Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2017

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Profest:o lecţie de grădinărit cu spirit civic în acest week-end, la Street Delivery


Locuitorii din Bucureşti şi din alte oraşe sunt aşteptaţi între 9 şi 11 iunie, pe strada Arthur Verona, la standul Profest din cadrul Street Delivery,pentru a veni cu soluţii sau idei de întreţinere şi amenajare a spaţiilor comune verzi. Scopul acestui demers este acela de a conştientiza importanţa spaţiilor verzi din oraşe şi felul în care acestea sunt întreţinute. În premieră națională, Profest-un festival al cunoașterii, primul festival care își propune să îi învețe pe români chiar meseria de cetățeni, se va desfășura la Râșnov, în perioada 25-27 august, informeaza un comunicat de presa
Bucureştiul este unul dintre oraşele mari care se află pe harta cu cel mai mare grad de poluare şi praf, iar ocrotirea, îngrjirea şi amenajarea spaţiilor verzi sunt foarte importante, mai ales că toate acestea ajută la crearea unor spaţii de evadare pentru locuitori. Prin participarea la Street Delivery, Profest vrea să transmită importanţa protejării spaţiilor verzi comune şi să îi incurajeze pe locuitori să dea o lecţie de spirit civic în cadrul comunităţii din care fac parteprin amenajarea şi îngrijirea acestor zone, atât de necesare în oraşele sufocate de trafic şi industrializare. 
“Vedem multe spaţii verzi în jurul blocurilor unde nu s-a mai făcut nici măcar o igienizare de ani buni, acest lucru strică imaginea unui oraş, însă dacă fiecare dintre noi ar fi conştient de importanţa amenajării acestor spaţii şi fiecare am reuşi să ingrijim de ele, atunci totul se schimbă. În România există o percepţie greşită, şi anume, că spaţiile verzi comune trebuie să fie îngrijite de autorităţi. Dar multe spaţii comune vezi sunt pe lângă bloc sau în jurul blocului, ele fiind ca o grădină a fiecărui locatar. Tocmai de aceea, participarea noastră la Street Delivery îşi propune să îi facă pe cetăţeni să conştientizeze cât este de important să avem spaţii verzi frumos amenajate şi îngrijite în zonele urbane”, a declarat Vlad Uta, unul dintre organizatorii ProFest – un festival al cunoaşterii 
Timp de trei zile, standul ProFest îi aşteaptă pe cei interesaţi să trăiască o experiență cu totul nouă, în care se vor activa trei dintre cele mai de preţ resurse ale unui cetățean implicat: atitudinea proactivă, accesul la informație și tehnologia. De fapt, standul ProFest de la Street Delivery prezintă în avans ceea ce îşi propun organizatorii pentru prima ediţie a ProFest – un festival cunoaşterii, care va avea loc între 25 şi 27 august la Râşnov, unde sunt aşteptaţi 5000 de participanți care se vor bucura de 100 de ateliere, împărţite în mai multe domenii de interes precum: Europa și Diaspora, Sănătate, Ecologie, Creație, Digital, Juridic, Educație și Metode Nonformale, Antreprenoriat, Transparență și Jurnalism/Investigație
Scopul acestui festival al cunoaşterii este de a le oferi participanţilor modele variate de implicare civică activă, ocazia de a se cunoaşte între ei şi de a face schimb de idei, dar şi de a se dezvolta personal în cadrul atelierelor de lucru nonformale. Vor fi laolaltă oameni cu spirit civic, artişti sau activişti care vor împărtăşi experienţa lor şi vor oferi soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care le întâmpină societatea zi de zi », a declarat Vlad Uta, organizator ProFest – un festival al cunoaşterii.
Festivalul cunoaşterii ProFest este organizat din iniţiativa unei echipe de voluntari sub egida CENTRAS- Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale şi a pornit de la ideea că fiecare are puterea să devină un factor de transformare pozitivă a ţării, iar acest lucru se poate face prin implicarea civică.
”Cu totii ne dorim o comunitate puternica, un oras mai curat, educatie de calitate, un sistem de sanatate mai bun. Dar oare cati dintre noi sunt dispusi sa faca ceva mai mult decat un "like" pe FB?Impreuna cu un grup de voluntari inimosi am pus bazele "Profest - un festival al cunoasterii". Avem nevoie de ajutor pentru a transforma acest vis in realitate.Hai sa ne facem viata noastra si a copiilor nostri mai frumoasa!”
În cadrul evenimentului se vor dezbate 10 teme majore, în aproximativ 100 de ateliere utile, dedicate cetățenilor. Persoane publice, organizații și membri activi ai societății sunt așteptați pe www.profest.net, cu idei de a construi sau de a îmbunătăţi mecanismele aflate în slujba cetăţenilor, cu sfaturi practice din orice domeniu, de la educație la IT, cu exemple pozitive și idei pentru o Românie mai bună. Scopul festivalului este de a oferi participanților diverse modele de implicare civică activă, ocazia de a cunoaște și a face schimb de idei cu alți oameni, dar și de a se dezvolta în cadrul atelierelor de lucru nonformale.
 
 
 Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici