Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Peste 350 de participanți la Conferința Națională Alzheimer


Societatea Română Alzheimer

 La Institutul Național de Statistică din București, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer, la care au participat peste 350 de persoane, informeaza un comunicat de presa .
Mesajul principal al conferinței din acest an s-a îndreptat către familie, pentru a fi mult mai informată și pregatită să accepte un diagnostic de demență, pentru a deveni responsabilă de organizarea îngrijirii persoanei suferinde. Educația și informarea sunt elemente fundamentale pentru a facilita diagnosticarea și îngrijirea persoanelor cu demență. 
Alegerea acestei teme vine în contextul în care s-a constatat o tendință de pierdere a familiei ca partener din cauza educației reduse în ceea ce privește evaluarea cognitivă: în ce constă ea, cât durează, ce examinări și ce fel de investigații sunt necesare și ce costuri presupune. Familia este nepregatită să i se comunice un diagnostic, nepregatită să fie implicată în asigurarea și organizarea îngrijirii. 
„În acest an am avut senzația că pierdem familia ca partener în diagnostic și îngrijire și asta este un lucru foarte grav - dacă nu există o alianță terapeutică cu familia, e foarte complicat ca planul și procesul de îngrijire să meargă mai departe. De asemenea, am constatat că pierdem mai mult timp cu familia pentru a stăpâni reacțiile lor de furie, de frică, de ostilitate chiar, ce se manifestă față de pacient, direct în prezența noastră, iar acest lucru ne-a condus la introducerea unei alte etape (ceea ce nu ni s-a mai întâmplat din anul 2000 până acum) evaluării cognitive - a unei consilieri pre-evaluare, atât pentru pacient, cât și pentru familie.”, a declarat prof. dr. Cătălina Tudose, președintele Conferinței Naționale Alzheimer.  
 Activitatea Centrului Memoriei din ultimul an a relevat că: 
- a crescut numărul pacienților care solicită prim consult; 
- a crescut numărul pacienților care solicită o a doua opinie diagnostică;
- a scăzut vârsta de debut a tulburărilor neurocognitive;
- apariția relativ frecventă a altor tipuri de demență, considerate rare până acum - demențe fronto-temporale, degenerescența cortico-bazală etc.
- a crescut numărul comorbidităților vasculare, metabolice - oamenii își neglijează sănătatea până la vârste înaintate, invocând acum absența serviciilor și specialiștilor în zona de reședință (ex. suspendarea secției de cardiologie din Tulcea din lipsa cadrelor medicale);
- colaborarea cu familia este tot mai dificilă, în contextul în care lipsește rețeaua de suport medical și social la nivelul comunității (oamenii nu au unde să se adreseze pentru sfat și ajutor); de aceea, în momentele de criză determinate de tulburările de comportament, familia exercită mari presiuni pentru spitalizări de urgență și solicită cu insistență tratamente sedative și neuroleptice, ceea ce nu se mai recomandă de către ghidurile de îngrijire.
Pentru a reuși reducerea impactului social major al demenței este necesară creșterea capacității populației de a conștientiza gravitatea și particularitățile acestei patologii, educația populației în ceea ce privește prevenția, importanța depistării precoce, precum și determinarea autorităților de a acționa pentru aprobarea Strategiei și Planului Național pentru Demență lansat de Societatea Română Alzheimer în 2014.
Conferința Națională Alzheimer a fost prezidată de prof. dr. Cătălina Tudose - Președinte al Societății Române Alzheimer și a reunit atât medici specialiști (psihiatri, neurologi, geriatri, psihologi, asistenți sociali, arhitecți), cât și pacienți și familiile acestora, îngrijitori calificați și familiali, prelegerile fiind susținute de 30 de lectori de prestigiu, atât din România, cât și din străinătate.
 
 

Peste 350 de participanti la Conferinta Nationala Alzheimer
 


 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici