Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Campania "Nu mă exclude,nu sunt contagios" este lansată de Societatea Română de Dermatologie cu ocazia Zilei Internaţionale a Psoriazisului


Societatea Română de Dermatologie (SRD) a organizat o conferinta de presa  prilejuită de Ziua Mondiala a Psoriazisului.
Urmând tradiaţia anilor precedenţi, SRD își propune să aducă în atenţia opiniei publice Ziua Mondială a Psoriazisului, prin lasarea campaniei „ Nu ma exclude, nu sunt contagios!”și să fie alături de bolnavii cu psoriazis atragand  atenția inca o dată asupra faptului că această boală NU este contagioasă.
Campania urmarește ca  românii să fie solidari cu pacienţii afectaţi de psoriazis, înţelegând că această afecţiune nu se transmite prin atingere.
SRD îsi propune și de această dată să încurajeze sistemul de asistenţă medicală, autoritățile, medicii, asistenţii medicali și pe toţi cei responsabili pentru îngrijirea psoriazisului, să le ofere persoanelor care suferă de această boală acces la o terapie optimă. Deja se cunoaste faptul ca pentru prea mult timp, psoriazisul artropatic a avut o prioritate scăzută. Din anul 2014, această afecţiune a fost votată la nivel mondial  în cadrul OMS pe lista bolilor grave, debilitante.
Organizatorul conferinței, SRD, va aduce în atenţia opiniei publice Ziua Mondială a Psoriazisului şi la nivel naţional prin manifestări locale în principalele centre dermatologice din ţară, precum Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Timişoara.
Ziua Mondiala a Psoriazisului, pe 29 octombrie 2017
Psoriazisul este o afectiune cronica ce se caracterizeaza printr-o evolutie accelerata  a celulelor pielii. In mod normal,aceste celule se regenereaza in28-30 de zile, in cazul psoroazisului procesul are loc in 3-4 zile in care apar plagi tegumentare  ingrosate de culoare roz acoperite cu, cruste alb sidefii. Aproximativ 400.000 de români suferă de psoriazis. Medicii spun că, tot mai multi pacienţi dezvoltă psoriazisul "vulgar", o afecţiune cutanată care revine ciclic la intervale relativ scurte.
Campania " Nu ma exclude, nu sunt contagios " este lansata cu ocazia Zilei Internationale a Psoriazisului
Societatea Romana de Dermatologie incearca sa atraga atentia populatiei prin postarea unor mesje si concepte vizuale in spatii publice precum, unitati de invatamant( gradinite, scoli, licee) sali de sport, saloane de infrumusetare, bazine de inot spatii publice( plaje) etc.si unde persoanele bolnave de psoriazis pot fi discriminate datorita lipsei de informare despre aceasta afectiune.
"Psoriazisul este o boală dermatologică cronică, cu o acțiune sistemică, ce nu se oprește asupra nivelului pielii, putând afecta diverse organe din corp.Cauzele care pot produce psoriazisul nu sunt elucidate dar, se cunosc o serie de factori declansatori cum sunt stresul, depresia. traumatismele,factori ambientali,infectii sau  chiar anumite medicamente" a declarat la conferinta de presa dr. Alin Nicolescu, Secretar General Societatea Romana de Dermatologie.
"Psoriazisul, durează toată viața. Boala poate și trebuie controlată prin tratament medical adecvat, alimentație corectă prescrisa de nutritionist  dar si asistenta din  partea psihologului. Bolnavul cu psoriazis trebuie să ducă o viață cât mai normală  Aproape 30% din pacientii cu psoriazis au o ruda de gradul 1 care sufera de aceeasi boala. Legatura genetica poate fi influentata si de aparitia unor infectii sau traumatisme" a precizat Prof Dr. Calin Giurcăneanu, Presedintele Societatii de Dermatologie.
"România se situează  pe unul din primele locuri în Europa in ceea ce priveste aceasta boala. 'Unul din studiile pe care le-am condus indică o incidență a psoriazisului în România de circa 4%—5%, mai mare decât cea estimată până acum" a mai spus
Calin Giurcăneanu.
Bolnavii de psoriazis trebuie atent monitorizati si înregistrați într-un registru unic, la nivel național, ceeace a si fost realizat  de SRD.
"Din 2015 pana in prezent au fost inregistrati in Registrul de boli dermatovenerologice peste 6.000 de pacienti cu psoriazis  dintre care57% sunt barbati si 43% sunt femei" a spus dr. Alin Nicolescu.
Potrivit celor mai recente studii, psoriazisul este estimat cu o rată de apariţie de 2% în populaţia nord europeană şi de 2%-2,6% în populaţia americană (aproximativ 4,5 milioane de oameni).Rate de apariţie relativ scăzute apar în unele etnii (exemplu:japonezii). Aceleaşi studii relevă faptul că 50% din pacienţi relatează o calitate a vieţii scăzută sau slabă la locul de muncă.
De asemenea, pacienţii cu psoriazis sever ratează anual în medie între 3 şi 26 de zile de muncă , iar 23% din pacienţi afirmă că psoriazisul a afectat alegerea unei cariere profesionale. Peste 30% dintre pacienţii cu psoriazis dezvoltă şi psoriazis artropatic. Pe lângă manifestările cutanate, se asociază şi cu: Artrite periferice, Spondilită / sacroileită, Dactilită / tenosinovită, Entezită, Osteită / periostită. Aproximativ 20% dintre pacienţii diagnosticaţi cu Psoriazis artropatic dezvoltă leziuni articulare severe, distructive, deformante ce conduc adesea la invaliditate.
Totodată, la pacienţii cu Psoriazis artropatic rata de mortalitate este mult mai crescută decât la populaţia generală, cauza cea mai frecventă de deces fiind complicaţiile cardiovasculare. Discriminarea la locul  de muncă este raportată de 6% dintre pacienţi, iar 62% din pacienţi relatează probleme financiare.
Psoriazisul se numără printre primele 3 afecţiuni, după insuficienţa cardiacă şi hipertensiunea artrerială,care afectează funcţia fizică a individului şi este a doua afecţiune, după depresie, în afectarea funcţiei psihice. 
Dintre afecţiunile dermatologice, psoriazisul se află pe primul loc în ceea ce priveşte deteriorarea indicelui de calitate a vieţii, devansând afecţiunile maligne cutanate.
 
reporter-nicolina garici


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici