Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2022

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România
Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) prin platforma sa green tech, econet romania, împreună cu partenerii săi de la Higgins, a organizat în data de 6 iulie 2022 evenimentul „Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România”, în format hibrid. Au participat peste 50 de invitați, atât din mediul public cât și cel privat. Evenimentul a fost deschis de dr. Ilinca Pandele, Membru al Consiliului Director și Manager al Departamentului Membership, AHK România. Tot în deschidere a vorbit Christian Plate Chargé d’Affaires și Ministru Plenipotențiar la Ambasada Republicii Federale Gemania în România, Mihaela Frăsineanu Secretar General Adjunct la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor precum și Daniel Walther CEO Higgins.
Evenimentul s-a bazat pe un schimb de experiență și know-how între specialiști români și germani.  Emanuel Pârvulescu - Director de Mediu, Romania Hypermarche (Cora Romania) și Feliciu Paraschiv – Vicepreședinte, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR), au conturat situația actuală, precum și oportunitățile și provocările implementării unui sistem garanție-returnare în România, iar Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG) și Donald McCalman, Program Director Circularity Scotland, au oferit soluții și exemple de bune practici din domeniu.
„A fost o plăcere să particip în calitate de speaker la conferința organizată de AHK România! Evenimentul a reunit părțile interesate relevante din partea producătorilor, a comercianților cu amănuntul, a industriei mai largi și a autorităților publice și va contribui la dezvoltarea și implementarea ulterioară a SGR-ului (sistem garanție-returnare) în România. Sunt și mai recunoscător că am putut împărtăși experiența noastră de peste 20 de ani de SGR la nivel global și că am putut prezenta soluțiile noastre inovatoare și eficiente de SGR care ar putea fi implementate în România sub presiunea timpului,” a declarat la finalul evenimentului Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG).
Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.
 
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.
Contact pentru presă:  Carmen Kleininger
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 50
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
            Homepage |Facebook | LinkedIn | YouTube
 

                 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici