Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Cardul Raiffeisen Bank - SMURD -


Raiffeisen Bank şi SMURD (serviciul mobil de urgenţă) au lansat un card de debit co-brand, sub sigla Mastercard. Cardul de debit este disponibil in prezent, in toate unitatile Raiffeisen Bank din tara, iar pentru a intra in posesia lui, clientii trebuie sa vina intr-o agentie a bancii cu cartea de identitate si sa completeze o cerere.

Dupa cel mult doua zile isi vor putea ridica cardul din aceeasi agentie. Utilizarea acestui card va aduce în conturile Fundaţiei pentru SMURD 0,5 % din valoarea fiecarei tranzacţii efectuate cu cardul la comercianţi sau pe internet şi 50% din taxa anuală de administrare a acestui card. Banii obtinuti astfel vor fi folositi pentru achiziţia unui avion sanitar,a "cărui valoare estimată este de 2,5-3 milioane euro", a spus dr.Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei SMURD, in cadrul unei conferinte de presa.

"Credem in aceasta initiativa, realizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank si consideram ca vom reusi sa atingem scopul final al activitatii noastre: salvarea unui numar cat mai mare de vieti omenesti”, a mai spus oficialul Ministerului Sanatatii si presedintele Fundatiei SMURD.

In prezent serviciul mobil de urgenta lucrează cu elicoptere, a căror utilizare este însă limitată de distanţe şi de condiţiile de vreme, de aceea se impune achizitionarea unui avion sanitar util, de interventie rapida si eficienta .

"Am ales sa ne implicam si sa sustinem Fundatia pentru SMURD ca o recunoastere a ceea ce reusesc zi de zi acesti oameni - sa salveze vieti -. Ne vom stradui ca acest card sa insemne o contributie importanta la dezvoltarea si sprijinirea activitatii SMURD in Romania”, a tinut sa precizeze Vladimir Kalinov, Vicepresedinte Divizia Retail, Raiffeisen Bank.

Mai mult, daca folosesc cardul co-brand in magazinele partenere Raiffeisen Bank, in programul Multishop, clientii beneficiaza si de reduceri substantiale. Presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat că banca "se concentrează, ca responsabilitate socială, pe cinci domenii : sănătate, cultură, sport, mediu şi educaţie iar în urma unui studiu de piaţă pe populaţia din mediul urban a reieşit că o bancă ar trebui să susţină domeniul sănătăţii ( 80% din răspunsuri).

De asemenea, 70% dintre angajaţii băncii consideră că Raiffeisen trebuie să susţină si domeniul sănătăţii. La randul sau, Denisa Mateescu, General Manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe, declara : "Ne bucuram ca impreuna cu Raiffeisen Bank putem pune la dispozitia oamenilor o modalitate simpla, care nu implica niciun efort, de sprijinire a SMURD. Aceasta fundatie si-a castigat respectul romanilor prin actiunile sale zilnice curajoase, in situatii critice.”

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca este al treilea mare emitent de carduri din România, cu 1,3 milioane de carduri de debit.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, înfiintata în anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, româna sau straina, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi dezvoltarea asistentei medicale de urgenta.

Nicolina Garici 

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici