Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Primăria Sectorului 4 și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu”organizează FESTIVALUL MARTISORULUI 2018, ediția l cu INVITAȚI speciali,dansuri, muzică,expoziții de pictură și costum popular și spectacol-concert


Imagini pentru poze cu festivalul martisorului

În perioada 2 - 12 martie 2018, Primăria Sectorului 4 și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” organizează în premieră  FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, un eveniment cultural artistic dedicat sărbătoririi începutului de Martie.
Programul este variat şi cuprinde spectacole, expoziția de pictură ”Din suflet de copil” cu lucrări realizate de elevii cursului de pictură susținut de Dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO în educație artistică și cu mărțișoare hand-made, personalizate care vor fi oferite în dar tuturor spectatorilor și vizitatorilor.
Fiind un eveniment dedicat MĂRȚIȘORULUI, toate doamnele şi domnişoarele prezente la cele trei spectacole vor primi mărţişoare personalizate din partea CECTUNB.
Vineri, 2 martie, de la orele 18.00 în Sala Mare a Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” – CECTUNB, cei mai mici artiști ai Fundaţiei ”Dan Voiculescu”, alături de Trupa Pam-Pam vor susține un spectacol inedit cu muzică, dans şi poezie. Cu această ocazie se va da startul programului “Educație ALTFEL“, în cadrul căruia  copiii și tinerii din București vor putea participa la activitati gratuite, educative si culturale. Primul eveniment se numește  ”Mărţişor cu surprise„ și are loc vineri seara, când copiii dau startul serbării primăverii în cadrul unei serii de spectacole şi evenimente culturale menite să le dezvolte inteligenţa şi aptitudinile. În cadrul evenimentului, copiii vor expune lucrări de pictură, quilling, origami și obiecte din săpun realizate la cursurile organizate în cadrul Clubului de Excelență al fundaţiei, şi vor realiza mărțișoare unicat pe care le vor oferi în dar mămicilor
În spațiul expozițional al CECTUNB, va fi organizată o expoziţie de costume populare românești autentice, rare, vechi de peste 100 de ani (colecția privată a Simonei și Cristinei Leasă). 
Sâmbătă, 3 martie, tot de la orele 18.00 va fi invitat ansamblul de dansuri populare”Doinița” din București al căror membri vor prezenta un program special, de inițiere și de cunoastere a traditiilor folclorice romanești. Spectacolul ”Folclor de Mărțișor” va include cântece și dansuri populare specifice fiecăreia dintre zonele etnografice ale României (Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Bihor, Făgăraș, Năsaud, Maramureș și bineînțeles, Călușul, dansul reprezentativ al 
românilor). Alături de soliștii de muzică populară Robert Dumitru, Mădălina Ciucu, Petronela Axintioaiei și Maria Soare, membrii Ansamblului Folcloric ”Doinița” vor invita la final spectatorii la o horă românească.
Atât vineri, cât și sâmbătă pe scena CECTUNB va evolua și Ansamblul de Balet ”Arabesque” al Fundației Culturale Pentru Copii și Tineret ,,Noi și Prietenii Noștri”. Arabesque este un ansamblu de tradiție, cu o activitate de peste 30 de ani, laureat al mai multor festivaluri naționale și internaționale (Franța, Italia, Canada, Iordania ș.a). 
Luni, 12 martie, de la orele 19.00, tot în cadrul FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI 2018, CCETNB invită publicul la Teatrul Național București, Sala Pictură la spectacolul – concert ,,BucurEȘTI un suflet de oraș” susținut de pianistul MARIUS VERNESCU, unul dintre cei mai străluciţi muzicieni de jazz din România (singurul care a câștigat trofeul prestigiosului Montreux Jazz Festival) și de invitații săi: violonistul Gabriel Stănescu, actorii Alexandru Pribeagu (pantomimă) și Alexandra Aga, instrmentiștii Alex Tomaselli (chitară), Nicu Grigoraș (percuție), Cătălin Răzvan (bas), Beatrice Roman Vernescu (clape). 
„Osmoza dintre muzica si actorie reaşează modul de a gândi intr-o paradigmă care îşi asumă centralitatea pe ceea ce simti.  Acest lucru presupune o importantă revoluţie interioară, un salt calitativ, prin care muzicianul si actorul reformulează relaţia cu lumea obiectuală într-o nouă economie a sensurilor creând nu un spectacol, ci un CEVA, care reaşează, nu doar formele materiale de exprimare artistica  pe alte coordonate, ci mai ales formele de abordare a acestei noi paradigme: a ceea ce simtim dincolo de cotidianul orasului” – afirma actorul Alexandru Pribeagu. 
,,BucurEȘTI un suflet de oraș” este un proiect artistic original şi spectaculos nu doar ca performanţă tehnică, ci şi capabil să transmită emoţii puternice, ”imbinând diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă şi trecând prin configuraţii de artă modernă”. Evenimentul reprezintă un proiect artistic, care își propune abordarea într-o manieră unică a unor tehnici jazz și compoziții proprii ale pianistului Marius Vernescu


                                           Imagini pentru poze cu festivalul martisorului                          
Centrul Cultural European și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” este un serviciu public aflat în subordinea Consiliului Local și al Primăriei Sectorului 4. Obiectivul primordial al activitatiilor sale este acela de derularea proiectelor culturale locale extinse pe plan național și internațional. Pentru o bună desfăsurare a activitatiilor sale, Centrul Cultural European și-a creat  și dezvoltat o strategie culturală care să permită o vizibilate a activităților culturale atât în sector, dar și în perimetru național și internațional. 
 CCETNB și-a deschis porțile sub formă de parteneriat și sub formă de colaborare cu majoritatea instituțiilor culturale naționale, dar și cu diferiți actori independenți care impreună au oferit o diagrama culturală complexă a întregii activităti din sector. Ofertă culturală a sectorului este diversificată și cuprinde spectacole de teatru pentru adulți, spectacole pentru copii, vernisaje și expoziții, concerte, spectacole de lectură, organizare de workshop-uri, ateliere, seminarii și conferințe.

Oana Georgescu,PR specialist
 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici