Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Consumul moderat de bere poate contribui la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare


Imagini pentru poze studiul berii

Consumul moderat de bere are un sfect pozitiv asupra organismului.Sunt influentati factorii implicati in mentinerea  echilibrului fluido-coagulant al sangelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra  sanatatii inimii si a vaselor de sange
Un studiu finalizat recent in Romania confirma efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra hemostazei la subiectii sanatosi, a fost derulat sub egida Centrului de studii despre Bere,Sanatate si Nutritie si a fost realizat de catre dr Marina Otelea,asistent universitar la catedra de Fiziopatologie- Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila "
Studiul s-a derulat la finalul anului 2017 pe un esantion reprezentativ pentru aria medicala  studiata  si a implicat  subiecti cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, clinic sanatosi. Masuratorile au fost facute atat la o ora de la ingestia berii cat si la o luna de consum zilnic, cantitatea de bere consumata nedepasind insa limitele  consumului moderat , adica 330 ml bere zi in cazul femeilor si respectiv 660 ml bere zi  in cazul barbatilor.cu o concentratie alcoolica de 5%.
Studiul a aratat  o reducere medie cu 45 % a nivelului PAI -1, inhibitor al procesului  normal de distrugere a cheagurilor nou formate iar fibrinogenul  a avut de asemenea, tendinta sa scada.Si homocisteina a scazut cu 5,7% un factor care este strans legat de procesul de ateroscleroza , substratul pe care se grefeaza activarea coagularii si formarea patologica a cheagurilor.
Totodată, au fost influenţaţi factorii implicaţi în menţinerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge.
Conform Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, consumul moderat de bere trebuie completat  si cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare.
Principalele proprietati nutritive ale berii sunt conturate prin continutul sau bogat in vitamine, minerale si antioxidanti care provin din materiile prime si care impreuna contribuie la o dieta sanatoasa.
"Fabricată din ingrediente exclusiv naturale: cereale, hamei și apă  berea este o băutură  cu un  impact pozitiv pentru organism, atunci când este consumată cu moderație si  poate furmiza, printre altele, substanțe valoroase precum compușii fenolici care intervin în prevenirea sau întârzierea proceselor oxidative. Antioxidanții sunt molecule care au capacitatea de a ajuta organismul uman să lupte cu radicalii liberi (molecule dăunatoare) care pot avea ca efect declanșarea mai multor afecțiuni grave precum: disfuncția endotelială, cardiopatia ischemică și bolile neurodegenerative.” a declarat la conferinta de presa .dr.Corina Zugravu, Presedinte  Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.. 
Mai mult, cercetătorii au reconfirmat şi rolul antibacterian al berii. Astfel, un consum moderat de bere poate preveni dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerelor gastrice. Prezenţa fibrelor poate conduce, de asemenea, la secreţia de sucuri gastrice necesare pentru o digestie eficientă.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare reprezintă 31% din cauzele de deces la nivel internaţional, în România acestea reprezentând chiar principala cauză de deces, cu peste 57% din totalul înregistrat la nivel naţional. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care presupune un regim alimentar echilibrat şi exerciţiu fizic constant, poate contribui la prevenirea multora dintre formele bolilor cardiovasculare. Atunci cand este consumata cu moderatie, berea poate face parte cu succes dintr-un stil de viaţă sănătos.

reporter -nicolina garici
26 iunie 2018

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici