Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)




Horoscop 2023









 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Social Energy -Viitorul transportului,eveniment organizat de Confederatia Patronala Concordia
Benzinăria viitorului,centru de servicii ce va oferi clienților un mix de carburanți


Benzinăria viitorului, centru de servicii ce va oferi clienților un mix de carburanți
Tema viitorului transportului a fost dezbătută în cadrul evenimentului „Social Energy Breakfast: Viitorul transportului” organizat  de Confederația Patronală Concordia cu participarealui Radu Căprău - vicepreședinte CP Concordia și membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil și a lui Alessandro Bartelloni – Policy Director Fuels Europe, moderată de Radu Delicote – Senior Strategist la Smartlink.
Principalele teme dezbătute:  
Transport sustenabil cu investiții eficiente
Pentru un transport sustenabil este necesară o analiză a beneficiilor, fie că vorbim de transportul public, fie de cel individual. Trebuie sa fim conștienți de disponibilitatea fiecărui tip de carburant alternativ pentru fiecare tip de transport și cât de sustenabil va fi acesta în următorii ani. Este necesar un cadrul stabil, predictibil si transparent pentru investitii. Este nevoie de un cadru de reglementare adapatat, astfel încât toate aceste tehnologii existente să poată fi dezvoltate la scalăși să devină tehnologii mature pe piață.
Vehiculele pe gaz natural comprimat -CNG și cele pe gaz natural lichefiat - LNG, iar pe termen lung cele pe hidrogen, oferă la acest moment cea mai promițătoare alternativă la vehiculele pe motorină pentru operațiunile de transport rutier pe distanțe lungi. Cei 5 piloni ai decarbonizării transporturilorrutiere sunt: îmbunătățirea eficienței combustibilului prin noi tehnologii, utilizarea combustibililor alternativi, măsuri de îmbunătățire a operațiunilor logistice, eco-driving prin cursuri de training dedicate pentru șoferii profesioniști și trecerea de la autoturismele private la transportul colectiv.
Mix de soluții adaptat contextului național Fiecare tehnologie răspunde unei anumite nevoi a consumatorilor. Astfel,în vederea reducerii emisiilor, trebuie săne bazăm pe maximizarea potențialului carburanților existenți, dar și săintroducem la o scară mai largă toți carburanții alternativi.
Sectorul de rafinare dispune de tehnologii necesare pentru producerea de carburanți cu emisii scăzute
Carburanții lichizi trebuie să fie parte din mixul de soluții pentru reducerea emisiilor în transport, iar introducerea lor la scara largă este o soluție care depinde de cadrul de politici adoptat la nivel european.
Fie că vorbim de biocarburanți de primă generație sau carburanți avansați obținuți din deșeuri din agricultură, deșeuri municipale, plastic sau alge - toate reprezintă soluții pentru reducerea emisiilor în transport.
Unul din avantajele principale aleutilizării carburanților cu emisii scăzute este că toate beneficiile se propagă rapid prin utilizarea acestor carburanți în parcul de vehicule existente și pentru vehicule introduse în piață.
România trebuie să încurajeze toate tipurile de combustibili pentru a-și atinge țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de serăîn sectorul transporturilor impuse de Directivele europene. Transportul viitorului va avea la bază un mix bazat atât pe carburanții convenționali, cât și pe carburanți alternativi - biocarburanți, mașini electrice, gaznatural lichefiat (GNL), gaz natural comprimat (GNC) sau hidrogen. De asemenea, benzinăria viitorului va deveni un centru de servicii care va raspunde acestui mix energetic pe care România trebuie săîl realizeze.
Conform reglementărilor europene transpuse în legislația națională, România are o țintă ambițioasă de reducere a emisiilor de carbon cu 6% pentru anul 2020 față de 2010.
CP Concordia sprijină demersurile UE de a stabili standarde ambițioase privind emisiile de CO2, dar în același timp solicită instituțiilor europene ca toate noile propuneri legislative să urmărească atingerea acestor obiective de mediu ale UE. De exemplu, măsurile  privind restricționarea cabotajului și întoarcerea obligatorie acasă a vehiculelor din Pachetul de Mobilitate 1 vor conduce în fapt la creșterea emisiilor de CO2, fiind în contradicție cu celelalte măsuri de mobilitate curată ale UE.
Xxxxx
Confederația Patronală Concordia (CPC) este confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, înființată în 2007, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. CPC  își asumă misiunea reprezentării echidistante a intereselor membrilor săi, companii cu capital românesc și străin, având o perspectivă diversă și relevantă asupra realităților economice și sociale.
 Fiind singura confederație patronală românească afiliată la IOE - International Organization of Employers și BusinessEurope, CPC colaborează permanent cu partenerii săi europeni și promovează activ respectarea libertății economice și responsabilității sociale, a bunei guvernanțe și predictibilității cadrului investițional. Mai multe detalii despre CPC pot fi regăsite pe website-ul acesteia:http://www.confederatia-concordia.ro/
 

 
 
 






Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile




CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici