Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2021

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Comerțul bilateral între România și Germania își revine


 


 

 

 

 
 
 

AHK România anunță cele mai recente cifre privind schimburile comerciale din primul trimestru dintre România și Germania.
După cum arată cele mai recente date ale Oficiului Federal de Statistică (Destatis), volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România și-a revenit ușor în primele trei luni ale anului în curs. Astfel exporturile germane către România au însumat 4,5 mld. EUR, în creștere cu 3,6% față de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au crescut la 3,8 mld. EUR (+0,9%). Cu un volum de 8,3 mld. EUR, România ocupă locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menționată. În 2020 țara noastră s-a clasat pe locul 20, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 mld. EUR.
După o scădere a schimburilor comerciale între Germania și România în lunile ianuarie și februarie, acestea și-au revenit semnificativ în martie 2021. „Suntem încrezători că redresarea relațiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua și vom putea ajunge la nivelul din 2019 până la sfârșitul anului. Măsurile de relaxare și campaniile de vaccinare din multe țări europene își arată deja efectele”, subliniază Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România. „În ceea ce privește o tematică foarte actuală, și anume re/nearshoring, pe fondul consolidării rezilienței lanțurilor de aprovizionare în contextul pandemiei vedem oportunități bune pentru România. Acest subiect este intensdezbătut și la nivel european în acest moment și sperăm că România se va implicaactiv”, a adăugat Metz. AHK România s-a poziționat deja strategic cu platforma sa b2b Marketplace România, www.marketplaceromania.ro, și își va extinde activitățile. Inițiativa desfășoară activități pe tot parcursul anului pentru a spori exporturile companiilor românești către Germania și oferă căutări țintite de parteneri de afaceri potriviți.
 
Despre AHK Romania
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şiLinkedIn / ahkromania.
 
Contact pentru presă:   
 Carmen Kleininger
PR Specialist
e-mail kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
 Web: www.ahkrumaenien.ro
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
                                             
 
 :Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici