Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă prezintă Secțiunea ”Urban Age”, la Gala Smart City Industry Awards VII, 2023


Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă prezintă Secțiunea ”Urban Age”, la Gala Smart City Industry Awards VII, 2023
 
Pe 30 martie 2023, la Palatul Parlamentului va avea loc cea de-a VII-a ediţie a 
Galei Smart City Industry Awards, un eveniment organizat de Asociaţia Română Smart City - ARSC, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
În deschidere, vor lua cuvântul Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării,
Eduard Dumitrașcu, Președinte ARSC, Marius Humelnicu, Senator, Președinte, Comisia IT&AI şi George Tuță, Chestor, Președinte Comisia pentru Automatizare și Viitorul Muncii Camera Deputaților.
Ediția din acest an a Galei Premiilor Industriei Smart City, a cărei temă principală este „Sustenabilitatea” va recunoaște și va premia persoanele, instituțiile și companiile care au reușit să se adapteze contextului actual, să digitalizeze și să implementeze tehnologii inovatoare pentru a ajuta comunitățile să se dezvolte.  
Secţiunea URBAN AGE este prezentată de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, Preşedinte Alexandra DOBRE, care a declarat: „Este important să luăm în considerare nevoile celor vârstnici și să ne asigurăm că politica urbană ia în considerare incluziunea și protejarea acestora în procesele de dezvoltare urbană. În contextul Smart City, acest deziderat se poate realiza prin utilizarea tehnologiilor inovative care să faciliteze accesul acestor persoane la diverse servicii și facilități, precum și prin dezvoltarea de proiecte care să asigure un mediu urban sigur și sănătos pentru toți locuitorii. Într-o lume în care populația îmbătrânește, este foarte important ca dezvoltarea urbană să țină cont de această tendință și să se adapteze nevoilor, cerinţelor şi mediului în care  trăim. Prin urmare, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă va aduce, şi prin invitaţii speciali, o perspectivă importantă în cadrul secţiunii Urban Age din cadrul Galei Smart City Industry Awards!”. 
Invitaţii Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă sunt Flaviana Rotaru, Presedinte ROHEALTH - Health and Economy Cluster, Măriuca Ivan, Președinte şi Membru Fondator al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România, Irinuca Văduva, Director General ECDL (European Computer Driving Licence) România, Hubert Petru Ștefan  Thuma, Președintele Consiliului Judeţean Ilfov şi Dany EL-Khalil, COO&Executive Board Member NEXT GEN FARMING.
 
"Aștept cu nerăbdare să descopăr proiecte inovatoare, să întâlnesc experți în domeniu și să împărtășesc idei și proiecte cu profesioniști din Industria Smart City din România" – ne-a spus Măriuca Ivan. "Este și o oportunitate de a afla și de a mă inspira din cele mai bune practici și soluții pentru comunitățile inteligente din întreaga București și din țară" 
Siguranța cetățenilor în mediul urban și confortul lor sunt elemente esențiale pentru crearea unor orașe smart, Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă fiind un susținător activ al unui mediu urban, care să ofere oportunități egale pentru toate categoriile de vârstă. De aceea, 
Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă vine la Smart City Industry Awards 2023, pentru a prezenta, discuta și aduce soluții pentru crearea unor orașe smart, sustenabile şi prietenoase, mai ales cu reprezentanţii vârstei a treia.
Smart City nu înseamnă doar tehnologie. Înseamnă capacitate de integrare, educație, investiții, dar, mai ales, empatie și bune intenții. Iar URBAN AGE reprezintă umbrela care va adăposti proiectele, programele și inițiativele noastre. Avem nevoie de educație, investiții, proiecte, viziune și strategie pe termen mediu şi lung, înțelegem urgențele persoanelor trecute de prima tinerețe şi faptul că fenomenul îmbătrânirii  populaţiei ia amploare, peste tot în lume” - Alexandra DOBRE, Președinte Asociația Institutul Român pentru
Îmbătrânire Activă. 
Și în acest an, IRIA patronează secțiunea URBAN AGE din cadrul Galei Smart City Industry Awards.
 
Despre Smart City Industry Awards
Devenită deja tradiţie, şi ediţia din acest an a Galei Premiilor Industriei Smart City este un eveniment care îi conectează pe cei mai importanți „actori” din industria Smart City din România, care contribuie la dezvoltarea inteligentă a comunităților românești.  Industria Smart City din România a evoluat rapid în ultimii ani, iar digitalizarea a devenit o prioritate pentru autoritățile centrale și locale, mediul de afaceri și societatea civilă.
În anul 2019, Asociația Română pentru Smart City a lansat  „Carta 2030”, o iniţiativă care s-a dovedit a fi un pas important în direcția digitalizării României. Doi ani mai târziu s-a atins un nou nivel, cu peste 860 de proiecte și inițiative Smart City, iar anul trecut a fost depășit pragul de 1000 de proiecte.


    


Oana Georgescu PR Specialist
Red. Nikolina Garici

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici