Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu”
prezintă concertul extraordinar “POVESTE DIN BUCUREȘTIUL
DE ODINIOARĂ“cu :VALENTIN ALBEȘTEANU, MIRUNA IONESCU
și INVITAȚII lor
și ”povestit” de actrița MANUELA HĂRĂBOR


Concert extraordinar 

Joi 22 februarie, ora 19,30, la Palatul Bragadiru, Sala Grand Ballroom Coloseum va avea loc spectacolul concert “POVESTE DIN BUCUREȘTIUL DE ODINIOARĂ“.
Violonistul Valentin Albeşteanu și actrița Miruna Ionescu, alături de invitații lor vor crea un univers sonor recompus din ”veacuri” de cântece și șlagăre de neuitat. Cei doi artişti au recreat dincolo de timpuri, o poveste muzicală despre autenticitate, frumuseţe şi adevăr și pe care doresc să o împărtășească marelui public... 
Invitați speciali în concertul ce va fi prezentat de actrița Manuela Hărăbor, sunt soprana Ramona Păun și baritonul Marius Nine.
Acompaniază: Valentin Cucu (pian), Daniela Mustățea (acordeon) și Nicolae Petre (contrabas).
Scenografia este semnată Ioana Stănescu.
Tango-ul, valsul sau fox-trot-ul, emoţia şi respectul pentru valorile autentice românești reînvie Micul Paris, într-un spectacol conceput special pentru bucuria spectatorului de binecunoscutul violonist Valentin Albeșteanu, alături de actrița Miruna Ionescu şi organizat de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu” (director general Alexandra Dobre).
  “Pentru mine spectacolul Poveste din Bucureștiul de odinioară, reprezintă o cale a desăvârșirii, o condiție a spiritualității, o armonie a rostului meu pe acest pâmânt“ - Miruna Ionescu, actriță
Spectatorii vor putea asculta melodii célèbre – ”Zaraza” de Benjamin Tagle, ”Iubesc femeia” de Ionel Fernic, ”La căsuța albă” de Alfred Markus, ”Iubirea-i doar o glumă” de Mișu Iancu, șlagăre de altădată ale unor îndrăgiți compozitori precum Ion Vasilescu (”Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară”, ”Habar n-ai tu”, ”Suflet candriu de papugiu”, ”Mi-am pus busuioc în păr”), Nicolae Kirculescu (”Așa începe dragostea”, ”Violete pentru fete”, ”Coșarul” - versuri  Mihai Maximilian), Vasile Vasilache („Truli”), Edmond Deda (”Of, inimioară”, ”Inimă nu fi de piatră”), Grigoraș Dinicu (”Căruța Poștei”), dar și ”Limelight” (compozitor: Charlie Chaplin), ”Avant de mourir” sau ”Horă de concert” (compozitor: Georges Boulanger), o prelucrare de concert după melodia “Foaie verde nucă seacă“, melodii lăutărești, solo-uri de acordeon. Nu vor lipsi nici arii célèbre din operete: ”Lippen schweigen” - duetul din opereta “Văduva Veselă“ de Franz Lehar, ”Mein Herr Marquis” - aria Adelei din opereta “Liliacul“ de Johann Strauss, ”Amapola” (compozitor Joseph LaCalle), ”Por una cabezza” (compozitor Carlos Gardel) ș.a.
  Fiu al cunoscutului violonist, dirijor și solist vocal Ion Albeșteanu și al solistei de muzică populară Tița Ștefan, Valentin Albeșteanu a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu“ și Universitatea Națională de Muzică București (promoția 1999), secţia instrumental-vioară, clasa prof. univ. Nicolae Bilciurescu. În 1997  a început colaborarea cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii, iar în paralel a fost solist-instrumentist și dirijor al Tarafului „Ion Albeşteanu“, fiind și colaborator permanent al emisiunii „Tezaur folcloric“. Cinci ani mai târziu, devine membru fondator al Trio-ului „Scherzando“. A fost implicat în organizarea mai multor activități cultural-artistice, abordând un repertoriu bogat cu diverse genuri muzicale. În 2008 concertează alături de marele pianist român Dan Grigore într-un concert caritabil pentru ajutorarea copiilor sârbi din Kosovo. A concertat în prezența unor mari personalități ale lumii cultural-muzicale din țară și străinătate: dirijorul Zubin Mehta, pianistul și dirijorul Daniel Barenboim, soprana Angela Gheorghiu, pianistul Dan Grigore, compozitorul Vladimir Cosma, Ioan Hollender, directorul Operei din Viena, actrița Maia Morgenstern. 
Valentin Albeșteanu este însă tot mai preocupat de reînvierea și promovarea café concert-ului, gen muzical reprezentat cu strălucire de mari virtuozi ai viorii, precum Grigoraş Dinicu, George Boulanger, Nicolae Buică.


Oana GEORGESCU, PR Specialist 
 


 
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici