Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2021

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Pericolele nevăzute ale luminii artificiale şi naturale


LED-urile folosite pentru iluminat, ca și cele utilizate în toate ecranele LCD: smartphones, tablete, laptopuri, monitoare, televizoare, console, jocuri electronice, au o emisie de lumină albastră periculoasă pentru ochi, avertizează specialiștii.
"Prin introducerea iluminatului cu LED ca și prin utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor digitale mobile, suntem tot mai expuși la lumina albastră. Dar, nu putem  recomanda limitarea timpului petrecut în fața calculatorului, deoarece mulți sunt nevoiți, prin natura job-ului, să îl foloseasca  multe ore pe zi. Ce repercusiuni are această expunere îndelungată?  Apariția afecțiunilor oculare se manifestă prin dureri de cap, oboseală, iritații ale ochilor, vedere încețoșată. În timp, datorită efectelor nocive cumulative, este favorizată îmbătrânirea prematură a retinei și apariția degenerescenței maculare. Din păcate, această boală duce, în cele din urmă, la pierderea vederii",a declarat la conferinta de presa Larisa Nesterovski, medic oftalmolog.
"Problemele oftalmologice apar acum de la 40 -50 de ani şi nu după 60 de ani.Chiar si copiii sunt expuşi unor afecţiuni oftalmologice dacă stau prea mult la televizor, pe tabletă sau pe telefonul mobil", a mai spus Larisa Nesterovschi.
Vestea bună este că pentru această problemă există soluție, iar această soluție vine și de la Nikon, primul producător de lentile de ochelari care a pus pentru prima oară pe piață o lentilă protectoare contra luminii albastre. Protecția se realizează printr-un tratament special conceput pentru a filtra lumina albastră emisă de ecranele LCD și iluminatul artificial cu LED-uri. Este vorba despre See Coat Blue UV (SCB UV). 
"Această protecție se poate aplica pe orice lentilă din gama Nikon, indiferent de dioptrie și material.deoarece mareste  confortul în timpul utilizării oricărui ecran LCD și protejează ochiul pe termen lung contra efectelor nocive ale luminii albastre asupra retinei", precizeaza Ing. Ștefan Pană, reprezentant exclusiv în România pentru Nikon lentile de ochelari
Este bine cunoscut faptul că lumina naturală conține raze ultraviolete, invizibile, dar extrem de nocive pentru ochi. Razele U.V. (ultra violete) sunt factor favorizant al mai multor boli oculare, dintre care cea mai gravă este cataracta. În prezent, din cauza razelor UV mult mai prezente în atmosferă decât în trecut, cataracta apare cu circa 20 de ani mai devreme decât în urmă cu 40 de ani. 
Se recomandă protectia permanenta a ochilor contra razelor UV, cu atât mai mult cu cât, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 3,2 milioane de oameni orbesc în fiecare an datorită expunerii prelugite la UV. Atenție, însă! Nu toate lentilele asigură aceeași protecție. În prezent sunt disponibile pe piață lentile care asigură o protectie UV superioară, datorită unor tratamente speciale UV, care măresc protecția totală a ochiului la razele ultra violete. Astfel, cu tratamentele speciale pentru UV (SCB UV si SCC + UV), lentilele Nikon au E-SPF 25 sau 10, în funcție de materialul din care este făcută lentila. Protecția totală la UV asigurată de lentilele Nikon cu aceste tratamente este de 3 până la 6 ori mai mare decât protecția asigurată de lentilele care nu sunt certificate E-SPF.
Este bine cunoscut faptul că lumina naturală conține raze ultraviolete, invizibile, dar extrem de nocive pentru ochi. Razele U.V. (ultra violete) sunt factor favorizant al mai multor boli oculare, dintre care cea mai gravă este cataracta. În prezent, din cauza razelor UV mult mai prezente în atmosferă decât în trecut, cataracta apare cu circa 20 de ani mai devreme decât în urmă cu 40 de ani. 
O tendință periculoasă căreia tot mai mulți români îi cad în plasă, fie din comoditate, fie din convingerea unei false economii, este achiziționarea ochelarilor de vedere sau de soare de la tarabe, din spații neautorizate, sau a unor lentile foarte ieftine. O pereche de ochelari de vedere aleasă la întâmplare, fără un consult medical în prealabil, sau foarte ieftin, poate avea consecințe grave în timp asupra ochilor, datorită protecției insuficiente împotriva razelor UV.
Deci,se impune un control oftalmologic unde, se constată starea sănătății ochilor și se stabilesc cu exactitate dioptriile. Cu rețeta eliberată, trebuie să ne prezentăm la un centru de optică avizat. Calitatea lentilelor este foarte importantă.Si in acest sens "Nikon a dovedit în timp că pune preț pe calitatea lentilelor, pe sănătate",afirma Ştefan Pană, unul dintre cei mai buni specialisti din domeniul opticii oftalmice din Romania 
Nikon lansează concursul VĂD SCHIMBAREA
În perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2015, importatorul exclusiv al lentilelor de ochelari Nikon lansează o provocare creativă: concursul VĂD SCHIMBAREA. Toți cei pasionați de fotografie, fie că vorbim de fotografi profesioniști, fie de cei amatori, au ocazia să imortalizeze vizual schimbări pe care să le împărtășească tuturor, pentru că schimbările pe care le vedem noi pot fi schimbările pe care le așteaptă cei din jur.
Despre mecanismul cocursului VĂD SCHIMBAREA:
 
Participă la concursul foto “VĂD SCHIMBAREA” în trei pași:
 
1 – Fă o poză cu tema: VĂD SCHIMBAREA
2 – Urcă-o pe pagina Facebook Nikon Lenswear România
3 - Invită-ți prietenii să voteze fotografia urcată
 
Premiile oferite câștigătorilor sunt următoarele:
 
Premiul 1: Un City Break în valoare de 1100 de euro
Premiul 2: Accesorii foto Nikon în valoare de 900 euro
Premiul 3: O pereche de lentile Nikon și rame la alegere, pentru tine sau cel mai drag ochelarist din viața ta
Mențiuni: 10 perechi de lentile de ochelari de stoc, monofocale, cu indice de refractie 1.6, design sferic, tratament See Coat Blue UV
Despre Nikon Lentile pentru ochelari
Nikon, al cărui nume este sinonim cu “cele mai bune lentile din lume “, furnizează pentru milioane de oameni din toată lumea cele mai clare imagini ale vieții prin cele mai căutate și de încredere produse optice.
Istoria corporației Nikon începe în anul 1917, din anul următor începând fabricarea sticlei optice. De atunci, cerințele stricte ale utilizatorilor și atitudinea fără compromisuri Nikon față de producție au fost întotdeauna factorul conducător în a realiza produse de o calitate neegalată. Acest spirit a fost neîntrerupt modul de a fi Nikon.
Nikon produce și lentile de ochelari, utilizând același know-how, materiale și tehnologii ca pentru oricare produs Nikon. Superioritatea și diferența între lentilele Nikon și restul lentilelor disponibile pe piață se bazează pe 3 elemente în care Nikon este lider mondial:
designul lentilelor, conceput cu același soft cu care Nikon proiectează orice produs optic, Nikon Optical Design Engine (NODE).
materialul lentilelor, caracterizat de puritate și precizie extremă a caracteristicilor optice.
tratamentele aplicate pe lentile, care conferă acestora rezistența mecanică, transparentă și rol de protecție contra luminii albastre și UV.

 
reporter-nicolina garici


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici