Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


"Italian Wine and Food Day”


A cincea ediţie a evenimentului  "Italian Wine and Food Day” este organizată de către Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior Bucureşti sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste optzeci de firme locale, importatori, distribuitori, buyer din marile reţele de retail, Ho.Re.Ca. şi magazine de gastronomie, wine-bar-uri se vor bucura de gustul inimitabil al produselor alimentare şi vinurilor Made in Italy.informeaza un comunicat de presa
Evenimentul, care beneficiază de sprijinul partenerilor media HoReCa, Horeca Insight și Trends HRB, este  inclus în programul celei  de-a zecea ediţii a Festivalului Italian şi are ca scop promovarea unui sector de excelenţă,  consolidarea raporturilor comerciale, creşterea exporturilor de vinuri şi produse alimentare către România, precum şi de a apropia şi mai mult consumatorii români de gusturile şi aromele italiene.
În deschiderea lucrărilor va fi proiectat "The Fifth Element", scurt film de promovare a sistemulul agroalimentar italian realizat de ICE. Cu această ocazie, un expert al societății de consultanță KeysFin va prezenta perpectivele sectorului HORECA si ale pieții vinurilor din Romania. Seminarul se va încheia cu intervenția unui expert local din domeniul HORECA/Retail și cu o scurtă prezentare a societăților italiene expozante.
În sesiunea succesivă sunt prezentate cele treisprezece societăţi italiene invitate de către Agenţia ICE, reprezentând mai multe regiuni din Italia. Va urma o degustare de vinuri și alte produse alimentare și, nu în ultimul rând, cu întâlniri B2B între companii și operatorii locali: importatori/distribuitori de vinuri şi/sau produse alimentare, buyers, achizitori din restaurante, F&B managers ai hotelurilor, manageri şi buyers din enoteci, sommelieri, magazine gourmet, wine-bar, ziaristi ai presei specializate şi generale.
Produsele expuse de producătorii italieni acoperă o gamă largă a excelenței Made in Italy: vinuri şi spumante, lichioruri, ulei de măsline, conserve, brânzeturi și mezeluri tipice, dulciuri, paste făinoase,  etc 
Statisticile italiene indică faptul că exporturile de produse agroalimentare şi vinuri au depășit în anul 2017  cifra de 40 miliarde de Euro (+7,7 % fata de 2016), încurajând aşteptările de realizare a obiectivului de a atinge valoarea de 50 miliarde de Euro la sfârşitul deceniului.Anul 2017 a fost un an excepțional pentru vinul italian, ale cărui exporturi au crescut cu 7% ajungând la 6 miliarde de euro, record istoric absolut.
Italia este țara europeană cu cel mai mare număr de produse agroalimentare cu denumire de origine și de indicație geografică recunoscute de Uniunea europeană: 817, din care 294 produse DOP, IGP, STG și 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT.  O mărturie în plus a înaltei calități a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legăturii puternice între excelențele agroalimentare italiene și teritoriul de proveniență.
În clasamentul ţărilor partenere ale Italiei pe anul 2017, România se situează pe locul al 13-lea la nivelul ţărilor Uniunii Europene și locul al 19-lea la nivel mondial ca țară de destinație pentru exporturile de produse alimentare și băuturi în valoare de 385,8 milioane de euro (în creștere cu 7,2% față de anul 2016), fiind şi un important furnizor al Italiei de astfel de produse, cu 327,9 milioane de euro (ocupând locul al 21-lea în clasamentul tuturor ţărilor furnizoare şi locul 13 în cel al ţărilor UE).
Principalele produse agroalimentare italiene exportate către România în 2017 au fost: legume-fructe (75,3 milioane euro), dulciuri (52,6 milioane euro), carne şi produse din carne (45,7 milioane de euro), produse alimentare diverse (43,6 milioane de euro), cafea (37,3 milioane de euro), lactate şi brânzeturi (27,9 milioane euro), conserve vegetale (23,1 milioane de euro), peşte şi conserve de peşte (19,5 milioane de euro), vinuri (12,1 milioane de euro), paste făinoase (11,7 milioane euro) și băuturi alcoolice (10 milioane de euro). 
Principalele produse exportate de România către Italia în acelaşi an au fost: produse vegetale, cereale (137,7 milioane de euro), legume-fructe (57,9 milioane de euro), carne și preparate din carne (36 milioane de euro), dulciuri (13 milioane de euro), lactate și brânzeturi (10,8 milioane de euro), miere (8,1 milioane de euro),  produse alimentare diverse (8 milioane de euro), orez (5,7 milioane de euro), conserve legume-fructe (3,7 milioane de euro), ape minerale și băuturi răcoritoare (2,8 milioane de euro) și alcool și băuturi alcoolice (2,6 milioane de euro).
Festivalul Italian (16 mai – 12 iunie) organizat de către  ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior Bucureşti sub patronajul Ambasadei Italiei, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură reuneşte o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: promoţii la produse alimentare, modă, mobilă, promoţii în restaurantele italiene partenere, evenimente culturale şi multe altele. 
Programul festivalului este disponibil pe site-ul : www.festivalitalian.ro.
Pentru mai multe detalii: bucarest@ice.it
 
 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici