Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2017

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


14000 de oameni din peste 60 de țări au luat startul la cea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București


    OMV Petrom Bucharest Half Marathon #RunInBucharest
Peste 14.000 de participanți din peste 60 de țări au participat lacea de-a cincea ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, competiţie organizată de BucharestRunning Club (BRC).Învingătorul   semimaratonului   de   21,097   km   a   fost   kenyanul   Birech Cosmas   Jairus   Kipchoge cronometrat cu 01:02:30, urmat de către, conaționalii săi Makau Nicholas Mulinge cu timpul 01:02:52pe locul doi şi  Kemoi Daniel pe  locul trei cu 001:03:06. La proba semimaraton femei categoria internaţională, Arissi Dire Tune din Etiopia a câştigat primul loc, terminând cursa în 01:13:24.  
La Cursa individuală Volkswagen 10,5 km, câştigători au fost românii, George Preda, cu timpul 00:33:50 la masculin şi Denisa Dragomir, cu timpul 00:39:41, la feminin. Cursa Ștafetă Vodafone a fost caştigată de echipele din România, Sporter Run și Team 1-echipa formată din Alexandru Corneschi, Ionuț Zaizan și Marius Ionescu, acesta din urmă fiind atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio.Cursa Populară Mega Image a fost câștigată de Florin Anghel și Florentina Buga, iar pentru prima dată la Semimaratonul București a avut loc Cursa Adolescenților, câștigată de către Filip Țuțu la băieți și de Gabriela Caraiani la proba de fete.
Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la curse personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc și din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele OPBHM 2016:campioana olimpică, gimnasta Andreea Răducan, de personalități TV-Sonia Argint Ionescu, Daniel Osmanovici, Dragoș Bucurenci, Carmen Brumă și de bloggerul sportiv Radu Restivan.
Noutatea acestei ediții a fost reprezentată de prezența unui echipaj de 8+1 alcătuit din campioane olimpice-Viorica Susanu, Doina Ignat, Georgeta Andrunache, Veronica Cochela, Elena Georgescu, Camelia Macoviciuc, Camelia Lupașcu, Laura Oprea și Mădălina Bereș care au luat startul cursei de 10 km, a căror participare la eveniment este unică pentru istoria maratoanelor din întreaga lume.
Federația Română de Atletism a organizat în premieră la OMV Petrom Semimaratonul București, Campionatul Național de Semimaraton, Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin.
În acest an, pe lângă deja binecunoscutul serviciu,“Volkswagen te fotografiază”-soluția foto disponibilă pentru toți alergătorii cursei 10 km individual VW, Ursus a fotografiat alergătorii care participă la Cursa Populară Mega Image, iar Caroli i-a fotografiat pe participanții care au fost prezenți la încălzirea de sâmbătă, 14 mai în Piața Constituției. Alergătorii care au participat la aceste probe și momente din cadrul Semimaratonului București trebuie săintre pe www.bucuresti21km.ro pentru descărcarea aplicației și pentru primirea albumelor foto personalizate pe contul propriu de Facebook.
Ajuns la cea de-a cincea ediție, “ONG Challenge”a fost provocarea adresată celor 15 cauze partenere ale OMV Petrom Semimaratonul București precum și tuturor alergătorilor care au avut ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu.Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate 12 puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având posibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. 
Pentru că „Bucharest Running Club premier events” sunt o sărbătoare a capitalei și a țării, atât pe traseu cât și în Piața Constituției au fost organizate concerte la care au luat parte artiști de la Roton.
Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, spectatorii au putut afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. 
Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 38.500 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.
Evenimentul a necesitat munca a peste 600 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 14 şi 15  mai, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a BRC, alaturi de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism Au contribuit de asemenea la organizare peste 200 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD. 
Companiile care au sprijinit cea de-a cincea ediție a evenimentului OMV Petrom Semimaratonul București au fost: OMV Petrom – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen - sponsor gold şi maşina oficială, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – sponsor Șafetă și partener comunicații, Mega Image-sponsor Cursa Populară, McDonalds-sponsor Cursa Copiilor, Izvorul Minunilor – apa oficială, Ursus -berea oficială, Caroli, Isostar – energizantul oficial, Hotel Athénée Palace Hilton, City Grill-Hanu’ Berarilor, Accenture, World Class,Repower, Global Relocation Services, media TRUST.Partenerii instituţionali sunt Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS. ONG-urile asociate și recomandate pentru ediția din acest an a OMV Petrom Semimaratonul București sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Speranței, Fundația Olimpică Română, WWF-Team Panda România, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (A.I.T.A.),Let’s do it Romania!, SOS Infertilitatea, Fundația Star Storage, Organizația Suedeză pentru Ajutor Reciproc, Hand 2 Hand, Concordia, Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor, Special Olympics,Ajungem Mari, Fundația Inocenți,Fundația Renașterea, Fundația Aura Ion,Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, Pachamama România,Fundația Policlinici Sociale Regina Maria,Ro Club Marathon, Integrated Consulting Group.
Evenimentele au beneficiat de promovare radio, tv, print și online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, In Your Pocket, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, Running Mag, 4run.ro, News.roși Disney Channel.
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În calendarul de evenimente Bucharest RUNNING CLUBdin acest an, pe lângă OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, și cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ce se va desfășura în perioada 3-4 octombrie s-a adăugat și prima ediție a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.
Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.
 FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon;  #RunInBucharest
 
Contact: 
 
Roxana Sîrbu Fer, PR Manager
tel. 0748.100.681
roxana.sirbu@abrc.ro
 
 
 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici