Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2023

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Marea campioană ELISABETA LIPĂ, invitata Galei SENIORI de COLECȚIE


Elisabeta Lipă, după ce canotorii români au cucerit două medalii la JO de  la Tokyo: „Sunt extrem de mândră! Am trăit emoţiile la cote maxime” -  B1TV.ro
Elisabera Lipa

Teatrul Excelsior a găzduit prima ediție a Galei SENIORI de COLECȚIE, o întâlnire de suflet cu amintiri, povești și întâmplări inedite, confesiuni în premieră, cu emoții și momente unice, care vor rămâne în memoria publicului, seniori bucureșteni, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Educație Fizică și Sport - UNEFS.

Prima invitată a galei a fost distinsa și frumoasa doamnă Elisabeta Lipă, o legendă a sportului românesc și un simbol al Olimpismului Internațional, este omul care a contribuit din plin la faima României în întreaga lume și la scrierea istoriei canotajului românesc, este primul sportiv care a cucerit opt medalii olimpice și este prima femeie din România înaintată la grad de Chestor de Poliție, echivalentul funcției de General din Armata Română! Au ascultat-o cu maximă atenție pe marea campioană care, să nu uităm că a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice la 19 ani și a devenit pentru a 5-a oară campioană olimpică la aproape 40 de ani, performanțe uluitoare pentru orice sport! Alături de moderatoarea evenimentului, jurnalista Mihaela Bîrzilă, aceștia au avut ocazia și șansa să dialogheze cu multipla campioană olimpică, Președinta Federației Române de Canotaj și a C.S.Dinamo, cea mai bună canotoare a secolului XX, maestră emerită a sportului și fost Ministru al Tineretului și Sportului.   

SENIORI de COLECȚIE este un proiect inițiat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă (președinte Alexandra Dobre), cu sprijinul Polytrade Global, reprezentată de Cristina Ghiță, PR Specialist, această ediție fiind desfășurată în parteneriat și cu Liga Studenților și Absolvenților UNEFS (președinte Laurențiu Bocioacă, prezent la eveniment).   

Fiecare Gală SENIORI de COLECȚIE este programată în fiecare lună și va aduce în centrul atenției mari personalități ale vieții sportive, cultural-artistice, științifice și medicale care au contribuit de-a lungul timpului la promovarea, susținerea și valorificarea imaginii României pretutindeni în lume și care au influențat în bine zeci de generații de tineri. Succesul (déjà anunțat) al fiecărei ediții va culmina, cu lansarea la sfârșitul anului a unui album ”de colecție” cu cele mai frumoase imagini surprinse în timpul interviurilor, dar și cu întrebările publicului și răspunsurile interlocutorilor, cu confesiunile și mărturisirile făcute în exclusivitate, cu poveștile și povestirile invitaților speciali. 
”Într-o lume a valorilor, de multe ori discutabile și îndoielnice, a avea ocazia să-i întâlnești, să îi asculți și să vorbești cu cei care au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării și a românilor, este un privilegiu!” – spunea Alexandra Dobre, Președinta Institutului pentru Îmbătrânire Activă (în foto) care, din motive obiective nu a putut fi prezentă la eveniment. ”Am lansat în premieră un proiect unic, generos, cu un titlu sugestiv, iar primul invitat de onoare a fost un veritabil senior de colecție al României. Doamna Elisabeta Lipă este un simbol al sportului românesc și al olimpismului, un model de conduită, fair-play și profesionalism, o femeie cu o o familie minunată și cu carieră impresionantă. Este acel om extraordinar, alături de care am avut ocazia să lucrez la Ministerul Tineretului și Sportului și de la care am avut atâtea de învățat! După succesul primei ediții, cred că acest proiect va fi o permanentă punte între generații prin care tinerii să cunoască și să dialogheze cu mari campioni, oameni de cultură și știință, medici, importante valori ale României și ale comunității locale, exemple demne de urmat. Numai așa putem modifica percepții și influența destinele unei noi generații aflate la granița dintre valoare și non-valoare”. 
 Am performanța în sânge! Nu mă las! Nu există nu se poate!” – Elisabeta Lipă

  La Galele SENIORI de COLECȚIE, seniorii și tinerii au șansa să îi întâlnească pe aceia care, la un moment dat, i-au făcut să lăcrimeze de mândrie și bucurie că aparțin aceluiași popor, care le-au deschis poate orizonturi noi, le-au fost modele de viață și de conduită sau care le-au răspuns la un moment dat necunoscutelor viitorului către care tind. 
Cea mai titrată campioană olimpică din toate timpurile, extraordinara Doamnă a Canotajului românesc și mondial, Elisabeta Lipă a venit cu bucurie la întâlnirea organizată de Președinta Institutului pentru Îmbătrânire Activă
 
”Da, timpul zboară peste fiecare dintre noi, cu atât mai mult mă bucur să fiu alături de seniori și de generațiile tinere!” – a spus marea campioană. ”Viața noastră este o luptă continuă și trebuie să luptăm pentru ca să reușim. Nu trebuie să spui nu se poate, indiferent ce ai de făcut și de realizat! Talentul în sport sau în arte este și nativ, ca o moștenire frumoasă, dar trebuie să muncești enorm ca să îl păstrezi și să îl șlefuiești. Mi-a plăcut provocarea și am dorit mereu să fiu cea mai bună în toate. Și iată că, am ajuns să fiu acum și senior de colecție și țin să îi mulțumesc Alexandrei Dobre pentru că s-a gândit la mine, să fiu astăzi aici, pe scenă, alături de voi toți! Sunt sensibilă atunci când e vorba de ea, și pentru că am lucrat împreună la Ministerul Tineretului și Sportului, atunci când era la început de drum și pentru că știu ce evenimente frumoase face pentru seniorii bucureșteni pe care le admir și care merită aprecierea, respectul și susținerea noastră!”.   
Cum și de unde a început cel mai frumos vis împlinit pentru adolescenta originară din satul bucovinean Cândești, aflat pe malul Siretului, la granița cu Ucraina?  Ce sau cine v-a dat puterea să plecați singură la București, convinsă fiind că veți face canotaj? - Avea 16 ani și,  după numai un an cucerea prima medalie la Campionatele Mondiale
  
Cum ați reușit ca, în numai trei ani să ajungeți campioană olimpică? – La nici 20 de ani a devenit la ediția din 1984 a Jocurilor Olimpice, de la Los Angeles cea mai tânără campioană olimpică  
-  Cum a fost posibil o asemenea performanță după 20 de ani, mai ales că la Atena ați făcut o cursă memorabilă, fantastică ? - În anul 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, 39 de ani, a devenit cea mai cea mai vârstnică sportivă care a cucerit un titlu olimpic la canotaj, în proba de  8 + 1 ! -  În paralel cu sportul practicat la cel mai înalt nivel, v-ați dedicat și studiului, învățăturii, pregătirii personale și profesionale! Ați performat și aici. Sunteți Doctor în Educație Fizică și Sport, ați absolvit cursuri postuniversitare în Managementul activităţilor sportive și Dreptul muncii, sunteți antrenor, Președintă de Federație și ați avansat încet sau repede, dar sigur către cea mai înaltă funcție pe care o femeie o are în Poliția Română. Și aici ați fost prima ! Prima femeie Chestor – General ! Ba mai mult, ați fost și Ministru al Sporturilor ! Aveți secrete, rețete ale succesului pe care să ni le împărtășiți ? 
- Un sfert de veac în lotul olimpic… Cele mai multe medalii olimpice … Cele mai înalte distincții… Cea mai bună canotoare a secolului XX… Cum poate o femeie să facă totul la cel mai înalt nivel ? 
Cum a reușit o femeie să aibă o familie? Frumoasă, unită, de care să fie mândră? Deși sunt convinsă că soțul dvs, Cornel Lipă și Dragos, băiatul dvs sunt cei mai mândri bărbați din viața dvs!... 
Acestea au fost doar câteva din avalanșa de întrebări pe care i le-au pus tinerii și seniorii prezenți în sala Teatrului Excelsior. Au fost două ore de confesiuni emoționante, s-au depănat amintiri și mărturii puțin știute, iar Elisabeta Lipă a fost ca de obicei, o prezență cuceritoare, cu o distincție și un șarm inegalabile. Spectatorii au fost încântați, i-au adresat întrebări privind cariera sportivă, dar și viața personală, de familie al cărei univers se învârte în jurul fiului său, Dragoș și al soțului, Cornel Lipă. 
”Ori schimb mentalitatea și fac ceva, ori mă retrag! Acestea au fost deviza și țelul meu atunci când am ajuns în fruntea Federației Române de Canotaj”  
– Elisabeta Lipa”E dificil să crești noi generații de campioni. Am preluat F.R de Canotaj după ce am trecut prin multe funcții înainte și mi-am spus că aici trebuie să rămân și să mă dedic acestui sport frumos care m-a ajutat să ajung ceea ce sunt și că a venit rândul meu să dau generațiilor tinere ceea ce am învățat și mai mult decât atât! Este foarte greu să crești acum campioni, mai greu ca pe vremea lui Ceaușescu! Când am preluat eu federația, am preluat-o cu o singură sportivă care rămăsese în activitate și care avea să se afle în barca medaliată cu bronz la Beijing și un lot de băieți inexistent. Eu care vin din performanța la cel mai înalt nivel, cu 24 de ani de activitate sportivă, plină, ce mă fac? Aveam ceva performanțe la juniori, la băieți nu aveam deloc, dar era un gol imens care trebuia urgent umplut și de valori, dar și foarte repede. Performanța în sport nu se poate face bătând din palme, campioni nu poți face și crește de la un an la altul, de el trebuie să ai grijă ca și de o floare: o iei, o sădești, o uzi, te rogi, îi vorbești și o urmărești zi de zi pentru ca ea să crească mare și frumoasă. Așa este și în viața noastră a celor care ne ocupăm să aducem țării medalii. Nu am primit încurajări, mi se spunea mereu că oricum nu vom mai fi ce-am fost, că nu avem cum să mai ajungem acolo, pe vârfurile cele mai înalte și că nimeni nu are cum să aibă performanțele pe care le-am avut eu. Cum să gândești așa? De ce? - Păi nu avem infrastructură, nu avem de niciunele, cum să facem performanță? - Păi, noi am avut? Țin minte că, după ce câștigam, eram întrebate de către jurnaliștii străini, de sportivele pe care le învingeam și de antrenorii lor, cum facem și unde ne pregătim atât de bine? Le spuneam că pe Lacul Snagov, printre bărci, jet-ski-uri, dis-de-dimineată, când încă oamenii nu ies să se întreacă pe apă. Nu ne credeau; spuneam că sigur există, că avem noi o bază nautică secretă unde ne antrenăm.  Așa că, ori schimb mentalitatea și fac ceva, ori mă retrag! Acestea au fost deviza și țelul meu. Și uite, cred că am reușit! Rezultatele de la J.O de la Beijing au dovedit din plin!”.            
”Cu ocazia întâlnirii și a dialogului pe care l-am purtat în această seară cu multipla campioană a canotajului românesc, doamna Elisabeta Lipă, am simțit sprijinul necesar de care am nevoie în a duce la bun sfârșit cercetarea pe care o desfășor”
 – ne-a declarat la final 
Eusebiu Mihail Velea (28 ani), cu masterat în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane a Universității Transilvania din Brașov.

Oana Georgescu PR. Specialist


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici