Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Transportul public, la alt nivel: autobuzul care circulă deasupra mașinilor, o realitate în China


Transportul public, la alt nivel: autobuzul care circulă deasupra mașinilor, o realitate în China (FOTO)

Concept futurist, transpus în realitate – mijloacele de transport hibride care circulă pe deasupra mașinilor nu mai sunt doar o idee demnă de filmele SF, ci au devenit realitate, în China. Combinație între autobuz, tramvai și metrou, astfel de mijloace de transport în comun vor revoluționa traficul în cele mai aglomerate metropole ale lumii.
Transportul public, la alt nivel: autobuzul care circulă deasupra mașinilor, o realitate în China (FOTO)S-au făcut de mult remarcate imagini cu vehicule futuriste care transportă rapid zeci de persoane pe deasupra mașinilor blocate în trafic. Am gândit cu toții că este o idee extraordinară, dar imposibil de pus în practică. Chinezii nu s-au lăsat descurajați de nivelul de dificultate și au transformat acest concept în realitate, impresionând întreaga lume.
„Mijloacele de transport în comun ar trebui să fie o variantă mult mai bună decât automobilul privat. Autoritățile au datoria de a găsi soluții pentru micșorarea traficului îngrozitor devenit o banalitate în marile orașe ale lumii. Am ajuns să ni se pară normal să petrecem zilnic ore în șir în trafic. Nu este normal! Trebuie să găsim alternative atât pentru a oferi cetățenilor noștri alternative demne de luat în calcul, cât și pentru a reduce drastic poluarea”, a comentat unul dintre oficialii din Qinhuangdao pentru o publicație locală.
Autobuzul „transzonal” poate fi deja văzut pe străzile orașului Qinhuangdao, însă deocamdată se află în probe.
Vehiculul cu tracțiune electrică are o lungime de 22 de metri și o lățime de aproape 8 metri, astfel că poate acoperi mai multe benzi de circulație.Cu o capacitate actuală de 300 de pasageri, vehicul va fi extins pentru a putea transporta până la 1.200 de pasageri.Autobuzul va putea atinge o viteză de până la 65 kilometri/oră, astfel că va fi unul dintre cele mai eficiente mijloace de transport în comun.
China cochetează cu această idee de ceva vreme, însă proiectul a stârnit o adevărată rumoare în luna mai a acestui an, când a fost expus un model în miniatură, în cadrul celei de-a 19-a ediții a China Beijing International High-Tech Expo. La doar o lună distanță, oficialii chinezi au surprins întreaga lume anunțând că „autobuzul de tranzit elevator” (Transit Elevated Bus – TEB) este deja în producție și că va fi gata pentru teste în luna august. Iată că chinezii s-au ținut de promisiuni!
 

 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici