Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Guvernul a decis înfiinţarea complexurilor energetice Oltenia şi Hunedoara


In  prezent, nu există în România companii de electricitate pe bază de huilă şi lignit care să fie suficient de mari pentru a putea participa la proiecte regionale şi internaţionale în beneficiul pieţei din România. Două companii de această mărime vor permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte. Guvernul îşi propune să înfiinţeze două companii integrate care să aibă o cotă de piaţă suficientă pentru a activa cu succes pe o piaţă regională competitivă. Cele două companii vor include nu numai capacităţi de producţie, ci se vor implica şi în activităţi de furnizare şi mentenanţă. Astfel, CE Hunedoara se va înfiinţa prin fuziunea societăţilor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni.  Complexul Energetic Hunedoara va participa la licitaţia pentru achiziţionarea activelor viabile din Compania Naţională a Huilei: minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan, unitatea de exploatare şi preparare a cărbunelor, staţia minieră de salvare şi partea administrativă a CNH.  Complexul Energetic Oltenia se va axa pe exploatarea lignitului şi se va înfiinţa prin fuzionarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova şi Complexul Energetic Rovinari. Prin crearea noilor entităţi juridice, nu se realizează disponibilizări de personal. Finalizarea reorganizării se va face după obţinerea deciziei de autorizare a concentrării economice de la Consiliul Concurenţei.


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici