Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Caravana „Sănătatea vine la tine”, proiect al Alianţei Pacienţilor Cronici din România cu focus pe boli cardiovasculare şi diabet, a testat în perioada mai-iulie a acestui an 1.229 de persoane din mediul rural.Caravana „Sănătatea vine la tine”, proiect al Alianţei Pacienţilor Cronici din România cu focus pe boli cardiovasculare şi diabet, a testat în perioada mai-iulie a acestui an 1.229 de persoane din mediul rural.

Caravana a ajuns în şapte judeţe: Caraş-Severin (Pojejena), Mureş (Beica de Jos), Iaşi (Cotnari), Dolj (Cîrna şi Cetate), Ialomiţa (Gârbovi), Călăraşi (Nicolae Bălcescu), Dâmboviţa (Morteni), se arată într-un comunicat.

„Echipa de medici, asistente medicale, studenţi la Medicină, elevi ai şcolilor post-liceale sanitare au efectuat nu doar investigaţii, ci şi educaţie medicală despre bolile cardiovasculare şi despre controlul diabetului, au distribuit broşuri educative, au dat sfaturi despre nutriţie şi schimbarea stilului de viaţă şi au încurajat persoanele prezente să discute cu medicii de familie despre problemele de sănătate descoperite”, se spune în document.

Analizele efectuate gratuit au fost: glicemie, hemoglobina glicată, colesterol (toate acestea atât la faţa locului, cât şi în laborator), analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), EKG, testul Michigan pentru complicaţiile diabetului, chestionar de risc cardiovascular.

Rezultalele caravanei sunt:

 • 1.229 persoane au venit la testări (75% femei, 25% bărbaţi).
 • 75% aveau peste 50 de ani.
 • Aproape jumătate dintre persoanele prezente sunt obeze: 26,3% au obezitate de gradul I, 12% obezitate de gradul II şi 7,1 % obezitate de gradul III. Încă o treime sunt supraponderale (31,5%).
 • Doar 12,6% dintre cei cu un indice de masă corporală mai mare de 30, au vorbit cu medicul de familie despre greutatea lor.
 • La calculul riscului de boli cardiovasculare (Heart Score, un indicator folosit de societăţile profesionale internaţionale de cardiologie), a reieşit că 45% din pacienţi au risc crescut (25%) şi foarte crescut (20%) de a dezvolta boli cardiovasculare în următorii 10 ani.
 • 113 persoane au fost depistate la EKG cu tulburări de ritm cardiac, 95 aveau afecţiuni ischemice şi 9 aveau modificări ale dimensiunilor cavităţilor cardiace.
 • Aproape jumătate dintre pacienţi (49,31%) aveau colesterolul total de peste 200. Dintre aceştia, doar 28% fuseseră diagnosticaţi cu hipercolesterolemie.
 • 77% din pacienţi aveau valori crescute ale LDL colesterolului, care este principalul factor de risc pentru afecţiunile cardiovasculare.
 • Peste 50% din populaţia testată avea dislipidemie.
 • Peste două persoane din trei (69%) au glicemii de prediabet şi diabet (valori de peste 100).
 • 55 persoane au aflat în această caravană că sunt bolnave de diabet.
 • Dintre persoanele cu diabet (diagnosticate anterior sau în timpul caravanei), 44% au risc mediu şi mare de neropatie diabetică, după cum a rezultat în urma efectuării testului Michigan.
 • Aproximativ 60% dintre cei testaţi au prezentat modificări ale hemogramei, dintre care 12% au diverse grade de anemie care se asociază şi cu deficit de fier.
 • 25% din populaţia testată are deficit de fier.
 • 10% din oameni fuseseră diagnosticaţi cu anemie în ultimii doi ani.

„Pacienţii cu probleme cardiace nu sunt reprezentaţi de ani de zile de nicio asociaţie, nu le apără nimeni drepturile. Aşa că am decis ca noi, Alianţa Pacienţilor Cronici din România, să sprijinim înfiinţarea Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Cardiovasculare Pro Cardio, ca şi aceşti pacienţi să fie reprezentaţi la nivel naţional, precum toate celelalte patologii reprezentative. Preşedinta acestei nou înfiinţate asociaţii este Adina Rusu, pacientă cu probleme cardiace şi cancer. Am toată încrederea că experienţa ei în navigarea de pacienţi va fi de mare folos viitorilor membri ai asociaţiei”, a spus Cezar Irimia, preşedintele APCR.

 

 


Alte Stiri
 • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
 • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
 • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici