Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2021

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Ziua Nationala a Constructorului
COMUNICAT DE PRESA


FEDERAŢIA PATRONATELOR SOCIETĂŢILOR DIN CONSTRUCŢII - FPSC impreuna cu partenerii sociali FEDERAŢIA GENERALA A SINDICATELOR - FGS si CASA SOCIALA A CONSTRUCTORILOR - CSC in parteneriat cu BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMANE vor organiza in ziua de
  1. septembrie 2021 un eveniment pentru omagierea breslei Constructorilor, cu ocazia zilei dedicata celor ce proiectează, cercetează, construiesc si contribuie, la realizarea construcţiilor.
Gratie demersurilor FPSC si a unui grup de parlamentari care au inteles importanta sectorului construcţii in economie, ziua de 14 septembrie a fost declarata prin legea 350/2018 "Ziua Naţionala a Constructorului".
Ziua de 14 septembrie are o semnificaţie deosebita pentru constructorii din Romania: este ziua in care in anul 1895 au fost recepţionate lucrările de execuţie a "Podului Anghel Saligny" sau "Podul Carol" la Feteşti, lucrare emblematica pentru acele vremuri, cu o lungime totală inclusiv viaductele, de 4.087,95 m, fiind cel mai lung pod în Europa şi al doilea ca lungime din lume la acea vreme.
Podul a fost inaugurat la 26 septembrie /14 septembrie 1895 iar ca test pe deschidere, un convoi de
  1. locomotive a accelerat la 60 km/h, urmat de un tren rezervat „oaspeţilor", la 80 km/h.
în anii 1960, după asanarea Băltii lalomiţei viaductul original a fost înlocuit cu un terasament.
Complexul Podului Anghel Saligny a fost utilizat exclusiv aproape un secol, până în 1987, când a fost inaugurat noul complex Pod Cernavodă , construit lângă el.
In prezenta reprezentanţilor breslei, a unor personalităţi din domeniu si a mediului universitar, in cadrul evenimentului vom omagia breasla constructorilor romani, parcurgând o istorie ilustrata a realizărilor din ultimul secol si jumătate, privind optimist către tehnologii sofisticate de proiectare, execuţie si mentenanta a construcţiilor viitorului.
Invitaţi: Acad.loan-Aurel POP - Preşedintele Academiei Romane
Attila-Zoltan CSEKE - Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei
Cristian PISTOL - Consilier de Stat Departamentul pentru Dezvoltare,promovare si
Monitorizare proiecte de investiţii in infrastructura.
Prof.ing.Nicolae NOICA- Membru de Onoare al Academiei Romane
Dr.ing. Cristian-Romeo ERBASU - Preşedintele FPSC
Ing. Radu VACAREANU - Rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti Arh. Corina MARINESCU - Reprezentant Technology Enabled Construction -TEC

Ediţia de anul acesta va avea loc in ziua de marţi 14 sept. si va fi găzduită de Biblioteca Academiei Romane, Cal.Victoriei 125
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici