Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2022

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


VIZIONARE VIP Premiera de Gală a filmului documentar de lung metraj
"DARUL ARIPILOR" la CINEMAX, VERANDA MALL


După un voiaj mondial, încununat cu lauri la competiții internaționale, filmul „DARUL ARIPILOR” ajunge în România
Joi, 15 iulie 2021, ora 19:00, Premiera VIP filmului documentar de colecție „DARUL ARIPILOR”, dedicat sculptorului Pavel Bucur și poveștii dramatice a „Înaripatei”cel mai înalt monument de artă nonfigurativă din România și din Europa.

Vizionarea VIP a avut  loc la CINEMAXSala 10, în incinta VERANDA MALL (str. Ziduri Moși, nr. 23)

Eveniment este susținut de FILDAS Art și Catena, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

La prezentarea de gală a filmului au  luat cuvântul Anca Vlad, Președinte FILDAS Art, Producător Executiv al filmului, Profesor Univ. Dr. Manuela Cernat, cronicar de film, scriitorul Dan Mircea Cipariu și autoarea filmului, Corina Voicu.Au fost prezente Sanda Bucur, soția regretatului artist, fiicele lor, Ana și Tania Bucur, alături de personalități ale vieții culturale și protagoniști ai filmului, artiști plastici, actori, regizori, scriitori, cronicari de film și critici de artă, istorici, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Institutului Național al Patrimoniului și ai instituțiilor de cultură ale Capitalei.
Au mai confirmat prezenta:Aurelian Temișan și Monica Davidescu, Mircea Diaconu, Nico, Marius Bodochi, Emilia Popescu, Ozana Barabancea,  Maria Speranța, Marina Almășan, Manuela și Răsvan Cernat, Ioan Cărmăzan, Val Vâlcu, Adrian Enache. Documentarul 
„DARUL ARIPILOR” are deja un palmares impresionant la Festivaluri Internaționale de Film. În perioada decembrie 2020 – martie 2021, filmul, cu mai multe selecții și nominalizări, a cucerit 3 premii la categoria BEST DOCUMENTARY FILM.
Pentru 
mai multe detalii, accesați: 
www.giftofwingsmovie.com.

”Este un film despre un prieten pe care nu l-am cunoscut niciodată... Este un film despre bucuria de a zbura... Mi-aș dori să trăiesc atât de mulți ani cât să pot face filme despre alți prieteni pe care nu i-am cunoscut niciodată,  dar pe care aș fi vrut să-i cunosc.” – Corina Voicu 

Autoarea filmului, Corina Voicu este de 20 de ani producător de televiziune de succes, cu numeroase premii în domeniu; a realizat filme de scurt metraj și videoclipuri surprinzătoare, fiind şi un cronicar cinematografic de excepție pentru 5 ediții de modă pariziană.  Este un publicitar talentat și a activat cu succes ca producător muzical în rețeaua de Festivaluri  Internaționale FIDOF - WAFO, la Voice of Asia, Cairo Song Festival, Malta Song Festival, Praga Euro Talents, Cesme, Beijing, Australia Song Contest, Discovery, înființând în anul 2000, Festivalul Internațional ”Steaua de Mare”.  

Cu acest film documentar de lung metraj, Corina Voicu s-a îndreptat către domeniul artelor contemporane, scriind cu succes internațional o poveste tulburătoare despre un sculptor și despre un monument: Pavel Bucur și  „Înaripata” de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră. ”Pentru mine, acest film a fost o bucurie, o explorare, o cunoaștere, o revoltă, o revelație, o anchetă, o aventură, o dramă... A fost fascinație și incitare, precum orice mister din spatele actului creator al unui artist mare” -  mărturisea cea care semnează deopotrivă scenariul, regia și producția acestui film.
Dintotdeauna ZBORUL a fost idealul omenirii. Un artist își poate dedica viața acestui ideal absolut. Sper ca operele mele să-i învețe pe cei care le privesc ce înseamnă zborul.” 
Pavel Bucur s
-a născut pe 1 noiembrie 1945, în Bistrița-Năsăud. A absolvit în 1965 Liceul de Arte Plastice din Cluj, iar în 1971, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură, la clasa profesor Ion Lucian Murnu.
A devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici în anul 1970. De-a lungul carierei sale, a fost distins cu numeroase premii, dintre care amintim: Premiul I (Măgura Buzăului, 1974), Premiul I (Oronsko, Polonia, 1975), Premiul Special de Sculptură pentru „Monumentul Tineretului” (1986), Premiul Special al Juriului la Simposio di Scultura (Fanano, Italia, 1991), Premiul I și Premiul III la Simposio Internazionale di Scultura (Madonna di Campiglio, Italia, 2001 și 2003). Artistul a participat la peste 100 de expoziții naționale, zeci de expoziții internaționale și are 40 de expoziții personale, majoritatea organizate în România, dar și în Germania, Italia, Franța și Elveția. În perioada 1976 – 1987, a participat la Bienalele Internaționale de Sculptură din Spania și Italia, iar între anii 1971 – 2003, a fost invitat la peste 15 simpozioane naționale și internaționale de sculptură. A fost recompensat cu Bursele „Dimitrie Paciurea” și „Ion Andreescu”. La ora actuală, în România și în țări precum Germania, Italia și Polonia, există peste 40 de opere publice semnate Pavel Bucur; toate sunt de mari dimensiuni (1,20 m–3,80 m), executate din materiale diferite, lemn de brad, marmură de Rușchița și de Carrara, piatră de Istria, calcar, oțel inoxidabil sau aluminiu. Lucrări ale sculptorului se află în muzee și colecții particulare din România, Germania, Italia, S.U.A., Franța, Spania, Polonia, Cehia, Grecia, Israel, Canada, Argentina, Belgia, Rusia. În țară, operele sale se regăsesc în București, Bacău, Buzău, Bistrița, Câmpina, Calafat, în Dolj și Constanța, la Murfatlar, la Obreja sau în Caraș-Severin ș.aAmintim de Monumentul Tineretului sau „Înaripata” (are 48 m înălțime), situat pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, la 9 km de orașul Murfatlar (Basarabi), în zona fostului sat Straja. „Monumentul Tineretului” este numele dat de Uniunea Tineretului Comunist UTC, sub care este cunoscut și astăzi, iar „Înaripata”, numele dat de autor se regăsește în cataloagele cu care Pavel Bucur s-a prezentat la expoziții. Tema principală a lucrării a fost zborul, temă care și-a pus mereu amprenta asupra creațiilor sale, după cum remarca și Aurora Marzi: „Ideea de mișcare, de zbor, este componenta principala a sintezei plastice a sculptorului român, Pavel Bucur. Figurile sale sunt prezentate într-o perpetuă mișcare, nimic nefiind mai mobil și variat decât gândul uman, abstracțiunea minții umane. Mobilitate care se reflectă în succesiunea figurilor geometrice de planuri, în strălucitorul joc al luminii pe suprafețele translucide […]”.
Pavel Bucur s-a stins din viață pe 28 septembrie 2016, cu regretul că Monumentul Tineretului a fost lăsat pradă hoților și dat uitării, fără ca vreo autoritate să intervină pentru a opri tragedia prin care trece valoroasa operă de artă, aflată pe locul patru în topul celor mai înalte monumente din lume și pe primul loc din țară. În anul 1982 a fost nominalizat în „Men of Achievement, International Biographical Center“, Cambridge, Marea Britanie, iar în 1992, în „Who’s Who in International Art“, Elveția.  În 2001, a publicat un album cu operele sale, intitulat sugestiv „Pavel Bucur, 1971 – 2001. Treizeci de ani de operă”. Anul 2009 a marcat succesul expoziției personale de sculptură, „Porți cerești“ de la Muzeul Național Cotroceni, cu lucrări de sculptură, grafică și tapiserie,  ilustrând astfel opera unuia dintre cei mai cunoscuți sculptori monumentaliști din România.

Pentru Fundația FILDAS Art, artistul PAVEL BUCUR a creat câteva lucrări impresionante: „Mozaicuri monumentale”  (ceramică – 360 mp, 1998), „Trinitate” (marmură de Rușchița – 2,20 m, 1999), „Pasărea Carpaților” (ulm – 2 m, 2000), „Sfânta Familie” (marmură de Rușchița – 2,20 m, 2000) și „Germinație” (marmură de Rușchița, 2 m – 2000).
Producători executivi ai filmului sunt: Galeria Senso, Senso TV, Senso Arte, Tonica Group.

Filmul-documentar „Darul aripilor”, care a câștigat 3 premii, a fost lansat  în România - Forbes.ro    

Filmul documentar de colectie
"Darul Aripilor "Documentarul „DARUL ARIPILOR”, filmul care a cucerit 3 premii, ajunge în  România | DCNews
Sculptorul   Pavel Bucur


                                              
Articol realizat de Oana Georgescu, PR Specialist
 
 
 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici