Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Dancila: Aderarea la euro, obiectiv fundamental pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei


Premierul Viorica Dancila a subliniat importanta activitatii Comisiei Nationale in vederea pregatirii aderarii Romaniei la Zona Euro.
"Premierul a subliniat importanta activitatii Comisiei Nationale avand in vedere ca aderarea la zona euro reprezinta un obiectiv fundamental in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila a Romaniei. Seful Executivului a prezentat considerentele pentru care este decisiva realizarea in acest an a Planului National de aderare la zona euro, respectiv: de natura istorica - mari obiective nationale au putut fi realizate doar de o natiune unita; de oportunitate, avand in vedere dorinta Comisiei Europene de a sprijini tarile membre pentru convergenta si pentru pregatirea aderarii la zona euro. Un al treilea argument este ca Romania va detine la inceputul anului viitor Presedintia Consiliului Uniunii Europene, context in care este de dorit ca pana la finalul acestui an sa aiba un Plan National de aderare la zona euro. Un alt considerent, dar nu ultimul ca importanta, priveste complexitatea procesului de aderare la zona euro.
In mesajul transmis cu prilejul reuniunii, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a salutat infiintarea Comisiei in acest cadru institutional largit, menit sa favorizeze asigurarea consensului national pentru pregatirea aderarii Romaniei la zona euro. Presedintele a apreciat ca un asemenea demers consensual privind aprofundarea integrarii europene este benefic Romaniei si ca il va sustine in mod consecvent.
Participantii la reuniune au subliniat ca obiectivul de aderare la zona euro excede ciclului electoral, iar intrarea in zona euro trebuie sa fie un proiect de tara prioritar al Romaniei, asupra caruia este nevoie de un larg consens si de coagularea si sprijinul intregii societati. In acest context, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, reprezentantii Academiei Romane si ai partidelor politice au subliniat ca vor sustine demersurile de pregatire pentru aderarea Romaniei la zona euro", se arata intr-un comunicat al Guvernului.
 
 
 


 


 

Fotografia de profil a lui Garici Nicolina
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici