Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2017

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Intâlnirea membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană


Logo Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)


Imagini pentru poze cu Dragos Anastasiu
Dragos Anastasiu, presedintele AHK

La Bucuresti, a avut loc prima intalnire a membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.(AHK) Camera este  îngrijorată de noile modificări fiscale. Noul Guvern a anunțat modificări fiscale îndreptate împotriva mediului de afaceri și care constituie un real pericol pentru stabilitatea și predictibilitatea politicilor economice. AHK România a subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparența și statul de drept sunt deosebit de importante pentru a putea planifica noi investiții și pentru ca activitățile economice să se deruleze cu succes. Și nu doar firmele germane au nevoie de stabilitate legislativă și de un mediu economic stabil, pentru a investi în continuare și a crea locuri de muncă, infprmeaza compania.
In acest sens , presedintele Camerei de Comert i si Industrie Româno- Germană Dragos Anastasiu ,a subliniat in discursul sau ca,
"Lipsa fortei de munca din Romania este o problema uriasa care ne infraneaza dezvoltarea, iar Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este ocupata mai mult cu "stingerea incendiilor" Guvernului, decat sa propuna constructiv masuri care sa aiba efecte peste 2-3 ani. Avem o activitate intensa la Camera iar Guvernul ne tine intr-un ritm alert si,din pacate.suntem ca pompierii: incercam sa stingem incendii mai mult decat sa propunem constructiv masuri ca peste 2-3 ani sa aiba efecte.
Modelul fiscal propus de Guvern este dăunător pentru România și defavorizează toate companiile.Măsurile anunțate vor avea efecte negative directe nu doar asupra companiilor, ci și asupra populației României. Pe termen mediu aceste măsuri ar putea duce la reducerea locurilor de muncă și a investițiilor. 
>"Lipsa fortei de munca din Romania este o problema uriasa care ne infraneaza dezvoltarea. In acest sens, la propunerea Camerei am infiintat un grup de lucru interministerial pentru forta de munca, cu patru sau cinci ministere reprezentate, printre care Ministerul Muncii, Ministerul de Externe, Ministerul de  Interne si Ministerul Educatiei, pentru ca este vorba de forta de munca din Romania, despre masuri care trebuie luate pe termen scurt, mediu si lung.Masurile trebuie sa duca la cresterea numerica si calitativa a fortei de munca, dar si din perspectiva mentalitatii. Educatia se face pe termen mediu si lung. Pe termen scurt ii vedem pe straini ca pe un sprijin. Vedem ca pe un sprijin daca studentii fac stagii de practica nu asa cum fac acum, 3 saptamani, ci un semestru intreg. In industria turismului daca din 6 semestre ar avea doua de practica, acesta ar fi un ajutor", a mai spus 
Dragos Anastasiu.
 
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România. Înfiinţată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme membre. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este un partener 
competent pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană. AHK România se implică activ în implementarea sistemului de învățământ dual după model german și oferă o platformă GreenTech și o Curte de Arbitraj proprie. 
 
reporter-Nicolina Garici

 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici