Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2022

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Cooperativa Agricolă Bostănăria -o inițiativă lăudabilă


Recolta Gheorghe Doja - Cooperativa Agricola - Home | Facebook     Patru fermieri din Ialomița împreună cu distribuitorul de fructe și legume Microfruits vor pune pe piață 4.000 de tone de pepeni sub brandul Bostănăria  

Patru fermieri din localitatea Gheorghe Doja, județul Ialomiţa, cu experienţă de 20 de ani în agricultură, împreună cu Microfruits, un trader de top din sectorul de fructe şi legume, au fondat, la finalul anului trecut, Cooperativa Agricolă Bostănăria, specializată în producţia mai multor soiuri de pepeni.
Andrei Boitoș, Viorel Radu, Vasile Boitoș și Radu Nicoleta – cei patru membri fondatori ai Cooperativei Agricole Bostănăria – sunt fermieri cu experiență de două generații în agriculturăDin toamna anului 2021, lor li s-a alăturat Microfruits, companie lider în distribuția de fructe şi legume. Microfuits este, la rândul său, o companie românească de succes care a reușit, în cei 11 ani de activitate, să ajungă în top trei distribuitori specializaţi, cu o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei.
În 2022, Cooperativa Agricolă Bostănăria marchează atât primul an de producţie în această formulă,– cât şi lansarea brandului de pepeni româneşti – Bostănăria. 
În acest sezon, cooperativa va pune pe piaţă mai multe tipuri de pepeni: verde, negru, fără semințe, Charleston, Yellow Watermelon şi patru specialităţi de pepene galben (Galia, Cantaloupe Honeydew şi Piel de Sapo). Suprafaţa totală alocată culturilor de pepeni este de 65 de hectare, terenurile fiind situate pe raza localităţii Gheorghe Doja, al doilea mare bazin de producţie de pepeni din România. O pondere de 90% din această suprafaţă este alocată culturilor de pepene verde, iar pe restul de 10% se cultivă cele patru soiuri de pepene galben. În sezonul actual, început la finalul lunii iunie şi care se va încheia în septembrie, membrii cooperativei estimează o producţie totală de 3.500 - 4.000 de tone de pepeni, din care circa 3.000 pepeni verzi.
=Cooperativa Agricolă Bostănăria este un proiect în care ne punem mari speranţe”, a declarat Andrei Boitoş, Preşedinte şi membru fondator al Cooperativei Agricole Bostănăria. Cea mai mare parte a produselor va fi comercializată în marile lanţuri de magazine din România, graţie experienței de peste zece ani a companiei Microfruits pe piaţa de retail modern şi a infrastructurii logistice de top=
 =Succesul acestui proiect va avea un impact important și va aduce beneficii concrete și durabile comunității locale. Ca membru fondator al cooperativei, sunt dispus să capitalizăm și să reinvestim tot profitul pe care îl va înregistra cooperativa, dar încercăm să atragem și fonduri europene",  a declarat la comferinta de presa, Adrian Racoviţă, General Manager, Microfruits şi membru fondator al Cooperativei Agricola Bostanaria =
În 2022, Cooperativa Agricolă Bostănăria estimează o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, din vânzările de pepeni.Printre cele mai importante obiective pe termen scurt ale membrilor cooperativei se numără: valorificarea producţiei în cât mai multe lanţuri de retail, dar şi respectarea angajamentelor asumate pentru acest sezon, cu privire la cantitatea de pepeni livrată, calitatea fructelor şi a standardelor de livrare. Un alt obiectiv pentru 2022 este finalizarea lucrărilor de construcție a primului depozit al cooperativei, situat în localitatea Gheorghe Doja. Primul spațiu pentru depozitarea pepenilor pe termen scurt va avea o suprafață de circa 500 mp. În următorii cinci ani, membrii cooperativei şi-au propus creșterea suprafețelor dedicate culturilor de pepeni de la 65 la 150 de hectare, inclusiv prin atragerea de noi membri, dublarea capacității de depozitare, dar și achiziția de utilaje agricole sau echipamente de spălare și sortare. Investiţiile vor fi realizate atât prin reinvestirea profitului anual obţinut, cât şi prin accesarea de fonduri europene.
In acest sezon, cooperativa va pune pe piaţă 3.500-4.000 de tone de pepeni din mai multe tipuri : verde,negru,  fără semințe, Charleston, Yellow Watermelon şi patru specialităţi de pepene galben (Galia,Cantaloupe Honeydew şi Piel de Sapo) pe care îi produce de pe 65 de hectare situate pe Cea mai mare parte a produselor va fi comercializată în marile lanţuri de magazine din România, culturilede pepeni aflându-se la o distanță de aproximativ 100 de km față de cele mai importante depozite logistice ale marilor retaileri, ceea ce înseamnă că produsul are nevoie de maximum 24 de ore pentru a ajunge de pe câmp, direct pe rafturile marilor magazine. Pepenii vor fi livraţi în ambalaje de carton de 400 kg sau în cutii de carton de 20 de kg pentru pepenii galbeni, în funcție de cerințele fiecărui comerciant. Cooperativa vrea să finalizeze anul acesta lucrările de construcție la primul depozit al cooperativei, situat în localitatea Gheorghe Doja. Primul spațiu pentru depozitarea pepenilor pe termen scurt va avea o suprafață de circa 500 mp. Pepenii vor fi livraţi în ambalaje de carton de 400 kg sau în cutii de carton de 20 de kg pentru pepenii galbeni, în funcție de cerințele fiecărui comerciant.
Nicolina Garici


 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici