultimii ani. În 2014 vânzările grupului au depăşit două miliarde de euro, informeaza compania
Conform datelor preliminare se estimează că vânzările la nivel de grup au crescut cu 3 % până la 2.062,2 milioane EUR (exerciţiul anterior: 2.003,9 milioane EUR) (valoare ajustată la efectele valutare şi ale portofoliului: +1%). Indicele EBITDA raportat a crescut cu 9% până la 418,8 milioane EUR (anul anterior: 382,6 milioane EUR). EBITDA ajustat a crescut cu 4% până la 431,9 milioane EUR (exerciţiul anterior: 414,3 milioane). Având în vedere aceste cifre, se anticipează că venitul net ajustat a crescut cu 16 % până la 186,2 milioane EUR (anul anterior: 160,6 milioane EUR). 
Prezentă prin 50 de reprezentanţe în mai mult de 30 de ţări din întreaga lume (la 1 martie 2014), STADA este în top pe cinci dintre cele mai puternice pieţe europene: Germania, Rusia, Italia, Belgia şi Spania. 
Într-o piaţă farmaceutică foarte dinamică, în care competiţia este maximă, accentul companiei cade pe medicamente generice care să asigure accesibilitatea pacienţilor la tratamente actuale, recomandate de ultimele ghiduri medicale de specialitate; de asemena, compania STADA aduce pe piaţă şi produse din categoria OTC, multe dintre ele branduri de top. 
Portofoliul grupului cuprinde peste 900 de ingrediente farmaceutice active, dintre care cele mai cunoscute branduri, unele şi pe piaţa din România, sunt: 
Grippostad® (medicament pentru răceală)
Mobilat® (pentru dureri musculare şi ale articulaţiilor)
Kamistad ® (pentru infecţii uşoare ale cavităţii bucale)
Zaldiar®  (pentru tratmentul durerii)
Ladival® (cremă de plajă)
Versatis®  (pentru nevralgia postherpetică)
Hepathrombin® (medicament pentru tulburări ale circulaţiei venoase) 
Exigenţa pentru calitate şi dorinţa de a contribui la menţinerea sănătăţii pacienţilor din toate categoriile de vârstă şi sociale, au motivat compania ca în anul 2013 să lanseze 724 de produse biosimilare la nivel internaţional. Tot 2013 este an de referinţă pentru activitatea grupului pentru că STADA intră în domeniul tratamentelor medicale individualizate cu „STADA Diagnostik”.
În România, STADA este prezentă încă din 1993, prin produsele Grupului Hemofarm din Serbia, grup care din 2006 face parte din STADA Arnzeimittel Germany. 
Pe piaţa internă, compania anunţă la nivelul anului trecut o creştere în valoare de 34% faţă de 2013, în timp ce toată piaţa farmaceutică a crescut doar cu 6,2%, conform datelor Cegedim.
Din 2014, STADA  România îşi măreşte echipa şi aduce produse noi în portofoliu:  “În contextul pieţei farmaceutice actuale, o piaţă competitivă şi dinamică,  STADA aduce pacienţilor din România soluţii terapeutice de calitate Germană, la preţuri accesibile”, SLOBODAN STEVIC, CEO România 
Despre STADA Arzneimittel 
STADA Arzneimittel este o companie farmaceutică globală de specialitate, axata pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice. Compania are sediul global la Bad Vilbel, Germania. STADA Arzneimittel dezvoltă şi comercializează produse generice, medicamente de tip branded generics, mărci după expirarea patentului pentru produsul original şi OTC-uri în peste 30 de ţări. Medicamentele Stada sunt fabricate în unităţi de producţie din Germania, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Bosnia şi Herțegovina, Muntenegru şi Vietnam.
 
 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici