Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)




Horoscop 2024









 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Consum de energie prin microhidrocentrale versus centrale termice


Piata de hidrocentrale este în crestere atât la nivel national cât si international.

Superlit Romania, principalul producatorul de ţevi şi tuburi, îsi concentrează 80% din activitate pe fabricarea de materiale pentru productia de energie regenerabilă, în conditiile în care energia verde câstigă din ce în ce mai mult teren în detrimentul celei conventionale.

Superlit deţine la Buzău o fabrică de tuburi şi ţevi utilizate, printre altele, pentru sisteme de alimentare cu apă, instalaţii de irigaţii şi canalizare sau industria hidroenergetică, cu o capacitate de producţie de 200 de kilometri de ţevi şi tuburi pe an.

Scumpirea gazelor si a produselor petroliere favorizează cresterea productiei de energie regenerabilă, ceea ce permite furnizorilor de materiale pentru industria energetică să-si diversifice productia.

“S-a observat o tendintă clară a oamenilor care se orientează din ce în ce mai mult către energia verde privită acum ca o alternativă viabilă pe termen lung deoarece oamenii au înteles : cu ajutorul energiei regenerabile îsi reduc semnificativ costurile de întretinere si de productie”, precizeaza directorul general al SUPERLIT Romania, Bogdan Niţu.

Reprezentanţii companiei precizează că, în acest moment, 70% din cantitatea totală de apă uzată din Romania se întoarce în natură neepurată şi îşi propun, ca principal obiectiv pentru următorii ani, să modifice semnificativ această situaţie.

“Pe plan mondial, hidroenergia reprezintă a doua mare sursă de producere a energiei din surse regenerabile. Ne propunem ca în viitor acestă tehnologie să predomine si în România. Noi oferim toate solutiile pentru exploatarea acestor resurse, în materie de constructie a unei microhidrocentrale, iar proiectele noastre se referă la exploatarea surselor regenerabile, protejând mediul, natura si omul, proiecte ce aduc beneficii pe timp îndelungat”, a mai spus Bogdan Niţu.

SUPERLIT România, principalul producător de conductele PAFSIN - Poliester Armat cu Fibre de Sticlă şi Inserţie de Nisip (GRP - Glass Reinforced Pipes), a finalizat cu succes proiecte privind construcţia unor microhidrocentrale, reabilitarea de retele de apă şi canalizare (finantate de UE prin POS Mediu), canale de irigatii şi infrastructură de transport. Astfel cifra de afaceri a crescut de la 16 milioane RON, cât a înregistrat în 2009, la peste 26 milioane RON în 2010.

Printre cele mai importante contracte derulate de SUPERLIT România, până în acest moment se numără cel cu Electromagnetica – pentru Microhidrocentralele de la Brodina (Suceava) cu o valoare totală de 2,5 milioane de Euro. În acest moment Superlit gestionează, de asemenea, un contract finanţat prin ISPA - Staţia de Epurare Brăila.





Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile




CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici