Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


ACC și JAR colaborează pentru extinderea activitaţilor din cadrul programelor dedicate educaţiei prin mișcare și promovării unui stil de viaţa sănătos


Athletic Cardio Club (ACC), primul club sportiv infiinţat de medici, le da o mana de ajutor liceenilor care vor sa aleaga un stil de viaţa sanatos si se alatura programului Isport − un proiect unic in Romania, derulat de Junior Achievement Romania (JAR) in parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale si Cercetarii Stiinţifice si Ministerul Sanataţii, informeaza un comunicat de presa.
Parteneriatul dintre Athletic CardioClub si Isport, care a oferit informaţii despre sanatate pentru mai mult de 54.000 de tineri, isi propune sa combata sedentarismul si lipsa de informare despre prevenţia primara a bolilor cronice netransmisibile in randul tinerilor liceeni. 
In acest scop, ACC dezvolta deja o aplicaţie care va putea fi folosita de elevi in cluburile Isport si ca aplicaţie pentru programul la clasa. Aplicaţia de mobil va permite inregistrarea diferitelor tipuri de miscare (mers pe jos, alergare, ciclism etc.), precum si a timpului alocat zilnic pentru efort fizic, stabilirea unor obiective pe termen lung si realizarea unui top al utilizatorilor. 
In plus, membrii Athletic Cardio Club vor putea susţine activitaţile organizate de liceele cu cluburi sportive Isport, in timp ce liceenii vor obţine direct informaţii despre iniţiativele si competiţiile organizate de ACC. 
Societatea Romana de Cardiologie (SRC) este partener al programului Isport inca de la lansarea acestuia, in anul 2011, iar prin intermediul ACC extinde acum  aceasta colaborare. 
„Aceste programe ne sprijina in misiunea pe care ne-am asumat-o, de a ne adresa in mod direct tinerilor, pentru a caror sanatate ne preocupam acum, astfel incat ei sa nu devina pacientii de maine. Cred cu tarie ca educatia pentru preventia bolilor cronice la tineri, dar chiar și de la cele mai fragede varste, este de o maxima importanta, iar noi, medicii, sustinem necesitatea unor programe nationale, de educatie pentru sanatate care sa asigure igiena și condiţiile de siguranta in școli, asistenta medicala cu prezenta de personal specializat și existenta dotarilor necesare pentru educatie fizica și sport”, a declarat dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, președintele SRC si ACC.
De patru ani, Isport sustine in școlile din Romania infiinţarea de cluburi sportive, programe de activitaţi si evenimente sportive, informare despre sanatate și prevenirea bolilor netransmisibile, iar Junior Achievement Romania pune la dispozitia profesorilor și elevilor manuale specializate pentru cursuri opţionale de „Educatie prin mișcare”, „Nutritie” si, incepand cu al doilea semestru al anului școlar 2015-2016, un nou manual, dedicat preventiei bolilor cronice. 
Isport este un program naţional care face parte din Young Health Programme, iniţiativa globala AstraZeneca de promovare a educaţiei pentru sanatate si prevenirea bolilor cronice netransmisibile, programe de cercetare, advocacy si sprijin adresate tinerilor din intrega lume
„Programul Isport a a oferit informaţii pentru mai mult de 54.000 de mii de tineri, a implicat pana in prezent peste 20.000 de elevi care au beneficiat gratuit de activitati educationale la clasa, aproximativ 31.000 de tineri care au participat la organizarea a 110 cluburi locale de sport, mai mult de 1.000 de profesori și 350 de evenimente și competitii, ce au atras aproape 13.000 de persoane (parinti, cadre didactice, lideri locali) in activitatile educationale”, a spus Stefania Popp, CEO, Junior Achievement Romania. 
Organizaţia Mondiala a Sanataţii (OMS) recomanda, pentru tinerii cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani, cel puţin o ora de activitate fizica pe zi. In Europa insa, tendinţa generala este de scadere a nivelul de activitate fizica, iar in Romania doar puţin peste 25% dintre adolescenţi ajung la nivelul recomandat de organizaţia mondiala. Potrivit OMS, sedentarismul este unul dintre principalii factori de risc pentru obezitate, diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, dar si diferite forme de cancer, stres, depresie si anxietate.Potrivit unui sondaj realizat de Junior Achievement Romania in randul cadrelor didactice, principalele nevoi de informare la nivelul elevilor sunt  legate de fumatul pasiv, consumul excesiv de alcool, consumul de droguri, gestionarea stresului, importanta alimentatiei sanatoase, descoperirea fiziologiei corpului omenesc și igiena personala. Mai mult de jumatate din profesorii chestionati considera ca modalitatea cea mai eficienta de a promova informatiile despre aceste subiecte in randul tinerilor este introducerea in școli a unui program educational transcurricular. 
Young Health Programme este initiativa globala AstraZeneca de investitii in comunitate, creata pentru ca tinerii din intreaga lume sa beneficieze de sprijinul necesar pentru a-și proteja sanatatea și pentru a-și imbunatati șansele la o viata mai buna in viitor.
Isport este un program naţional care face parte din iniţiativa de responsabilitate sociala iniţiata de AstraZeneca la nivel international: Young Health Programme. Partenerii strategici in program sunt Ministerul Educaţiei si Cercetarii Stiinţifice si Ministerul Sanataţii, Junior Achievement Romania iar Fundaţia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie susţin iniţiativa ca parteneri. 
AstraZeneca este o companie bio-farmaceutica internaţionala avand o contribuţie esenţiala in descoperirea, dezvoltarea, producţia si comercializarea de medicamente inovatoare, pentru unele din cele mai grave maladii: cancer, boli gastrointestinale, cardiovasculare, neuropsihiatrice, respiratorii si inflamatorii. AstraZeneca este prezenta in peste 100 de ţari, iar produsele sale ajuta la imbunataţirea starii de sanatate a milioane de oameni din intreaga lume. Pentru mai multe informaţii vizitaţi: www.astrazeneca.com.
Junior Achievement Romania este cea mai mare si cea mai dinamica organizaţie internaţionala de educaţie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip learning by doing  sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de institutii de invaţamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu instituţiile de invaţamant si sunt susţinute financiar de catre comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org.
Athletic CardioClub este primul club sportiv creat de medici si dedicat promovarii activitaţii fizice si sportului ca mijloc esenţial de prevenţie a bolilor cardiovasculare. In club se poate inscrie orice persoana, medic sau nu, care practica in mod constant o activitate fizica (cel puţin 30 de minute de efort moderat pe zi, minimum cinci zile pe saptamana) si care nu fumeaza. ACC le propune membrilor sai sa parcurga 600 km intr-un an calendaristic, prin orice forma de miscare: alergare, ciclism, mers pe jos. 
 
nicolina gariciAlte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici