Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Perspectivele si riscurile economice ale României pentru anul 2017


Logo Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)

Economia  Romaniei a crescut cu 3,8% in anul 2015 si va mentine unul din cele mai alerte ritmuri de crestere din ECE.

Cresterea economica din Europa Centrala si de EST este stimulata in principal de comsumul populatiei si de o revenire a investitiilor dupa scaderile abrupte din 2009- 2010 a spus Anca Maria Aron, Strategic Planning UniCredit Bank la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana. Investitiile incep sa isi revina de la nivelul foarte scazut din acest moment, insa Romania mai are mult de recuperat, cu toate ca absorbtia de fonduri europene va incetini in acest an din cauza inceperii noului program 2014- 2020. Desi absorbtia de fonduri europene va incetini anul acesta,majoritatea tarilor vor primi fonduri in valoare de peste 2% din PIB.
Stimulii de crestere ai Romaniei in anul 2015 sunt:comertul cu amanuntul, servicii IT si productia industriala care este sustinuta in principal de cererea externa. Uniunea Europeana este principala destinatie pentru exporturile romanesti si sursa pentru importuri din care Germania este partenerul cel mai activ si important.De remarcat ca, echipamentele industriale si mijloacele de transport predomina in relatiile comerciale ale Romaniei. 

Riscuri si perspective pentru Romania
Se anticipeaza ca inflatia se va mentine negativa pana in iunie 2016 si in intervalul tintit  pana la finalul anului 2017 pe fondul inflatiei importate.In aceste conditii, tinand cont de tendinta de relaxare monetara din regiune , analistii presupun ca BNR va mentine dobanda de politica monetara de 1,75% pana la finalul anului 2017 dar, ar putea ingusta coridorul de facilitate din jurul dobanzii de politica monetara.Cat despre EURRON el se va mentine in intervalul 4,40-4,50 in cea mai mare parte a anului 2015- 2017. Leul a fost cea mai stabila moneda incepand cu anul 2013, in timp ce alte monede din ECE s-au depreciat .
Riscuri principale 2016 - 2017
Politica fiscala : pro ciclica, poate afecta stabilitatea economica a tarii si perspectivele investitiilor. Romania este una din putinele tari care au respectat  limita de deficit bugetar de 3% din PIB conform criteriilor de la Maastricht. In anii anteriori investitiile au fost sacrificate pentru a respecta tintele de deficit bugetar.
Riscuri externe
Incetinirea cresterii Chinei  si pretul redus al petrolului cu impact indirect
Divergenta dintre economia SUA si zona Euro, risc de modificare  rapida  a cererii investitorilor
Criza refugiatilor impact indirect
Perspecive economice pentru 2016- 2017
Europa si Romania sunt bine protejate de efectele negative ale incetinirii comertului global deoarece consumul va continua sa sustina cresterea economica.
Ajustarea deficitului bugetar sub acordul cu FMI-CE a imbunatatit imaginea Romaniei care este acum inclusa in categoria recomandata pentru investitii de catre agentiile de rating.
Relaxarea fiscala puternica va mentine inflatia negativa pana la jumatatea anului 
Noul pachet fiscal include prea putin stimuli pentru companii si, Romania risca o pierdere de competitivitate daca majorarile salariale nu sunt insotite de investitii in capacitati de productie
xxxxx
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romaniareprezintă oficial economia germană în România.
În calitate de Cameră bilaterală şi organizaţie de membri, ea reprezintă interesele firmelor româneşti şi germane, cât şi pe cele ale membrilor în faţa autorităţilor publice, fiind astfel un actor central în dezvoltarea relaţiilor economice româno-germane.

reporter nicolina-gariciAlte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici