Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)




Horoscop 2024









 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Specialiştii avertizează : Ai grijă ce brichete foloseşti!


76% din modelele de brichete comercializate pe pieţele din Europa nu sunt conforme cu normele de siguranţă,informeaza un comunicat de presa al companiei.

Acest standard defineşte specificaţiile de siguranţă ale unei brichete, precum înălţimea maximă a flăcării, rezistenţa la temperaturi înalte, stingerea flăcării, interzicerea brichetelor fantezie etc. În majoritatea ţărilor europene, este obligatoriu un standard privind caracteristicile de siguranţă pentru copii. O brichetă cu caracteristici de siguranţă pentru copii este o brichetă care a fost anume modificată pentru a deveni mai dificil de acţionat de către copii.

Totuşi, piaţa este încă departe de a fi curată: în continuare, 76% din modelele de brichete de import testate de PROSAFE (Product Safety Enforcement) Forum of Europe- forum european însărcinat cu aplicarea legilor privind securitatea produselor în întreaga Europă) nu sunt conforme cu standardul internaţional de siguranţă ISO 9994, ceea ce înseamnă că, în 2009, în Europa au fost comercializate sute de milioane de brichete ericuloase.

Cu toate acestea, este important de reţinut faptul că lucrurile încep  să se schimbe, iar autorităţile şi-au intensificat controalele şi au demarat planul de acţiune pentru scoaterea de pe piaţă a produselor periculoase. În 2009, peste 50 de modele de brichete au fost semnalate  în RAPEX (baza de date  internaţională pentru evidenţa modelelor neconforme), fără a mai pune la socoteală acţiunile locale desfăşurate de autorităţi. Standardul ISO 9994 stabileşte cerinţe generale de siguranţă pentru brichete. Cele mai frecvente cauze ale accidentelor provocate de brichetele neconforme sunt:

•Brichetele încărcate excesiv, care ar putea exploda atunci când temperatura creşte.
•Inălţimea excesivă a flacării, care generează risc de arsuri la nivelul feţei şi părului.
•Eşec la testul prin cădere, care generează un risc de spargere a rezervorului, putând duce la vătămări sau arsuri.
•Stingerea întârziată a flăcării, care poate provoca un incendiu.

BIC® România recomandă celor care comercializează brichete să le verifice pe http://ec.europa.eu/ consumers/dyna/rapex/create _rapex_search.cfm şi să se asigure că produsele lor sunt conforme, pentru a evita amenzi mari sau, mult mai grav, accidente cu urmări dezastruoase.Nu există compromisuri când vine vorba de siguranţa brichetelor. De aceea, siguranţa este prioritatea nr.1 pentru BIC®. Brichetele BIC® îndeplinesc sau depăşesc standardul internaţional  de siguranţă ISO 9994 pentru a garanta consumatorilor calitate şi siguranţă: Înainte de a părăsi fabrica,  fiecare brichetă BIC® este supusă unui număr de peste 50 de controale de calitate diferite!

În fiecare din fabricile sale, angajaţii BIC® calificaţi şi instruiţi îşi dedică mai mult de 25% din timpul de lucru monitorizării calităţii.   
Bricheta de buzunar BIC® produce până la de două ori mai multe aprinderi decât alte brichete cu piatră de acelaşi format. Pentru a satisface exigenţele  de calitate, siguranţă şi performanţă, BIC® a dezvoltat echipamente şi procese de înaltă tehnologie care garantează că brichetele de buzunar BIC® prezintă siguranţă şi fiabilitate în condiţii normale de utilizare.

Intraţi pe www.mybiclighter. com/ro şi vă veţi convinge.

Brichete BIC®





Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile




CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici