Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Rezultatele primului semestru 2011: rezultat constant al exploatării şi impact favorabil al restructurării parteneriatului Auchan-Ruentex în China asupra rezultatelor consolidate


Exploatare: performanţa ţărilor emergente dar un mediu dificil în Europa; vânzări consolidate fără taxe în creştere cu 5,8% iar EBITDA în uşoară scădere cu 1,5%
Rezultat net: 361 milioane de euro, din care 140 milioane de euro plusvaloare capital în urma restructurării parteneriatului Auchan-Ruentex, în China, informeaza un comunicat de presa.

Creşterea investiţiilor cu 20,1 % şi scăderea ratei de îndatorare cu 7,2 %

Exploatare: venituri în creştere cu 5,8 % până la 21,2 miliarde de euro iar EBITDA în uşoară scădere cu 1,5% Activitatea grupului în Europa a evoluat pe fondul unui context dificil în prima jumătate a anului 2011, comparabil cu al doilea semestru al anului 2010. Vara lui 2010 a marcat o schimbare dură a mediului extern odată cu implementarea planurilor de restricţie guvernamentală în multe ţări europene, care au avut un impact major asupra consumului. Veniturile consolidate ale grupului, au cunoscut o creştere de 5,8 %, atingând 21,2 miliarde de euro. La un curs de schimb constant şi excluzând activitatea benzinăriilor, veniturile au crescut cu 5,0%, din care expansiunea a contribuit cu 3,7 puncte procentuale iar veniturile magazinelor comparabile cu 1,3 puncte procentuale.

Cu toate acestea, evoluţiile sunt diferite între ţări: Franţa a raportat o creştere de 3,3% în timp ce alte ţări vest-europene au înregistrat o uşoară scădere (-0,8%). În schimb, veniturile din Europa centrală şi de est precum şi cele din Asia au continuat să crească puternic până la 16,8%.

La 30 iunie, activităţile internaţionale au înregistrat o pondere de peste 55% din venituri (25% în Europa occidentală cu excepţia Franţei şi 30%  în restul ţărilor), comparativ cu 54%  în 2010.

EBITDA a scăzut uşor (-1,5%), în principal datorită presiunii pe marje în zona euro, şi a reprezentat 4,7% din venituri.
Rezultate: scădere a profitului net din exploatarea curentă (-8,5%) şi o creştere de 45,4% a rezultatului net Profitul din exploatarea curentă a scăzut cu 8,5% atingând 450 milioane de euro în urma scăderii EBITDA şi a creşterii amortizărilor legate de investiţii.

Provizioanele pentru deprecierea creanţelor în cadrul activităţii de creditare au continuat să scadă totuşi, în special în Franţa. Profitul operaţional a crescut cu 24,4% atingând 611 milioane de euro; a inclus o plusvaloare de capital de 161 milioane de euro generată de restructurarea parteneriatului dintre grupurile Auchan şi Ruentex în China. Înaintea listării pe bursă, în iulie, a unei părţi din capitalul sucursalei comune Sun Art Retail Group, cele două grupuri au realizat, în mai, un schimb de titluri de valoare, generând această plusvaloare de capital de 161 milioane de euro la nivelul profitului operaţional (140 milioane de euro net). Ca urmare a acestei restructurări, Auchan China şi RT Mart China sunt consolidate proporţional 51%, în comparaţie cu 67,2% pentru Auchan şi 50% pentru RT Mart anterior.

Profitul net din activităţile desfăşurate s-a ridicat la 361 milioane de euro (creştere de 45,4%). Excluzând plusvaloarea de capital ca urmare a restructurării din China, acesta ar fi într-o scădere cu 11,2%.

Investiţii: creştere cu 20,1 % până la 562 milioane de euro.

Investiţiile în exploatarea curentă s-au ridicat la 562 milioane de euro, o creştere de 20,1% comparativ cu prima jumătate a anului 2010, când investiţiile au fost reduse drastic (469 milioane de euro). Acestea rămân totuşi sub nivelul primei jumătăţi a anului 2009 (632 milioane de euro).

Destinaţia investiţiilor a fost 50% pentru Europa de vest (din care 35% în Franţa) şi 50% în Europa centrală şi de est şi Asia.

Diminuare semnificativă a nivelului datoriei: 3.879 milioane de euro (- 7,2%)

Datoria financiară netă s-a ridicat la 3.879 milioane de euro, corespunzând unei valori de 45,3% din capitalurile proprii. Aceasta a scăzut cu 7,2%, de la 4.181 milioane de euro la 30 iunie 2010 (52,0% din capitalurile proprii). Capacitatea de autofinanţare a rămas constantă, la 729 milioane de euro, comparativ cu 728 milioane de euro în prima jumătate a anului 2010.

Grupul a recurs la o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de euro, în iunie, cu scadenţă în 2018, asigurând  lichidităţile şi prelungirea scadenţelor.
Vianney Mulliez, preşedintele Consiliului de Administratie comentează aceste rezultate: «Colaboratorii noştri au reuşit cu succes să reziste condiţiilor dificile din Europa de vest continuând să realizeze un comerţ discount de calitate. Am redus de asemenea datoria, crescând în acelaşi timp investiţiile, în special cele pe plan internaţional. Activităţile noastre internaţionale se ridică la 55% din totalul veniturilor, datorită creşterii şi a performanţelor noastre în Europa de est şi China.

Bazele noastre sunt solide, permiţându-ne să păstrăm şi să câştigăm încrederea unui număr extrem de mare de clienti, în ciuda puternicelor turbulenţe actuale. Împreună cu angajamentul echipelor noastre, acestea sunt cele mai de preţ valori cu care ne îmbarcăm în cea de-a doua jumătate a anului, care pare a fi atât de incertă cum am prevăzut-o acum un an.”

Raportul financiar semestrial al Grupului Auchan poate fi consultat pe www.groupe-auchan.com.

reporter Nicolina Garici
1 septembrie 2011

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici