Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2021

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Bucureşteanul DUMITRU COMĂNESCU (111 ani şi 3 luni), declarat oficial al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei!Imagini pentru poze cu dumitru comanescu

DUMITRU COMĂNESCU ​a fost premiat de către Primăria Capitalei, prin ​Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB​, cu suma de 5.000 lei ​și o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieții şi contribuţiei la dezvoltarea societăţ​i​i şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ​ca ​o recunoaştere a respectului și preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”. ​
Până în prezent, în cadrul ​Proiectul​ui​ VIEȚI CENTENARE ​demarat în decembrie 2018 și adresat tuturor seniorilor care au împlinit vârsta de cel puţin 100 de ani şi care au domiciliul stabil în București​ au fost depuse​ 103 dosare eligibile.
Pe 29 iunie 2019, DUMITRU COMĂNESCU a fost declarat oficial de către Directia pentru Evidența Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne “Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”, urmare a demersurilor efectuate de CSMB.
Născut pe 8 noiembrie 1908, DUMITRU COMĂNESCU este la ora actuală al 3-lea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului  „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100  verified oldest men”) şi a 72–a cea mai vârstnică persoană în viaţă (“100 oldest living people”). Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării şi recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, „podiumul” mondial al Centenarilor fiind completat de românul DUMITRU COMĂNESCU.
Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie - Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincția Guinness World Records.
DUMITRU COMĂNESCU s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. Secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să își găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, așa încât şi-a prelungit activitatea…
Noi îl felicităm, îi urăm viaţă lungă şi ne mândrim cu Decanul de vârstă al Bucureştiului, al ţării şi al uneia dintre cele mai frumoase iniţiative a Primarului General, Gabriela FIREA! 
​Dosarele din cadrul proiectului VIEȚI CENTENARE se depun la punctul de lucru al CSMB din Bd. 1 Mai nr. 28, sector 6, iar toate detaliile ​le regăsiți ​pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-vieti-centenare.
 
Biroul de Presă al CSMB
 
 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici