Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2022

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Afacerile FAN Courier în 2017 depășesc pragul de 131 milioane de euro


FAN Courier
FAN Courier,  liderul pieței locale de curierat, estimează că, anul acesta, cifra de afaceri va depăși pragul de 131 milioane euro, în creștere cu 13,2% peste rezultatele anului precedent,  în linie cu prognozele inițiale ale companiei și rezultatele din primele 11 luni ale anului. Pentru FAN Courier, anul 2017 poate fi caracterizat ca fiind anul cu cele mai multe servicii cu valoare adăugată lansate,.inforneaza compania.
Compania estimează pentru acest an o creștere medie de 13,2% a business-ului și 10% pentru 2018
Cuvintele cheie pentru 2017: investiția în servicii cu valoare adăugată
2018, un an dificil din cauza impredictibilității legislative și fiscale
Priorități în 2018: finalizarea extinderii HUB-ului de la Ștefănești și începerea lucrărilor la noul HUB de la Cluj
Investițiile planificate pentru 2017 și 2018 reprezintă mai mult de o treime din cifra de afaceri obținută în 2016
Școala FAN,competiția FashionFANatic și Parteneriatul cu Federația Română de Handbal, principalele proiecte de susținere a comunităților
”Apetitul în creștere al pieței românești pentru servicii de curierat, în principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, riscă să fie afectat de schimbările legislative și fiscale anunțate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toți actorii economici – companii și consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimările noastre privind evoluția business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decât în anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii – pesimist, pentru care ne pregătim inclusiv de o eventuală stagnare și scenariul realist-prudent, în care anticipăm o creștere de 10%”, a declarat Adrian Mihai, fondator FAN Courier. 
Lipsa predictibilității fiscale constituie alături de criza de pe piața forței de muncă, principalele aspecte de îngrijorare ale top managementului companiei, în ceea ce privește dezvoltarea afacerii în următorul an.  
”Toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil, chiar dacă  în statisticile oficiale cifrele sunt  optimiste și arată că economia românească duduie.  La incertitudinile care planează în mediul de afaceri, singurul nostru răspuns  este să ne continuăm investițiile și să luăm toate măsurile care depind de noi astfel încât să minimizăm efectele. În consecință, 2018 va fi un an în care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investițiilor demarate iar pe de alta, pe controlul costurilor”, a declarat Felix Pătrășcanu, managing partner FAN Courier. 
Până la finalul anului viitor, investițiile vor depăși 36,5 de milioane de euro(16,5 milioane euro în 2017 și 20 de milioane de euro în 2018), investițiile majore vizând extinderea principalului HUB al companiei, cel de la Ștefănești și începerea lucrărilor de construcție la HUB-ul din Cluj pentru care a fost achiziționat un teren în suprafață de 24,000 mp, suprafata halei ce urmeaza a fi construita avand o suprafata de 5,000 mp. Terenul pe care se construiește la Ștefănești are o suprafață de aproximativ 64.000 mp astfel că însumată, suprafața principaluluiHUB al companiei va depăși 100.000 mp, din care 22.000 de mp va reprezenta capacitate de depozitare(8.000 mp depozitul actual și 14.000 mp noul depozit). 
”Extinderea HUB-ului de la Ștefănești este o soluție pentru a evita supraaglomerarea, în condițiile creșterii tot mai accelerate a comerțului online. Planurile noastre prevăd ca noul depozit să înceapă să funcționeze în septembrie 2018, investiția finală incluzând și benzi de sortare care cresc substanțial productivitatea muncii”, a declarat Neculai Mihai, fondator FAN Courier. 
Cele mai mari importante sume investite in 2017 au fost direcționate către flota auto – 7 milioane de euro, depozitul de la Ștefănești – 6,7 milioane de euro până acum din totalul de peste 20 milioane euro. 10% din valoare au fost destinate modernizării sediilor FAN din țară precum și investițiilor în IT. Serviciile nou implementate  au reprezentat aproximativ 5% din volumul total de investitii în 2017.  
Compania a lansat anul acesta serviciul e-BOX și a extins opțiunea de livrare Collet Point printr-un parteneriat strategic cu rețeaua PayPoint si a introdus experimental serviciul de plată cu cardul. Atat e-BOX, serviciul de lockere care permit controlul integral al achiziției și livrării, cat si Collect Point sunt optiuni de livrare destinate clienților care fac cumpărături online dar nu doresc să depindă de programul curierului.
”Incepand cu luna decembrie, serviciul Collect Point este disponibil în peste 770 de locații la nivelul întregii țări, ceea ce înseamnă că am multiplicat de peste 4 ori numărul locațiilor față de momentul lansării, de la mijlocul anuluiAm introdus serviciul e-BOXpentru că, în opinia noastră, obiectivul clientului este acela de a-și putea ridica produsul la orice oră. Este o soluție inteligentă, utilizat des și în străinătate și despre care credem că va avea succes. La fel de încrezători suntem și în  sistemul de plată cu cardul chiar dacă la noi, plata cu cash este încă preferată de peste 75% dintre clienți”, a explicat Felix Pătrășcanu. 
”Investițiile asumate de FAN Courier au inclusiv rolul de a educa piața, nu doar de a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate de o parte dintre clienți. ”Sunt investiții pe termen lung, de aceea, nu ne-am propus să analizăm profitabilitatea lor mai devreme de un an de la lansarea fiecăruia”, a adăugat Adrian Mihai.  
Principalele provocări ale acestui an au fost pentru FAN Courier infrastructura, modificările legislative și fiscale neașteptate și criza de personal. Compania a continuat planul de extindere a personalului, astfel că în prezent, FAN Courier are 5.750 de angajați. Pentru a suplini lipsa de personal, liderul pieței locale de curierat a deschis Școala FAN, unde se pregătește deja prima promoție de curieri. Aceștia vor absolvi cursurile primei școli specializate în curierat la începutul lunii mai, prima generație pilot fiind și cea care va furniza companiei datele pentru a calibra platforma educațională și procesele de învățare din cadrul școlii. 
Implicarea în comunitate, un nou obiectiv FAN Courier
Școala FAN este un proiect pe care compania l-a demarat în urmă cu mai bine de doi ani, inițial pentru a profesionaliza meseria de curier și a eficientiza investițiile în personal iar ulterior pentru a rezolva criza de pe piața forței de muncă specializate.
 ”Este foarte dificil pentru orice companie care are nevoie de mână de lucru calificată să fie nevoită să aștepte minim 3 luni înainte ca noul angajat să poată răspunde cerințelor din fișa postului. Este un efort suplimentar pentru orice angajator și, cel mai important, această investiție afectează procesele de perfecționare ale altor angajați. După cum se observă, piața evoluează extrem de rapid și trebuie să fii cu un pas înainte. Pentru a lansa un nou serviciu, pregătirea oamenilor este imperios necesară. Pentru că în sistemul românesc de învățământ nu exista un curs de specialitate, am decis să-l creăm noi. Așa s-a născut proiectul Școala FAN, care a căpătat în acești ani și o valență de responsabilitate socială corporatistă. Practic, noi venim cu alternativă pentru tinerii sau persoanele care vor să muncească dar nu au o meserie care se caută. Un angajat este un contributor activ la comunitate”, a explicat Felix Pătrășcanu. 
Competiția Fashion FANatic este o altă inițiativă de susținere a comunității tinerilor designeri români. Aflată la cea de-a cincea ediție, concursul desfășurat pe platforma dedicată adună an de an zeci de tineri designeri români care doresc să-și lanseze o colecție dar nu dispun de resursele financiare necesare. FAN Courier asigură fondurile necesare câștigătorului ales de un juriu format din personalități cunoscute în industria de fashion autohtonă. Colecția câștigătoare este sursă de inspirație pentru calendarul pe care compania îl oferă an de an clienților și partenerilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 
Cel mai recent proiect este parteneriatul cu Federația Română de Handbal, proiect stabilit pentru următorii trei ani cu posibilitatea de prelungire. 
Fundatia Fan Curier   Imagini pentru Poze Fundatia Fan Courier
În 2018,Fundația FAN Courier va susține 10 proiecte de impact social la nivel național
Educația, creșterea nivelului de trai prin susținerea tinerilor și copiilor proveniți din familii defavorizate dar și sportul vor fi principalele direcții în care va construi sau dezvolta proiecte în 2018 Fundația FAN Courier, organizație neguvernamentală care are ca partener compania de curierat lider de piata cu acelasi nume.
Construită ca un proiect deschis parteneriatelor cu companii și antreprenori din România care doresc să se implice în viața comunităților, Fundația FAN Courier își propune să susțină 10 programe de mare impact social, prin consolidarea parteneriatelor începute deja și implicarea în altele noi, de impact social pe termen mediu și lung. 
Free Miorița, asociația neguvernamentală care, de mai mulți ani, atrage fonduri private de la persoane fizice și juridice pentru a duce electricitate în familii cu copii sau vârstnici din zone defavorizate, este primul proiect în care Fundația FAN se va implica pe termen lung. ”Anul acesta, am reușit să aducem electricitate în 25 de case din România și astfel să ajutăm mai bine de 100 de copii să poată trăi și învăța în condiții civilizate. Pentru anul viitor, ne-am propus același obiectiv, 25 de case. Pentru unii poate părea puțin însă, noi credem că fiecare familie pe care reușim să o aducem în secolul 21, cu ajutorul electricității, este un pas înainte spre dezvoltare”, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundației FAN Courier. 
Crearea unor condiții civilizate de trai este doar primul obiectiv al fundației lansate la jumătatea acestui an. ”Progresul unei societăți se bazează pe educație, pe inovație, de aceea, educația este unul dintre pilonii principali ai proiectului nostru. Iar când spunem educație nu ne referim doar la elevi și părinți lor ci și la dascăli. În educație, e la fel ca în business, trebuie sa anticipezi nevoile. De aceea, demersurile Fundației se vor îndrepta atât spre elevi cât și spre dascăli”, a declarat Roxana Magopet, membru al bordului Fundatiei.
Anul acesta, Fundația a decis să se implice activ, prin susținerea a 3 profesori înscriși în programul Teach for Romania. ”Este un proiect care arată că meseria de dascăl este înainte de toate vocație,  deschis tuturor adulților care indiferent de meserie, au chemare pentru a-i învăța pe copii. Fondurile de anul acesta ne permit să susținem 3 profesori care după stagiul de pregătire vor merge să predea în comunități defavorizate din județul Vrancea. Am ales Vrancea pentru acest județ este al-8 lea cel mai 
sărac din România, unde doar una din șase persoane lucrează iar salariul mediu net este de 1528 de lei”, a explicat Magda Cristescu. 
În 2018, Fundația va crește numărul proiectelor în sprijinul educației, obiectivul fiind diminuarea analfabetismului funcțional. ”Susținem dezvoltarea profesională a profesorilor și începem cu un centru pilot - Școala Gimnazială Ferdinand 1 din București, proiect pe care îl dezvoltăm împreună cu dna Viorica Dascălu și dna Tincuța Apăteanu. Vom lansa de asemenea și un proiect propriu, ”Elev la liceu”, prin care susținem elevii fără posibilități materiale să își continue studiile și după clasa a 8-a. Vom oferi burse complete care includ cazare, masă, transport, haine și rechizite copiilor proveniți din familii nevoiașe care locuiesc în mediul rural și vor să meargă la liceu. Analizăm oportunitatea unui parteneriat cu un alt antreprenor român, pentru a acoperi fondurile necesare”, a spus directorul executiv al Fundației. 
Fundația FAN susține de asemenea cultura, fiind partenerul principal al editurii Litera în proiectul Noaptea Cărților Deschise. ”Este un eveniment care încurajează cititul și cunoașterea și la care participă annual mii de cititori. Cărțile strânse se donează apoi bibliotecilor școlilor care au nevoie. De asemenea, susținem educația și prin tehnologie. Astfel, sprijinim echipa de robotică Autovortex din București, campioana mondială și echipa de robotică din Focșani, care se califică an de an la Olimpiada Mondiala de Robotică”, a adăugat oficialul Fundației.
Sportul de performanță și competițiile în care oameni obișnuiți își depășesc limitele sunt de asemenea pe lista proiectelor Fundației FAN din 2018. ”Și anul viitor îl vom susține pe Horia Colibășanu în proiectele sale și sperăm ca și cu ajutorul nostru să reușească să-și îndeplinească visul, acela de a realiza cu success ascensiunea pe o rută nouă în Himalaya. Ieri, am semnat un alt parteneriat important, acela prin care vom susține Federația de Handbal a României în viitoarele provocări internaționale. Sunt proiecte ambițioase, în care credem cu tărie pentru că suntem convinși că schimbarea unei națiuni începe de la un om”, a declarat Magda Cristescu.
 
 


 
 

 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici