Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)




Horoscop 2018









 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






133 restaurante recomandate de Restograf


"Sunt restaurante bune in Bucuresti in numar destul de mare,asemanator celor din capitalele Austriei  sau Germaniei dar, mai mic ca cele din Franta si Spania" a declarat George Butunoiu, directorul site-ului Restograf, la conferinta de presa  organizata cu prilejul premierii celor mai bune restaurante din Bucuresti. Evaluarea si nominalizarea celor mai bune restaurante din Bucuresti, pe tipuri de bucatarii, a fost facuta exclusiv pe temeiul calitatii mancarii, fara a tine seama de ambianta, amenajare si decoruri,servicii, preturi sau alte criterii. Cel mai bun restaurant din Bucuresti a fost desemnat Heritage restaurantul lui Dinu Patriciu in asociere cu Juan Amador, care a creat conceptul gastronomic si care garanteaza calitatea cu semnatura sa.
Au mai fost desemnate si premiate restaurantele din Bucuresti pe principalele tipuri de bucatarii si au fost date si cateva premii speciale: cel mai boem restaurant din Bucuresti, cel mai bun restaurant neconventional, cele mai apreciate de catre VIP-uri si, respectiv, de catre cititorii Restograf, precum si 3 premii speciale “Preferinta Restograf 2011”
Mâncarea tradiţională este pe primul loc între preferinţele bucureştenilor (51%), urmată de cea italienească (20%) şi de cea chinezească(10%),arata un studiu al Unilever Food Solutions.Conform studiului amintit cele mai multe restaurante reuşesc
să supravieţuiască în condiţii de criză datorită unor evenimente precum nunţile, botezurile şi  altele.
Premiul pentru bucătăria tradiţională românească a fost acordat restaurantului Vatra Neamului, iar cel pentru bucătăria românească urbană şi boierească Zahanalei Zexe. Un boem restaurant al Capitalei este ,,Papa la Soni', în timp ce restaurantul  Collage a fost premiat pentru pentru bucătăria internaţională .Premiaţi au fost şi restaurantele dietetic:Montignac Bistro, Mandala, vegeterian şi Balkan Bistro balcanic.  De asemenea, au fost inmanate diplome de recunoastere celor mai buni 7 chelneri de la 5 restaurante. 4 dintre acestia sunt aproape de varsta pensionarii, 2 sunt de varsta medie si unul este foarte tanar.
Premiile au fost inmanate de catre Mircea Dinescu, desemnat de catre organizatori datorita staruintei cu care apara valorile bucatariei traditionale romanesti – si nu numai pe cele ale bucatariei.  La eveniment au fost prezenti  ziaristi, reprezentanti ai restaurantelor premiate si nominalizate, personalitati si public. Tot cu aceasta ocazie,  fost facuta publica prima Lista 133 Restograf, pentru decembrie 2011. Aceasta lista contine 133 de restaurante din Bucuresti pe care Restograf le recomanda in mod special. Lista 133 e publicata de 4 ori pe an, in decembrie, martie, iunie si septembrie si contine un numar fix de restaurante, 133. Republicarea periodica se face pentru a permite intrarea restaurantelor de top nou aparute in intervalul dintre doua publicari. Lista 133 contine numai restaurante evaluate de catre Restograf, asa ca e posibil ca unele dintre restaurantele mari ale Bucurestiului sa nu se regaseasca, daca nu au fost inca vizitate de catre evaluatorii Restograf.
Restograf.ro este unul dintre instrumentele de lucru ale unui Grup de reflectie si atitudine alcatuit din consumatori avizati, interesati de gastronomie nu doar ca act individual, hedonist, ci sub toate dimensiunile sale: sociala, (inter)culturala, stiintifica, si,  chiar  politica. Restograf apara interesele consumatorului obisnuit de act gastronomic in relatia sa cu ceilalti actori ai acestei interactiuni sociale fundamentale :  producatorii, prestatorii si organizatiile lor profesionale. Obiectivele generale ale Restograf sunt :
definirea, popularizarea si incurajarea bunelor practici legate de produsul gastronomic
promovarea transparentei in actul gastronomic public
incurajarea initiativelor culturale, educationale, stiintifice si politice: studii, cercetari, programe educationale, evenimente, proiecte politice si legislative etc.
initierea si medierea dialogului social prin actiuni specifice legate de gastronomie.
Site-ul Restograf.ro a fost lansat in martie 2011 si in urmatoarele zile va atinge numarul de 500,000 de vizitatori, cu o medie pe ultima luna de 4.000/ zi, din care 3.000 unici.
"Pentru 2012 Restograf isi propune sa devina arbitrul necontestat (prin notorietate, respectabilitate, volum etc.) al pietei gastronomice bucurestene si sa extinda modelul si in alte orase importante ale Romaniei" a mai spus George Butunoiu. 


reporter- Nicolina Garici

 




 








Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici