Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


ingineri, IT-ști și alți specialiști de care are nevoie industria, precum și pe educația profesională duală, după modelul german. ingineri, IT-ști și alți specialiști de care are nevoie industria, precum și pe educația profesională duală, după modelul german. 

Restructurare instituțiilor publice pentru a le pregăti pentru o viitoare aderare la UE, digitalizare acestora împreună cu aceea a sectorului de business, în colaborare cu autoritățile de la București, acordarea de subvenții IMM-urilor pentru activități de cercetare aplicată în industrie, fapt care le va permite să aplice la programul de finanțare pentru cercetare și inovare Horizon Europe, sunt alte câteva măsuri avute în vedere de guvernul de la Chișinău.
De asemenea, Moldova are o ambițioasă agendă în ceea ce privește infrastructura energetică și de transport rutier și feroviar, în speranța că va putea participa în viitor la reconstrucția Ucrainei. 
Companiile germane prezente la întâlnirea organizată de AHK România au apreciat potențialul de dezvoltare al Republicii Moldova și au prezentat premierului așteptările și nevoile lor pentru ca business-ul să poată crește. Au fost menționate îngrijorări legate de securitate și dorința ca oficialii moldoveni să comunice explicit și direct cu mediul de afaceri despre cum poate asigura securitatea oamenilor și a afacerilor în contextul conflictului din regiune. Alte necesități ale companiilor sunt legate de procedurile vamale, de timpul lung de așteptare la frontiere, de diverse sisteme de taxare.   
În Republica Moldova sunt în prezent 140 de companii cu capital german, iar volumul schimburilor comerciale a crescut în 2022 cu 16,5% față de anul anterior, ajungând la 830 mil de euro. 
 Despre AHK România 
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002 în România, AHK numără peste 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova, care contribuie la consolidarea relațiilor trilaterale dintre companii din România, Republica Moldova și Germania. 
Laitmotivul anului 2023 pentru AHK România: Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities 
Parteneriatele puternice reprezintă fundamentul pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Gândirea și acțiunile îndreptate către formarea de parteneriate între companii, mediul politic, societate și educație sunt mai importante ca niciodată. În acest context, am ales pentru acest an ca laitmotiv „Strengthening Partnerships”. Obiectivul nostru este de a duce relațiile economice dintre Germania și România la un nou nivel. În cadrul parteneriatelor, însoțim transformarea în modele de afaceri durabile și sprijinim în mod activ investițiile în educație, sănătate, știință și noi tehnologii. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, trebuie să colaborăm mai strâns ca niciodată și să gândim în aceeași direcție. În cadrul unor Strengthened Partnerships transformăm Challenges into Opportunities

 Contact pentru presă: Sorina Buzatu  PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro   
Homepage | Facebook | LinkedIn | YouTube

 
 
 

  


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici