Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Domeniul Bogdan, cel mai medaliat producator roman de vinuri organice din Romania
Un altfel de vin . Natura intr-un pahar


Imagini pentru poze cu domeniul bogdan vinuri Imagini pentru poze cu domeniul bogdan vinuri
Lansată în 2011, compania Domeniul Bogdan este în prezent cel mai medaliat producător de vinuri organice din România. Compania deține și administrează 154 de ha de teren pe care se practică viticultură biodinamică din România, situate  în Dobrogea, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C. După o investiție însumată de peste 7 milioane de euro , începând din 2016 vinurile produse de Domeniul Bogdan au primit certificatul ”biologic”, conform normelor europene. 
”Domeniul Bogdan s-a născut din pasiune și din dorința de a bea un vin care să pună în valoare potențialul excepțional al terroir-ului dobrogean și care să redea României locul pe care îl merită pe harta vinurilor în lume. Timp de 50 de ani, industria vinului din România a fost preocupată de cantitate. După 1990, odată cu dispariția piețelor din fostul bloc comunist și odată cu dezvoltarea gusturilor românilor, care au mers în străinătate și au văzut ce înseamnă un vin de calitate, au apărut producători cu focus pe calitate. Salutăm prezența tuturor companiilor care pun accent pe calitate și ne bucurăm că facem parte din acest grup pentru că, așa cum nu se face primăvară cu o floare, brandul de țară producătoare de vin de calitate nu se poate obține dacă nu există suficienți producători de vinuri de calitate”, a declarat la conferinta de presa, Bogdan Mihalcea, fondatorul companiei Domeniul Bogdan. 
Domeniul Bogdan a primit certificatul ”biologic”, conform normelor europene. 
Viticultura biodinamica este un proces deosebit al carui scop este obtinerea de struguri sanatosi si gustosi prin hranirea solului cu substante  naturale.Viticultura biodinamica aplica principiile metodei organice- acest proces nu foloseste niciodata produse chimice de sinteza.Mai mult, viticultura biodinamica stimuleaza  biodiversitatea  în vie(intercalarea culturilor de câmp, rotația culturilor intercalate sau cultivarea de plante aromatice între rândurile de vie) dar și respectarea cu strictețe a calendarului fazelor Lunii pentru alegerea momentului optim pentru diferitele lucrări în vie.
Calitatea vinurilor Domeniul Bogdan a primit in anul 2017 recunoasterea internationala la unele dintre cele mai importante concursuri din lumea vinului: Millesime Bio Chardonnay du Monde. - aur pentru Roze Cabernet Sauvignon, argint pentru  Muscat Otonel  și Sauvignon Blanc La Chardonnay du Monde 2018, a doua competiție din acest an, Franța a acordat medalia de argint vinului  Domeniul Bogdan Chardonnay 2017 în timp ce la Premiile Internationale Decanter 2018, Anglia a onorat Domeniul Bogdan Fetească Neagră 2016 cu medalia de bronz. Ultimele două distincții,  de argint, au venit după Concursul Mondial de la Bruxelles 2018 vinurile medaliate fiind Chardonnay 2017 și Riesling 2017.
"Vinul biodinamic are la bază o filosofie de producție care evită procesarea industrială", a mai spus Bogdan Mihalcea
Suprafață de viță de vie: aproximativ 154 de hectare, în total, plantate cu Pinot Noir – 14,59 ha, Fetească neagră – 27,1 ha, Cabernet Sauvignon – 12,87 ha, Merlot – 26,59 ha, Syrah – 5,68 ha, Sauvignon Blanc -16,41 ha, Muscat Ottonel – 21,09 ha, Chardonnay – 5,15 ha, Riesling – 24,25 ha
:"Strugurii Domeniului Bogdan sunt certificați ca fiind ecologici/organici de Austria Bio Garantie din 2016 (nr.cert. 2-05332-2016)" a precizat Ivona Dobre, director general  compania Bogdan.
”Dorința noastră este să penetrăm piețele mature în domneniul biodinamic și să ajungem la oameni care înțeleg și apreciază rezultatele agriculturii biodinamice, plătind un preț modic mai mare decât media. În 2017, compania Domeniul Bogdan a produs peste 300.000 de litri de vinuri care au ajuns atât pe piața internă cât și la export. Până acum, am reușit să exportăm în Cehia, Norvegia, Statele Unite ale Americii și suntem extrem de interesați de piața germană și piețele nordice unde retailul biologic este bine reprezentat. Pe piața internă, vinurile Domeniul Bogdan sunt disponibile în rețelele Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, compania fiind în discuții avansate cu Kaufland și Auchan:" au spus oficialii companiei. 
 
Nicolina Garici
.

TANTALAUx


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici