Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Săptămâna bucătăriei italiene în lume "Degustă Italia"


Degusta Italia, eveniment dedicat bucatariei si vinurilor italiene, are loc miercuri la Athenee Palace Hilton
La Hotelul Athénée Palace Hilton din Bucuresti a avut loc evenimentul “Degustă Italia” dedicat bucatariei si vinurilor italiene,  organizat de ICE-Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – Biroul din București, sub patronajul Ambasadei Italiei
Peste 80 de societăți, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanțuri de vânzare retail, Ho.Re.Ca. și magazine de delicatese, wine-bar vor putea savura gustul inimitabil al mâncării și al vinului “Made in Italy”.
Evenimentul este susținut de partenerii media HoReCa., Horeca Insight și Trends HRB și face parte din programul celei de-a doua ediții a “Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume” care are loc în perioada 20 - 26 noiembrie 2017 și care include o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia în România. 
“Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume” se desfășoară concomitent în peste 100 de țări de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel internațional tradițiile culinare și enogastronomice ca semne distinctive ale identității și ale culturii italiene. Această ediție se desfășoară sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultură, siguranță alimentară, drept la hrană, educație, identitate, teritoriu și biodiversitate. La acestea se adaugă activitatea de punere în valoare a teritoriilor,a itinerariilor artei culinare italiene, precum și ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a făcut ca Italia să fie “țara cea mai sănătoasă din lume” (Bloomberg Global Health Index).
În deschiderea lucrărilor  a fost  proiectat "The Fifth Element", scurt film de promovare a sistemulul agroalimentar italian realizat de ICE. 
Cu această ocazie, un expert al societății de consultanță KeysFin a prezentat piața vinurilor din Romania. Seminarul se va încheia cu intervenția unui antreprenor italian care activează în domeniul local HO.RE.CA. și cu o scurtă prezentare a societăților italiene expozante.
În sesiunea urmatoare au fost expuse și oferite spre degustare excelențele enogastronomice ale celor zece societăți italiene invitate de Agenția ICE. S-au organizat de asemenea întâlniri B2B între societăți și operatorii locali: importatori/distribuitori de vinuri, buyeri de produse alimentare, buyeri de restaurante, F&B manageri de hoteluri, manageri și buyeri de la vinoteci, sommelieri, magazine gourmet, wine bar, ziariști de specialitate din presa scrisă și din media.
Produsele expuse acoperă o gamă amplă: vinuri și vinuri spumoase, brânzeturi, produse pe bază de carne, mezeluri, patiserie și panificație, paste, ulei de măsline și conserve.
Pe durata lucrărilor vor fi două sesiuni de live cooking show cu participarea chef-ului bucătar de la Restaurantul “Trattoria degli artisti”.
Statisticile italiene indică faptul că exporturile de produse agricole și alimentare au atins 38 de miliarde de euro în 2016, în timp ce în primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% față de aceeași perioadă a anului trecut), cu perspective încurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro până la sfârșitul deceniului.
În 2016 Italia a fost principalul producător și exportator de vinuri la nivel mondial, cu o producție de 52,5 milioane de hectolitri și cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (în valoare de 5,6 miliarde de euro). 
Italia este țara europeană cu cel mai mare număr de produse agroalimentare cu denumire de origine și de indicație geografică recunoscute de Uniunea europeană: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG și 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT.  O mărturie în plus a înaltei calități a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legăturii puternice dintre excelențele agroalimentare italiene și teritoriul de proveniență.
În clasamentul țărilor partenere ale Italiei, în primul semestru al lui 2017 România ocupă locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene și locul al 18-lea la nivel mondial ca țară de destinație pentru exporturile de produse alimentare și băuturi în valoare de 181,5 milioane de euro (în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului 2016). 
Principalele produse alimentare italiene exportate în România în primul semestru al anului în curs au fost: legume și fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetărie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne și produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate și brânzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din pește (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) și băuturi alcoolice (3,6 milioane de euro). 
Principalele produse exportate de România în Italia în primul semestru din 2017 au fost în schimb următoarele: produse de origine vegetală, cereale (20,8 milioane de euro), carne și preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume și fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte și produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) și miere (2,7 milioane de euro).

Imagini pentru poze la saptamana bucatariei italiene
Imagini pentru poze la saptamana bucatariei italiene      Imagini pentru poze la saptamana bucatariei italiene
Imagini pentru poze la saptamana bucatariei italiene

reporter- nicolina garici
 

 Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici