Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2017

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


O delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze va vizita România


Logo Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează vizita unei delegații economice bavareze sub conducerea Secretarului de Stat din cadrul Ministerului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, la Cluj Napoca și București.
10.-13.05.2016: MÜNCHEN / BUCUREȘTI / CLUJ-NAPOCA. Secretarul de Stat din cadrul Ministrului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, însoțit de o delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze, va petrece trei zile în România, timp în care vor fi organizate o serie de întâlniri menite să intensifice relațiile economice dintre România și Bavaria și să deschidă noi domenii de cooperare. 
Domeniile cheie vizate de această delegație sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului și industriaconstrucțiilor de mașini și instalații.„Mai ales în domeniul infrastructurii și al tehnologiilor de mediu în România există încă suficient potențial", a spus Secretarul de Stat Pschierer.
Programul delegației prevede în primul rând participarea membrilor acesteia la întâlniri politice cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat din cadrul Ministerului Economiei și Ministerului Fondurilor Europene și cu primarul orașului Cluj-Napoca.De asemenea vor avea loc întâlniri individuale cu reprezentanți ai peste 100 de companii românești în cadrul unor burse de cooperare organizate de către Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană la Cluj-Napoca și București. 
Itinerariul delegației mai cuprinde o serie de vizite la companii și la cele mai mari universități din Cluj-Napoca și București. Membrii delegației vor participade asemenea la două recepții, la invitația Ambasadei Republicii Federale Germania la București, a Consulatului Republicii 
Federale Germania la Sibiu, a Ministerului Economiei din Bavaria și a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România). Evenimentele de networking vor reuni circa 300 de participanți, reprezentanți ai mediului politic și economic de vârf. 
Inițiativa este rezultatul trendului ascendent al schimburilor comerciale dintre Bavaria și România din ultimii ani, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România.Cu un volum al schimburilor comerciale de 4,7 mld. EUR în 2015, Bavariase numără printre cei mai importanți parteneri comerciali ai României, situându-se pe locul patru în clasamentul acestora după Italia, Ungaria și Franța.
Germania, privită în ansamblu, rămâne detașat cel mai important partener comercial al țării noastre, România înregistrând în 2015 schimburi comerciale în valoare de 23,2 mld. EUR cu Germania, o cincime din volumul total al comerțului exterior al țării. (Volum total comerț exterior 2015: 117,5 mld. EUR). 
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România și de reprezentanță a landului Bavaria, susține activ firmele bavareze din România, dar și pe cele românești care doresc să intre pe piața bavareză.
 
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno - Germană (AHK România)
Camera de Comerț și Industrie Româno - Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane din România. Înființată în septembrie 2002, AHK Romania numără în prezent circa 530 de firme membre și este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. AHK Romania este actorul principal în cadrul relațiilor economice româno-germane şi promovează de peste zece ani cu succes relațiile economice dintre cele două țări. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care le organizează, AHK România susține firmele germane la intrarea lor pe piața românească și, în egală măsură, este partener pentru companiile românești interesate de piața germană.
 
Contact pentru presă:  Carmen Kleininger 
Presă şi Relaţii Publice
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Tel.: +40 21 207 91 50; Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro
 

 

 

 

 

 

 

 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici