Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Wolfram Alpha, softul ce revoluţionează internetul: cea mai importantă invenţie de la Google încoace


Acest software va intelege intrebarile formulate in scris de utilizatori si va oferi raspunsurile la obiect, asa cum niciun motor de cautare nu o face in prezent. Noul sistem, denumit Wolfram Alpha, a fost prezentat saptamana trecuta, la Universitatea Harvard, si este considerat a fi "Sfantul Graal" al internetului, el stocand informatia la nivel global si raspunzand la intrebarile puse de utilizatori asa cum ar face-o o persoana.

Wolfram Alpha nu va oferi doar raspunsul la intrebari de genul "Cat de inalt este Everestul?", ci va furniza, in acelasi timp, o intreaga lista de informatii legate de respectiva intrebare - toate foarte bine documentate, din surse verificate - precum locatia exacta si orasele din apropiere, plus alti munti, impreuna cu grafice si harti complete, pe marginea aceluiasi subiect. Adevarata inovatie este insa reprezentata de abilitatea softului de a compara informatiile, potrivit inventatorului sau, britanicul Stephen Wolfram.

Astfel, Wolfram Alpha va compara inaltimea Everestului cu lungimea podului Golden Gate, daca i se cere acest lucru. Sau ii va spune utilizatorului cum era vremea in ziua in care a fost asasinat J.F. Kennedy. De asemenea, ii va arata, celui care doreste acest lucru, cum suna gama La Major sau cand va avea loc urmatoarea eclipsa in orasul sau.

Cu toate ca sistemul este nou, el a suscitat un urias interes printre specialistii din domeniul internetului. Expertii IT sunt de parere ca noul motor de cautare va constitui o adevarata revolutie in domeniul internetului. Nova Spivak, un expert in IT si internet, consiera ca Wolfram Alpha se va dovedi cel putin la fel de important ca Google.

"Este cu adevarat impresionant. De fapt, va fi la fel de important pentru internet (si pentru omenire) ca si Google, insa in alte scopuri", a declarat Nova Spivak, citat de The Independent. "Care sunt implicatiile, de fapt? O noua paradigma pentru folosirea computerelor si a internetului? Probabil. Aparitia inteligentei artificiale si un pas inainte catre un internet care se auto-gestioneaza? Posibil. Cred ca acest soft ar putea fi ceva foarte important", a declarat Tom Simpson, de la blogul Convergenceofeverything.com.

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici