Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Peste 120 de beneficiari în 2022 ai parteneriatului Fundației CRUCEA ALB GALBENĂ România cu UNITED WAY România


Fundatia Crucea Alb-Galbena
Comunicat de Presă
"Sănătatea este una dintre principalele direcții în care United Way România se implică pentru a sprijini persoanele care au cel mai mult nevoie!” – a declarat Adriana Dobrea, Director Executiv UWRo. ”Pentru a oferi ajutor celor ce suferă de boli grave și nu pot ieși din casă, colaborăm cu Fundația Crucea Alb-Galbenă. Aceasta oferă îngrijire medicală la domiciliu persoanelor majoritar vârstnice, dependente și foarte dependente, cu stare socială precară. În cazul lor, ajutorul medical contează la fel de mult ca faptul că cineva le trece pragul, le vorbește cu blândețe și îi întreabă despre suferințele care îi macină. Aceste vizite îi ajută să nu se simtă abandonați, uitați și pierduți, și le oferă o stare de spirit mai bună și deci mai multă putere de a face față bolilor".
De peste 15 ani, echipa Fundației Crucea Alb-Galbenă România (Președinte Măriuca Ivan) reușește, datorită parteneriatului cu United Way România să ofere servicii socio-medicale gratuite la domiciliu celor aflați în nevoie, cu situație materială precară și cu grave probleme de sănătate. Dintre aceștia, 90% sunt persoane vârstnice și 10% sunt tineri cu patologii invalidante sau cu dizabilități grave.
De serviciile acestui proiect intitulat “Servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu”, beneficiază și membrii familiei persoanelor îngrijite la domiciliu - aproximativ 160 persoane, aceștia din urmă fiind beneficiari indirecți.  
United Way România este cel mai longeviv partener al Fundației Crucea Alb Galbenă România, dar și unul dintre cei mai importanti, în special pentru proiectele care nu acceptă tineri cu probleme de natură socio-medicală.  
”Obiectivul nostru comun este creşterea calităţii vieţii persoanelor cu nevoi medicale speciale, preponderent vârstnice, dependente şi foarte dependente, cu stare socială precară, prin furnizarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu şi facilitarea accesului la servicii de sănătate” – a spus Măriuca Ivan, Președinte CAG.  
Dacă în 2021, prin susținerea United Way România, 69 de persoane din București și Ilfov au beneficiat de servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu oferite de asistenții medicali și sociali din cadrul Fundației Crucea Alb Galbenă, pe durata anului trecut, in total 122 de persoane au beneficiat de servicii socio-medicale in cadrul acestui proiect.
În fiecare an numărul beneficiarilor, al celor care au nevoie în fiecare zi de suport permanent, de liniștea și siguranța că există cineva care le oferă servicii de îngrijire socio-medicală, a crescut și datorită oamenilor de bine, cu suflet mare.
Iată care sunt serviciile medicale oferite în cadrul acestui proiect, după caz: monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, recoltarea produselor biologice, măsurarea glicemiei cu glucometrul, măsurarea nivelului de colesterol și trigliceride cu analizator multifuncțional, alimentația pe sonda gastrică sau nazogastrică, alimentația artificială pe gastrostomă, îngrijirea plăgilor, escarelor, stomelor, fistulelor, tubului de dren sau canulei traheale, schimbarea sondei vezicale la femei, aplicarea condomului urinar la barbați, aplicarea scutecelor de incontinență urinară de tip pampers, dar și crearea ambientului pacientului, a educatiei pentru sănătate și comunicarea în scop terapeutic.
Cu sprijinul United Way România am reușit în fiecare an să deschidem, lună de lună, ușa bunicilor noștri, bucurându-ne pentru fiecare zâmbet și licăre de speranță în priviri!
Mulțumim pentru susținere!
Împreună schimbăm destine!
 
Fundația Crucea Alb Galbenă România
Email: cruceaalbgalbena@cag.ro
Website: www.cag.ro
FB: https://www.facebook.com/CruceaAlbGalbena


 


Fundatia Crucea Alb-Galbena

 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici