Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Ziua Crucii Roşii Române- 4 Iulie 2018


Semnatura email
Din 1876, Crucea Roșie Română este în prima linie a asistenței umanitare, oferind suportul necesar în unele dintre cele mai importante momente care au marcat istoria țării noastre.Pe 4 iulie se  împlinesc 142 de ani de la înființarea organizației.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, Presedintele Crucii Rosii Romane a gazduit in gradina Palatului Elisabeta, acest eveniment alaturi de volumtari, reprezentanti ai Corpului Diplomatic, ai  Administratiei Prezidentiale, ai institutiilor statului si ai societatii civile, parteneri si prieteni ai crucii Rosii. Incepand din anul 2015, Crucea Rosie Romana are ca presedinte pe Majestatea SA  Margareta, Custodele Coroanei romane, continuand o traditie istorica inceputa de Regina Elisabeta Regina Maria si Regina Elena.

Mesajul Directorului General al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Ioan Silviu Lefter
Aniversarea a 142 de ani de activitate ai Crucii Roșii Române
Majestatea Voastră, 
Alteța Voastră Regală, 
Excelențele voastre, domnilor ambasadori, 
Dragi parteneri și susținători ai Crucii Roșii Române, 
Stimate doamne și domni președinți și directori de filiale, 
Dragi voluntari, 
Vă mulțumesc că ați acceptat invitația de a sărbători împreună 142 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. A devenit deja o tradiție să marcăm acest moment istoric, prin bunăvoința Casei Regale aici, la Palatul Elisabeta. Mulțumim  Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, președintele Crucii Roșii Române pentru onoarea de a patrona acest eveniment. 
De 142 de ani, voluntarii Crucii Roșii, ghidați de principiul umanității, au fost prezenți acolo unde oamenii au avut cea mai mare nevoie. 
Din 1876, Crucea Roșie Română s-a aflat în prima linie a asistenței umanitare, oriunde pentru oricine. Nevoile oamenilor reprezintă baza muncii noastre umanitare, iar aceste nevoi au suferit schimbări de la an la an. Pe rând, cei care s-au aflat la conducerea acestei organizații au realizat că nevoia oamenilor nu se reduce doar la îngrijirea soldaților răniți pe câmpul de luptă sau asistarea celor rămași acasă sau a victimelor conflictelor armate. Provocările umanitare s-au diversificat  odată cu dezvoltarea societății, iar Crucea Roșie Română a știut să își adapteze asistența pentru a fi aproape de comunități unindu-și resursele la nivel național de câte ori a fost nevoie 
Forța Crucii Roșii Române au fost în tot acest timp voluntarii, însă viziunea, strategia și coordonarea au fost asigurate de cei care au reprezentat și reprezintă conducerea organizației. 
În cei 142 de ani de activitate neîntreruptă, Crucea Roșie Română a fost condusă de 22 de președinți, personalități de seamă ale istoriei țării noastre, medici iluștri, profesori, istorici. Fondatorul și primul președinte al organizației a fost Prințul Dimitrie Ghica, urmat la conducere de George Gr. Cantacuzino, Ion Kalinderu și nu în ultimul rând de Alexandru Marghiloman, cel care a coordonat activitatea Crucii Roșii în timpul Marii Uniri din 1918. 
În calitate de director general, constat impactul incredibil pe care îl are activitatea Crucii Roșii Române în comunitățile mari și mici, în fiecare zi. Datorită legăturilor strânse ale filialelor și subfilialelor Crucii Roșii cu populația locală, reușim să înțelegem și să ne adaptăm nevoilor oamenilor. Astfel, am ajuns să sprijinim numai anul trecut aproximativ 500 000 de persoane, uniți fiind prin efortul constant al celor 6600 de voluntari și 380 de angajați. 
Suntem mândri și recunoscători pentru munca lor de salvare și de schimbare a vieții, chiar și în cele mai dificile circumstanțe și pentru diferența pe care o fac în rândul comunităților.
Astăzi, la moment aniversar reafirmăm angajamentul nostru față de umanitate. Vom continua să inspirăm, încurajăm, facilităm și promovăm, zi de zi, activitățile umanitare care previn și alină suferința umană, contribuind astfel la menținerea și promovarea demnității umane și a valorilor umanitare. 
Crucea Roșie Română mulțumește voluntarilor și tuturor celor care ne ajută să scriem în prezent istoria organizației. Fără susținerea voluntarilor, donatorilor, partenerilor și prietenilor Crucii Roșii Române programele noastre de ajutorare nu ar fi fost posibile 
 
Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Romane
Aniversarea a 142 de ani de activitate ai Crucii Roșii Române
Excelențele Voastre,
Domnule Director,
Dragi voluntari,
Doamnelor și domnilor,
Anul acesta sărbătorim 142 de ani de activitate ai Crucii Roșii Române.
În Anul Centenarului, onorăm contribuția voluntară, în Primul Război Mondial, a femeilor infirmiere ale Crucii Roșii din România. La acea vreme, Regina Maria a creat sistemul de ambulanțe și s-a alăturat Crucii Roșii cu dăruire și curaj în acțiunile de ajutorare a răniților.
Astăzi, toți ce prezenți aici, precum și miile de voluntari din organizația noastră suntem mândri de a continua să servim, în fiecare zi, Principiile Crucii Roșii.
Felicit tinerii noștri voluntari pentru munca, energia, dibăcia și devotamentul lor. Au reușit să dezvolte un department nou și să ne reprezinte în Comitetul European de coordonare a Rețelei de Tineret din Cadrul Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
De asemenea, vă felicit pe toți pentru eforturile neobosite pe care le depuneți în fiecare zi pentru vă a ajuta aproapele. Împreună, am construit o organizație puternică, capabilă să răspundă greutăților și să vină în întâmpinarea celor care au nevoie de ajutorul nostru.
XXXXX
Din 1876 Ctucea Rosie Romana s-a aflat mereu in prima linie a asistentei umanitare si  va continua sa inspire, incurajeze, faciliteze si promoveze zi de zi activitatile umanitare care previn si alina suferinta umana contribuind la mentinerea valorilor umanitare

nicolina garici 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici