Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2019

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Forumul Industriei Farmaceutice 2018 „Criza medicamentelor in Romania – solutii pe termen lung”


Forumul Industriei Farmaceutice organizat de Pharma Business Services, la Bucuresti eveniment care de-a lungul anilor s-a dezvoltat şi consolidat,  a devenit un moment de referinţă pentru domeniul farmaceutic românesc.
În cadrul ediției de anul acesta au fost dezbătute teme importante pentru întregul sistem farmaceutic:dispariția medicamentelor de pe piață, drepturile și accesul pacienților români la medicamente, politica de prețuri a medicamentelor, taxa clawback, subfinanțarea bugetului alocat medicamentelor,evoluția recentă a industriei farma, informeaza compania.
„Tema forumului o reprezintă Criza medicamentelor în România – soluții pe termen lung, ceea ce confirmă o dată în plus preocuparea tuturor în această direcție (…)este necesar un set de măsuri de reglare a distorsiunilor înregistrate în domeniul farmaceutic și o analiza responsabilă a elementelor prioritare” a declarat Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, Departamentul de Sănătate Publică. 
Tot domnia sa a prezentat propuneri de soluții pe termen lung necesare în cazul unei eventuale crize în privința aprovizionării cu produse farmaceutice. Enumerăm câteva dintre acestea: elaborarea unei politici publice în domeniul medicamentului care să asigure o balanţă între medicamentele generice şi inovative şi să acopere nevoia reală a populaţiei;necesitatea regândirii legislaţiei în domeniu în corelaţie cu legislaţia comunitară;necesitatea modificării modalităţii de decontare la nivelul farmaciei; necesitatea legiferării statutului farmacistului, separat de cel al farmaciei; eficientizarea activităţii de monitorizare a respectării protocoalelor terapeutice la prescrierea şi eliberarea medicamentelor de către medic; informatizarea sistemelor de evidenţă a produselor farmaceutice; adoptarea unor măsuri suplimentare de reglementare a activităţilor care în prezent favorizează exportul paralel de medicamente etc.
„Treaba noastră, sau cel puțin, a comisiei de sănătate din Senat, este de a crea acel cadru de specialitate care să ne spună ce anume e de făcut și când anume ar trebui să intervenim. Nu o facem de dragul de a legifera. Scopul nostru este de a căuta acel echilibru în care lucrurile să reintre într-o oarecare normalitate, a precizatAttila László,președintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului.
Sorin Petcu, Director General, IQVIA -companie specializata în cercetare de piață în industria farmaceutică, a prezentat o analiză care include 13 țări din EuropaCentrală și de Est. Conform acesteia, România se află pe locul 3 în toate cele 3 dimensiuni (la nivel de populație, ponderea produsului intern brut și ponderea în piața farmaceutică).
Din analiza prezentată reiese că România cheltuie pe medicamente ceva mai mult față de media europeană, respectiv cu 6% peste media regională pentru bolile cardiovasculare și cu 7% mai mult în bolile înfecțioase.
„Însă la nivelul cheltuielilor de medicamente pe cap de locuitor, relevant pentru analiza consumului, ne situăm pe locul 11 din cele 13 țări(…)Din punct de vedere al canalelor de distribuție am înregistrat o creștere de aproximativ 4% față de 2016.La nivel total piață, în 2017 am avut o creștere de 4%, datorată în principal segmentului OTC (a medicamentelor fără prescripție.”a menționatSorin Petcu, Director General, IQVIA.
În plus față de temele din agendă, în încercarea de a găsi soluții la problemele existente pe piața farmaceutică, au mai fost atinse și subiecte adicente precum: importanța digitalizării în sănătate, studiile clinice, legislația off-label etc.
„Referitor la studiile clinice, vă pot spune că, referitor la termenul de aprobare, maximul a fost 181 de zile. Este un adevăr, și anume că studiile clinice nu sunt o rezolvarea a problemelor de sănătate, pentru că acestea reprezintă o fază de pre-medicalizare, iar criteriile de selecție sunt extrem de meticuloase și nu cuprind absolut toți pacienții care suferă de acea boală căreia i se adresează medicamentul în discuție.”, a precizatAnca Crupariu, Șef Departament Politici și Strategii, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. 
A fost punctată, de asemenea,existența acelorași probleme rămase nerezolvate de ani buni pe piața farmaceutică din România.
„Vorbim despre niște medicamente pe care le urmărim, dar ele sunt din ce în ce mai puține, iar acele medicamente critice pentru bolnavi din România sunt cu mult mai puține decât erau acum 3-4 ani în țară, ca să spunem lucrurilor pe nume.”, a declarat Robert Popescu, președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România.
„Ar trebui să devină un obiectiv al statului, ca medicamentele ieftine să rămână pe piață. De aceea insistăm foarte tare pe clawback-ul diferențiat. Tot la o politică de preț si la o finanțare a medicamentelor ajungem. Politică ce la ora actuală nu există...”, a punctat Adrian Grecu, președinteleAsociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România
„În domeniul sănătății, criza cu care ne confruntăm, nu este izolată, deci România nu este o pată neagră în peisajul regional. Aceasta criză are niște explicații clare, demografice. Ne confruntăm cu un declin global și România nu face excepție.”, a declarat Mirela Iordan, Chair, AmCham Romania Healthcare Committee.
„Nu putem tot timpul să dăm vina pe legislație, legislația este facută de oameni și ar trebui făcută pentru oameni. Cum ar arata un sistem medical care să aibă pacientul în centru, acesta ar ține cont de toate nevoile tuturor pacienților….De ce nu se pot găsi soluții? Țări europene au găsit soluții.Este vina noastră, a fiecăruia dintre noi.”, a declarat Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune
Pharma Business Services a organizat evenimentul cu ajutorul partenerilor: Antibiotice, Respiro, IQVIA, Janssen.
 

 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici