Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)




Horoscop 2024









 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Este primul an în care AHK România acordă premii bilaterale prin care sunt recunoscute și promovate eforturile și rezultatele obținute de companii sau proiectele acestora în actualul context economic




Premiile Economiei Româno-Germane, decernate în premieră de AHK România

Este primul an în care AHK România acordă premii bilaterale prin care sunt recunoscute și promovate eforturile și rezultatele obținute de companii sau proiectele acestora în actualul context economic.  
Premiile au fost acordate, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul Galei aniversare 20 de ani de la înființarea Camerei de Comert si Industrie Romano Germane Opt companii au castigat competitia ;  Albis Plastic, Bayer, Dräxlmaier Automotive, Bosch Group in România, E.ON România, Lidl România, BCR, Clariant Products Ro și Fundația Bosch România. La categoria „Business Excellence” au rămas Albis Plastic, pentru inovația adusă în procesarea plasticului, Bayer, pentru implementarea cu succes a unor tehnici avansate de marketing digital, și Dräxlmaier Automative, pentru modernizările făcute în domeniul e-Mobility, care i-au permis să devină în doi ani o uzină producătoare de componente de înaltă tehnologie și de baterii. La categoria „Our employees – our success”  Bosch Group România s-a calificat cu două proiecte: unul pentru inițierea unui program de cooperare cu universitățile pentru pregătirea noilor generații, si al doilea pentru formarea angajaților cu rol de conducere. Tot în această categorie a intrat și Dräxlmaier Automative, care  a avut inițiativa  de creare a unui sistem transparent și digitalizat de dezvoltare și administrare a competențelor angajaților. A treia categorie premiată este „Responsability for the future”  („Responsabilitate pentru viitor”), în cadrul căreia au fost selectate E.ON România, pentru implementarea unui program de CSR privind iluminatul în școli prin sistemul LED, Fundația Bosch România, pentru inițiativa EduCare de îmbunătățire a accesului la educație pentru copiii din grupurile defavorizate, și Lidl România, pentru proiectul „Cu apele curate”, inițiativă de colectare a plasticului din fluviul Dunărea. Categoria „Innovation and New Technologies” („Inovație și noi tehnologii”) recunoaște meritele companiilor Bayer, pentru realizarea proiectului de transformare digitală din domeniul agricol (ferme), BCR, pentru crearea centrului de inovație antreprenorială- „InovX-BCR Accelerator”, și Clariant Products Ro, pentru producerea de biocombustibili avansați din reziduurile agricole, care să contribuie la decarbonizarea domeniului transporturilor.
 
„Împlinim 20 de ani de prezență neîntreruptă în România, 20 de ani de succes în promovarea relațiilor economice bilaterale între Germania și România. Considerăm că este momentul propice pentru a premia inițiativele româno-germane de succes, care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a businessului din această țară. Cei zece membri ai juriului au avut o temă grea, nu numai datorită numărului mare al proiectelor depuse, ci și datorită calității acestora. Diferențierea a fost dificilă, proiectele fiind, multe dintre ele, excepționale. Acest lucru arată cât de valoroasă, durabilă și avansată din punct de vedere tehnologic este comunitatea de afaceri româno-germană aici, în România. O bază excelentă pentru dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale.Le mulțumim tuturor participanților pentru implicare, îi felicităm pentru realizări și ne bucurăm să-i avem alături de noi la Gala aniversară din 1 septembrie”, a declarat Sebastian Metz, Director General și membru în Consiliul Director al AHK România. 
 Cele 12 proiecte finaliste au fost selectate dintr-un total de 68 de aplicații, de către un juriu format din oameni de afaceri, ziariști, reprezentanți ai societății civile și ai mediului universitar, împreună cu AHK România.Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România)
"Pentru AHK România, anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilităţii, o temă extrem de actuală şi care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiţii în educaţie, cercetare şi dezvoltare, în calitatea vieţii din oraşele şi regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate şi susţinute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 şi, printr-o serie de evenimente, să iniţiem proiecte 'verzi', să provocăm la un dialog între actorii politici, economici şi societatea civilă şi să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să îşi pună la dispoziţie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul şi Best Practice, pentru a aduce relaţiile economice bilaterale la un nou nivel", informeaza comunicatul de presa al companiei AHK
La eveniment au perticipat oficialitati romane si germane , oameni de afaceri, jurnalisti reprezentanți ai societății civile și ai mediului universitar, împreună cu AHK România.
AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi, totodată, cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este, de asemenea, partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.
 
 Nicolina Garici






Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile




CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici