Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


EximBank a prezentat băncilor partenere noua schemă de acordare a garanţiilor emise în numele şi contul statului


EximBank a organizat o intâlnire interactivă cu specialişti din băncile comerciale partenere şi cu reprezentanţii fondurilor naţionale de garantare în încercarea de a aduce clarificări în ceea ce priveşte modul de implementare a reglementărilor europene referitoare la modul de împărţire a riscului în cazul garanţiilor emise în numele şi contul statului informeaza un comunicat de presa.

Noul cadrul de reglementare - respectiv Comunicarea Comisiei Europene privind ajutorul de stat sub forma garanţiilor - a intrat în vigoare începând cu 01.01.2010. Ideile principale ale mesei rotunde s-au axat pe faptul că mecanismul de acordare de garanţii de către EximBank pentru proiectele investiţionale ale companiilor româneşti a fost relaxat, prin crearea unei singure scheme de garantare, care prezintă în mod transparent:

- criteriile de eligibilitate pe care o companie trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de garanţii de partea statului;
- coordonatele pe baza cărora EximBank analizează solicitările primite, acordarea şi modificarea garanţiilor emise;
- dar şi modalitatea de executare şi suportarea proporţională a eventualelor pierderi înregistrate.

„Discuţiile concrete, aplicate, au dus la clarificări în ceea ce priveşte noile cerinţe europene, simplificarea modului de lucru între EximBank şi băncile partenere, pentru reducerea timpilor de soluţionare a solicitărilor şi evitarea ambiguităţii interpretărilor. S-a punctat foarte clar că noile proceduri de acordare de garanţii pentru întreprinderi mici, mijlocii şi mari, pentru export şi pentru realizarea proiectelor în domeniile prioritare ale economiei româneşti, inclusiv a garanţiilor pentru proiectele finanţate de băncile comerciale care beneficiază de fonduri structurale nerambursabile de la Uniunea Europeană, va permite băncii să răspundă mai prompt solicitărilor primite”, au afirmat reprezentanţii EximBank.

Cea mai recentă facilitate oferită de EximBank din categoria „garanţii oferite în numele şi contul statului” se referă la faptul că  firmele care nu erau în dificultate financiară la 1 iulie 2008, dar care se află în această situaţie acum ca urmare a apariţiei crizei economico-financiare pot obţine garanţii care să le permită să contracteze credite noi de la bănci, acoperind până la 90% din sumele împrumutate. Această schemă de garantare a fost notificată şi aprobată de Comisia Europeană şi intră în categoria măsurilor naţionale de ajutor de stat în contextul actual.         
  
Banca de Export-Import a României EximBank - S.A. este o instituţie specializată, prin care se derulează activităţi de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale prin instrumente financiar-bancare şi de asigurări specifice.           

Banca are 11 unităţi teritoriale în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Alba Iulia.  Operatorii economici pot obţine informaţii despre produse şi documentaţia aferentă prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici