Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


LTE end-to-end pentru utilizatori cu bandă largă mobilă


Nokia Siemens Networks şi-a prezentat la Bucuresti soluţia LTE end-to-end ce oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii o modalitate eficientă din punctul de vedere al costurilor, pentru a face faţă provocărilor viitoare. Aceste soluţii permit furnizorilor de servicii de comunicaţii să ofere utilizatorilor finali o experienţă unică de bandă largă mobilă de generaţie viitoare.

Au dovedit-o demonstraţiile ce au inclus apeluri Voice over LTE sensibile la întârzieri, Multiscreen streaming in 3D, video-conferinţe de înaltă definiţie precum şi un transfer de fişiere FTP la o rată de 100 Mbit/s (permitand descarcarea unui film de 90 de minute in aproximativ un minut). De asemenea, Nokia Siemens Networks a prezentat in premiera in Romania serviciul numit „mobile reporter”, care permite organizarea de transmisiuni live doar cu ajutorul echipamentului LTE, a unei camere video si a unui microfon.

Prin folosirea mobile reporter, se elimina nevoia de legaturi satelit, tehnicieni, antene etc, simplificand astfel procesul si  reducand semnificativ costurile pentru statiile TV. LTE ofera viteze impresionante în bandă largă, aducând aplicaţii de date avansate pe ecranele mobile fără nicio întârziere.

"Navigarea pe internet, aplicaţiile de e-mail, video sharing, descărcare de muzică şi multe alte aplicaţii vor răspunde imediat la un simplu clic al utilizatorului. LTE oferă de asemenea cea mai eficientă utilizare a spectrului, iar unul dintre beneficiile majore ale LTE este că poate extinde accesul la internet de mare viteză, de care se bucură acum utilizatorii din zonele urbane şi suburbane, şi la zonele rurale şi izolate" a declarat la conferinta de presa Dragoş Chivu, Country Director Nokia Siemens Networks pentru România.

Mai mult, Nokia Siemens Networks are un interes deosebit în a aduce serviciile în bandă largă şi în zonele rurale. "Autorităţile române au declarat că până în 2015 se preconizeaza o tranziţie completă catre televiziunea digitală. În acest context, operatorii vor putea în curând să extindă acoperirea serviciilor în bandă largă prin exploatarea dividendului digital care devine astfel disponibil” a mai spus Dragos Chivu.

Aria de acoperire mai mare in banda de 800 MHz le permite operatorilor să deserveasca o anumită zonă investind mai putin in infrastructura, comparativ cu aceeasi tehnologie in spectru mai inalt. Operatorii care utilizează LTE în banda de 800 MHz pot atinge cu uşurinţă aceeaşi acoperire ca reţelele GSM (900 MHz), folosind staţiile de bază existente, ceea ce le permite să facă un pas major înspre atingerea viziunii de a furniza acces universal la servicii in banda larga.

Până în 2015, se preconizează că românii îşi vor folosi zilnic cele peste 7,5 milioane de laptop-uri şi PC-uri şi cele peste 26,7 milioane de telefoane mobile şi vor fi încheiate 500.000 de abonamente LTE.

"Estimam ca până la finalul anului curent vom definitiva strategia privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în benzile de frecvenţe 2500-2690 MHz şi 790-862 MHz, astfel încat la început de 2012 să putem deschide licitaţia către operatori. Există astfel mari şanse ca în primul semestru al anului viitor să avem licenţele date si să stimulam astfel investiţiile în broadband-ul mobil de bandă largă. În alocarea licenţelor, ne vom ghida după modelul Germaniei, stimuland acoperirea zonelor defavorizate" a precizat Cătălin Marinescu, preşedinte al ANCOM.

Nokia Siemens Networks a testat cu succes tehnologia LTE în banda de 800 MHz anul trecut, la centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Ulm, Germania, şi Oulu, Finlanda, folosind Flexi Multiradio Base Station.

Nokia Siemens Networks a testat cu succes tehnologia LTE în banda de 800 MHz anul trecut, la centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Ulm, Germania, şi Oulu, Finlanda, folosind Flexi Multiradio Base Station, staţia de bază LTE cea mai compactă şi mai eficientă din punct de vedere energetic de pe piaţă.

Nokia Siemens Networks este lider mondial în furnizarea de servicii de telecomunicaţii dar si lider in comercializarea tehnologiei LTE, cu 31 de tranzactii LTE comerciale si peste 25 de teste pana la inceputul lunii martie 2011.

Este una dintre cele mai mari companii de hardware, software şi servicii profesionale pentru telecomunicaţii din lume. Compania îşi desfăşoară activitatea în 150 de ţări şi îşi are sediul la Espoo, în Finlanda.

reporter Nicolina Garici
16 martie 2010Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici