Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2022

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


STELA ENACHE, invitată de onoare la a doua ediție a Galei SENIORI de COLECȚIE organizată de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă


”SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, cu sprijinul Polytrade Global, cu scopul de a aduce în centrul atenției portretul marilor personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de tineri. Parteneri ai evenimentului au fost PREMIO Travel și Editura LITERA. 
Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă a organizat la Teatrul Excelsior o nouă întâlnire de suflet care a avut-o ca invitată de onoare pe Marea Doamnă a muzicii ușoare românești, Stela Enache     
Evenimentul a fost prezentat și moderat de Oana Georgescu, Specialist în Comunicare, scriitor și jurnalist.

STELA ENACHE, marea doamnă a muzicii ușoare românești, invitată de onoare  la a doua ediție a Galei SENIORI de COLECȚIE - RADAR DE MEDIA


Cum și-a câștigat banii Stela Enache, timp de 17 ani  
Stela Enache

Născută la Reșița, Stela Enache face parte dintr-o familie muzicală; a început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani, apoi absolvit clasa de canto la Școala de Arte din localitate (a făcut Canto Clasic!) și a devenit la numai 17 ani studentă a Conservatorului din Cluj.

”Mi-a plăcut scena de mică!” – așa și-a început confesiunea Stela Enache, invitata de onaore a Galei Seniori de Colecție.  ”La grădiniță făceam balet, dar la întrunirile de prin toată țara, ale familiei mele foarte numeroase – tata avea 12 frați, iar mama doi, se lăsa de cele mai multe ori și cu momente artistice: cântau, dansau, recitau poezii, cuplete; și noi, copiii ne etalam talentele artistice, iar eu mă evidențiam déjà cu muzica. Părinții mei cântau în Corul Sindicatelor din Reșița și, într-o zi m-au dus la maeștrii Șoarec și Românu, dirijorii corului să mă asculte; era o audiție în toată regula! Așa am aflat cu toții că, da, am talent, am voce și să merg pe acest drum!”.

La 14 ani Stela Enache a debutat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița, alături de orchestra liceului; a cântat muzică ușoară! La 16 ani a participat la prima emisiune televizată ca premiantă și reprezentantă a regiunii Banat, așa cum era pe atunci. ”Mă împărțeam între canto clasic și muzica ușoară, între studiul pianului și sport, aveam tot felul de activități la care mă deplasam peste tot cu bicicleta pe care am primit-o când eram în clasa a IV-a”.

Au urmat premii și trofee cucerite la concursuri și festivaluri de interpretare, iar alegerea adolescentei Stela Enache devenise clară: va face muzică! A dat examen și a reușit la Conservatorul de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, la Canto Clasic, dar, pentru că nu împlinise încă 18 ani, a trebuit să aleagă secția Pedagogie – Dirijat; altfel ar fi trebuit să aștepte un an.

”Am început să colaborez la Casa de Cultură a Studenților, să susțin recitaluri de muzică ușoară, să fac spectacole, turnee și așa, am ajuns o mică vedetă a Clujului. După anul I mi s-a propus să vin la Canto Clasic, dar am refuzat! Știam că muzica ușoară a fost, este și va fi alegerea mea cea mai bună, că asta vreau să fac și că nimeni și nimic nu mă va opri din drumul ales!”.  

S-a lansat pe marea scenă a muzicii ușoare românești la începutul anilor ’70 și datorită marelui compozitor și descoperitor de talente, George Grigoriu: o remarcase la festivalurile studențești și i-a încredinţat primul şlagăr, “Pentru un sărut”.

La debut, a fost laureată a ediției 1971 a Festivalului de la Mamaia; atunci l-a cunoscut pe regretatul compozitor Florin Bogardo: după trei zile a fost cerută în căsătorie și tot în același an, după numai trei luni s-au căsătorit!

În 1973, Stela Enache a efectuat primul turneu în străinătate, în RFG, cu orchestra lui Gelu Solomonescu şi cu solistul Cristian Popescu. Atunci este cooptată în formaţiei “Electrecord”, condusă de Alexandru Imre, iar după plecarea acestuia, orchestra este preluată de toboșarul Doru Danciu, care o numește ”Electric-cord”, redenumită “Sunshine Band”. Alături de acestea, dar și de formaţia “Romanticii”, condusă de Mircea Drăgan, solista a concertat în întreaga lume. Ani la rând a evoluat pe scenele celor mai selecte vase de croazieră. Cu nava "Europa", solista a făcut de patru ori ocolul Pământului într-un singur an.

A cântat și continuă să o facă și acum pe toate scenele din țară, fiind preferata realizatorilor de emisiuni de televiziune și radio. În repertoriul său se găsesc creații ale marilor noștri compozitori George Grigoriu, Vasile V.Vasilache, Vasile Veselovski, Paul Urmuzescu, Jolt Kerestely, Marcel Dragomir, Ionel Tudor și alții.

Soțul său, inegalabilul compozitor Florin Bogardo a scris pentru soția 76 de melodii, formând împreună un cuplu longeviv, de mare succes în muzica ușoară românească. Stela Enache a vorbit la Gala SENIORI de COLECȚIE cu nostagie și lacrimi în ochi și despre minunata lor poveste de dragoste care a început  la Mamaia în 1971.

Debutasem la secțiunea Interpretare, aveam 21 de ani, iar el era déjà un compozitor binecunoscut, care avea piese la secțiunea Creație. Maestrul George Grigoriu, mentorul meu, a fost cel care ne-a făcut cumva cunoștință. Ne-am întâlnit întâmplător cu toții, iar dânsul i-a spus lui Florin: <Îți prezint un viitor star al României!>. Ne-a împreunat mâinile, apoi a plecat brusc și m-a lăsat față în față cu el. Mi s-au înmuiat picioarele, am rămas stană de piatră, nu știam ce să zic, ce să fac… Și așa a început totul! Sigur că îl știam pe Florin, îl admiram și îi fredonam toate piesele atunci când eram studentă la Cluj și ăl ascutam la difuzorul din cămin:  eu am cucerit Premiul II, el nu a luat niciun premiu, dar am mai rămas pe Litoral cu banii câștigați” 

Despre cariera fabuloasă a Stelei Enache se poate vorbi ore în șir, se pot scrie încă mii de pagini, dar rar se întâmplă ca marele public să aibă ocazia și privilegiul să o asculte depănându-și cele mai de preț amintiri, așa cum s/a întâmplat la cea de-a doua ediție a Galei SENIORI de POVESTE.

"Am făcut ce mi-a plăcut, am cântat, am călătorit, mi-am întemeiat o familie trainică" - mărturisea solista care, împreună cu regretatul compozitor Florin Bogardo, are doi copii, Laura Maria Bogardo care locuiește în Italia şi Anton Marin Bogardo stabilit în Austria . Este fericita bunică a patru nepoți.  

Vom organiza în fiecare lună câte o ediție a Galei Seniori de Colecție, cu invitați unul și unul, iar la sfârșitul anului vom lansa un album  de colecție cu cele mai frumoase imagini de colecție surprinse la fiecare eveniment, dar și cu toate confesiunile, cu întrebările și răspunsurile interlocutorilor, cu mărturisirile, poveștile și povestirile invitaților speciali” – a concluzionat Alexandra Dobre, Președinta Institutului pentru Îmbătrânire Activă. Pentru că este vorba despre artiști iluştri și mari campioni sportivi, despre oameni de cultură și de știință, medici, cercetători şi antreprenori, care au reușit în viaţă şi în carieră, prin dăruire, talent, pasiune și profesionalism, prin eforturi susținute și continue şi prin determinare. Totul din dorinţa de a-și transforma profesia în menire, de a apăra și păstra sistemul valorilor umane atât de necesar evoluției societății în care trăim”.

Oana Georgescu-PR. Specialist

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici