Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2019

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Economia germană își consolidează prezența în România – AHK România deschide un birou la Cluj-Napoca


Logo Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)
940X230
După mai bine de 15 ani de activitate de succes în România, cu un birou în București, unde lucrează 21 de angajați, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) deschide un birou la Cluj-Napoca. „AHK Transylvania Office va oferi companiilor din Transilvania accesul direct la comunitatea noastră dinamică și inovativă și va sprijini companiile din regiune în activitățile lor”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director.
„Deschiderea acestui birou va ajuta ca problemele care apar la nivel regional sa fie mai bine înțelese. Ne vom implica și vom susține companiile atât prin grupurile de lucru înființate în cadrul AHK România,cât și prin colaborarea cu alte organizații, atunci când este nevoie de comunicarea directă cu instituțiile publice”, a adăugat Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România. 
Am ales Clujul pentru că este cel mai bun punct de pornire pentru a ne intensifica activitățile în întreaga regiune. „Fiind un oraș universitar cu tradiție în România, Clujul are un renume excelent. Este situat central și are o importanță deosebită pentru economia germană: din cele 7.500 de companii germane active în România, 435 sunt situate în județul Cluj (6%)”, a spus Florin Sabou, membru în Consiliul Director AHK România și director general al unei companii germane cu sediul în Cluj. Un alt motiv,mai ales pentru investitorii germani, este faptul că orașul este foarte bine conectat la Europa și se bucură de o administrație locală activă, dar și de o comunitate de business inovatoare și foarte dinamică. 
Unul din obiectivele centrale ale biroului AHK din Cluj-Napoca este să sesizeze aspectele economice importante pentru regiunea Transilvania și să le dezbată împreună cu ceilalți actori implicați în viața economică. Astfel, considerăm că este utilă găsirea de soluții care să ducă la creșterea disponibilității forței de muncă și care să promoveze sistemul de învățământ dual.Dorim de asemenea să intensificăm colaborarea dintre mediul privat și cel universitar, pentru a crea în România noi activități în domeniul cercetare-dezvoltare. Un alt subiect foarte important îl constituie provocările în ce privește dezvoltarea urbană/managementul orașelor, cu care se confruntă în prezent multe administrații locale. Și nu în ultimul rând dorim să ne aducem contribuția la îmbunătățirea și transformarea imaginii și percepției acestei regiuni, dar și a întregii țări, în Germania. 
Sperăm că deschiderea AHK Transylvania Office la Cluj-Napoca va fi un semnal pozitiv pentru investitorii germani, că demonstrează faptul că regiunea este atractivă, iar biroul AHK de aici va fi la fel de util și pentru firmele locale care vor sa se internaționalizeze, în special către Germania.
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german prin inițiativa EduPro și a înființat platforma GreenTecheconetromania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. 
 
Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

Carmen Kleininger
Presă şiRelaţii Publice
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
 


 
 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici