Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2021

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


A fost lansat Sistemul National de Verificare a Medicamentelor. Un an pana la operationalizare


Organizatia de Serializare a Medicamentului din Romania (OSMR) a lansat vineri Sistemul National de Verificare a Medicamentelor menit sa protejeze pacientii impotriva medicamentelor contrafacute. Procesul de implementare a sistemului se va intinde pe durata unui an, urmand ca acesta sa devina operational intr-un an, la 9 februarie 2019, conform legislatiei europene
Presedintele OSMR, Dan Zaharescu, a explicat ca fiecare cutie cu medicamente va avea un cod unic.
"Acest sistem national de verificare a medicamentelor presupune existenta unei baze de date unde seria fiecarei cutii cu medicamente va fi sicata, iar in clipa in care medicamentul va fi eliberat farmacistul va verifica seria medicamentului. Daca medicamentul este valid, va putea fi eliberat, daca nu, vor fi o serie intreaga de proceduri in functie de situatie. Daca se constata ca o cutie este contrafacuta, ea fi pusa in carantina si se vor lansa niste alerte la structurile responsabile de siguranta circulatiei medicamentelor si se vor face investigatiile necesare. Exista si in prezent sisteme de trasabilitate si de verificare a medicamentelor, dar nu atat de precise cum vor fi cele care vor intra in vigoare", a spus Zaharescu.
Potrivit lui Zaharescu, investitiile pentru producatori vor fi semnificative in liniile de ambalare.
"In momentul in care se introduc medicamentele in cutie se imprima pe ea acel cod matriceal care contine datele unice de identificare ale cutiei respective. Ori adaptarea liniilor de fabricatie la aceste cerinte presupune investitii de ordinul sutelor de mii de euro pentru fiecare linie de ambalare", a precizat  Zaharescu.
 
 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici