Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au discutat, miercuri, despre Justiţie şi statul de drept în România/ liderul european exprimându-şi speranţa că sistemul judiciar ”nu va fi supus la încercări”.


Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au discutat, miercuri, despre Justiţie şi statul de drept în România, liderul european exprimându-şi speranţa că sistemul judiciar ”nu va fi supus la încercări”.
Câteodată putem avea impresia că anumite mijloace politice din România ar dori să-şi ia nişte libertăţi în ceea ce priveşte aplicarea strictă şi severă a regulilor statului de drept. Am vorbit cu doamna prim-ministru şi am convingerea că se vor face eforturi pentru ca sistemul judiciar să funcţioneze. Sperăm că nu va fi supus la încercări”, a declarart preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.El a mai spus că discuţiile au fost purtate ”la modul foarte amical”. 
”I-am spus doamnei prim-ministru că ar trebui ca în anumite zone din România să nu se dea impresia că statul de drept în anumite elemente componente ale acestuia ar putea să fie puse sub semnul întrebării. Am spus doamnei prim-ministru, aşa cum am spus şi preşedintelui, că am mare încredere în sistemul judiciar din România. În mai multe ţări din UE există probleme în ceea ce priveşte aplicarea strictă a regulilor statului de drept. Am evocat această problemă, dar eu nu sunt neapărat foarte îngrijorat de situaţia din România. Ştiu că preşedintele României se ocupă de acest lucru, veghează, ştiu că sistemul judiciar funcţionează şi dna prim-ministru ţine foarte mult la statul de drept”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene.
La rândul său, Viorica Dăncilă a afirmat că speră la un dialog punctual pe eventualele ”nemulţumiri” ale liderilor europeni.
”Am avut această discuţie şi, într-adevăr, eu cred în libertatea Justiţiei, cred în statul de drept, cred în faptul că trebuie luptat împotriva corupţiei şi am specificat dlui preşedinte că atunci când va exista o îndoială trebuie să discutăm punctual, să nu vorbim la modul general, pentru a elucida sau a îndrepta ceea ce nemulţumeşte la nivel european. Cred că acest lucru, a unei bune cooperări punctuale pe lucrurile care nemulţumesc, nu la modul general, nu poate fi decât benefică atât pentru România, cât şi pentru informarea instituţiilor europene”, a declarat premierul Dăncilă. 
 


 


 

Fotografia de profil a lui Garici Nicolina
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici