Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2019

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Tagro-primul tractor agricol sută la sută românesc


Primul tractor agricol fabricat in Romania dupa o pauza de 10 ani are comenzi prin radio si aer conditionat
 
Proiectul TAGRO a fost realizat in Centrul de Cercetare si Dezvoltare pentru Utilaje Agricole si Forestiere - IFOR - care functioneaza la Reghin, Transilvania. 
Acest centru a fost infiintat de grupul de firme MAVIPROD, in incinta fabricii IRUM si a presupus o investitie de 2,65 milioane de euro reunind aproximativ 50 de ingineri romani.Investitia in concretizarea proiectului TAGRO a insemnat alti 4.000.000 de euro pusi la dispozitie de grupul MAVIPROD, actionarul IRUM. TAGRO este primul tractor agricol romanesc produs dupa o pauza de 10 ani.
Acest tractor este destinat cu precadere fermelor mici si mijlocii si va fi vandut atat pe piata interna, cat si pe cele externe. TAGRO va avea toate dotarile necesare unui tractor modern, inclusiv comenzi prin radio si aer conditionat. Inainte de lansare, tractorul a fost testat in Romania si in Italia, iar pana la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare in cadrul Registrul Auto Roman Bucuresti.
Pretul de pornire pentru un astfel de tractor agricol va fi de 34.500 de euro. Productia in serie va incepe in aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimeaza ca in primul an vor fi produse si vandute 200 de tractoare, in 2020 va fi depasit pragul de 300 de tractoare TAGRO, iar in 2021 vor urma alte 500 de tractoare TAGRO.
Primul tractor agricol romanesc este un dar pe care Irum il face Romaniei in anul Centenarului Marii Uniri. Insa, 2018 este si anul in care se implinesc 65 de ani de la fondarea IRUM si 25 de ani de la fondarea grupului MAVIPROD, actionarul majoritar al fabricii de tractoare din Reghin.
Fabrica IRUM a fost fondata in anul 1953, pentru a repara utilaje si mecanisme agricole si forestiere. In anul 1969, la IRUM a inceput productia de tractoare articulate forestiere. In anul 1993, familia Oltean, a fondat grupul MAVIPROD. Administrat cu inteligenta, acest grup a fost capabil sa cumpere, in anul 1996, pachetul majoritar de actiuni de la IRUM Reghin. Aceasta tranzactie a insemnat salvarea de la faliment a fabricii din Reghin. Dupa ani de modernizare, IRUM Reghin a intrat, in anul 2007, intr-un parteneriat cu Uzinele Tractorul din Brasov pentru a produce impreuna un tractor agricol romanesc, insa falimentul uzinei brasovene a pus capat acestui proiect.
In anul 2010, IRUM Reghin a inceput productia de tractoare agricole in parteneriat cu Uzinele Belarus. Treptat, productia a crescut, iar in prezent IRUM Reghin vinde anual cate 500 de tractoare pe piata romaneasca. Acest lucru inseamna 20 la suta dintr-o piata in care sunt vandute anual 2.500 de tractoare noi.
Un alt punct de cotitura in evolutia fabricii de tractoare a fost reprezentat de deschiderea Centrului de Cercetare si Dezvoltare IFOR, in anul 2015. Astfel, la capatul a trei ani de eforturi sustinute, echipa Centrului a reusit sa produca cel mai spectaculos rod al unei traditii de 65 de ani: TAGRO. Centrul  este unic in Europa de Est si a insemnat o investitie de 2,65 de milioane de euro
Astfel, la capatul a trei ani de eforturi sustinute, echipa Centrului a reusit sa produca cel mai spectaculos rod al unei traditii de 65 de ani: TAGRO( tractor agricol romanesc).      
"Investitia in  proiectul TAGRO a insemnat 4.000.000 de euro pusi la dispozitie de grupul MAVIPROD, actionarul IRUM. TAGRO este primul tractor agricol romanesc produs dupa o pauza de 10 ani.
Acest tractor este destinat cu precadere fermelor mici si medii dar si fermierilor mari care folosesc acest tip de tractoare pentru diferite activitati unde nu se preteaza tractoarele cu o putere mai mare.Tagro va fi vandut in Ungaria, unde compania are deja un sediu propriu care va fi extins, dar si in  Bulgaria si  Ucraina, iar acestea vor fi punti de legatura pentru vestul Europei"., a declarat la conferinta de presa Mircea Oltean, fondatorul IRUM Reghin.
"Productia in serie a acestui tractor va incepe in aprilie 2019 si se estimeaza ca in primul an vor fi produse si vandute 200 de tractoare, in 2020 va fi depasit pragul de 300 de tractoare, iar in 2021 vor urma alte 500 de tractoare Tagro" a mai spus Mircea Oltean
Caracteristicile TAGRO:
Motor FPT 86, 95, 102 CP
Norma de poluare: Stagiu IV final
Capacitate cilindrica: 3 387 cm³
Putere: 102 Cp ( 75Kw )
Cuplu maxim: 430 Nm la 1 400 rpm
Filtru de aer: uscat 
Rezervor combustibil: 110 l
Rezervor AdBlue: 20 l
Cutie de viteze: Shuttle cu 12 viteze de mers inainte si 12 viteze de mers inapoi 
Inversor mecanic
Blocare diferential: electrohidraulica
Tractiune: 4 x 4
Cuplare tractiune 4 x 4: electrohidraulica
Priza de putere spate: Independenta cu 540 / 1 000 rpm.
Debit pompa hidraulica: 60 litri / min
Capacitate de ridicare in tiranti spate: 4 400 kg, cu Sistem Auto Lift
Cuple hidraulice spate: 2 perechi
Certificata ROPS si FOPS, vizibilate sporita, scaun operator cu perna de aer, centura de siguranta, scaun pasager cu centura, girofar, stergatoare cu spalator parbriz fata/spate, geam spate cu degivrare
Aer conditionat
Oglinzi retrovizoare
Faruri de lucru: 2 fata / 2 spate 
Echipare radio
IRUM Reghin a fost fondata in anul 1953 cu scopul de a produce, intretine si repara utilaje si mecanisme agricole si forestiere.
In prezent, IRUM are aproape 500 de angajati Cifra de afaceri pe anul 2017 la nivelul grupului MAVIPROD din care care face parte si IRUM este de  aproximativ 40  de milioane de euro.
Tagro  va fi prezentat si la INDAGRA,  eveniment  ce se va desfasura in spatiul expozitional ROMEXPO

.reporter-nicolina garici
 

 
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici