Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2018

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Arthritis Self-Management Programme,pentru prima dată în România


Societatea Romana de Reumatologie, Liga Romana contra Reumatismului, in parteneriat cu Bristol Myers Squibb, a organizat in Bucuresti, trainingul Stanford University School of Medicine - Arthritis Self-Management Programme sau adaptarea pacientului la propria boală. 
"Arthritis Self-Management Programme, creat de Stanford Patient Education Research Center, este conceput pentru a le arata medicilor, asistentilor, psihologilor si reprezentatilor asociatiilor de pacienti cum sa invete pacientii sa isi gestioneze propria boala, sa castige incredere in sine, in capacitatea lor de a controla simptomele si modul in care problemele de sanatate le afecteaza viata. Pacientul trebuie  privit ca un partener in echipa medic-asistent. In toate grupurile de lucru in care sunt stabilite recomandarile de tratament este inclus obligatoriu si un pacient. Punctul de vedere al acestuia conteaza foarte mult, tocmai de aceea trainingul ‘Arthritis Self-Management Programme’ vine in sprijinul medicilor si al asistentilor astfel incat sa stim cum sa educam pacientul.
Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, afectiunile reumatismale reprezinta cea mai raportata cauza de boala la populatia adulta. Aproape jumatate din adulti prezinta antecedente de simptome osteoarticulare sau anomalii musculo-scheletice evidentiabile prin examen clinic, iar 10% din populatie prezinta din aceasta cauza un grad de handicap motor. Tot mai multi tineri, adulti si chiar copii sunt afectati de bolile reumatice. Din cauza interesarii unor grupe active de populatie, bolile reumatismale prezinta un impact socio-economic major, cu costuri sociale semnificative” , a declarat Prof. Dr. Ruxandra Ionescu, Spitalul ‘Sfanta Maria’ Bucuresti, presedintele Societatii Romane de Reumatologie. 
Reumatismul defineste o serie de afectiuni diverse, caracterizate prin dureri ale aparatului locomotor si ale uneia sau mai multor articulatii in particular. Se pot distinge mai multe tipuri de reumatism: reumatism articular inflamator, reumatism articular degenerativ si reumatism abarticular (care afecteaza tesuturile din jurul unei articulatii).  Cauzele inflamatiilor articulare pot fi microbiene (in acest caz agentul infectios fiind prezent in interiorul articulatiei), metabolice (inflamatia articulara fiind determinata de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu, ca in cazul gutei) si reumatismale. 
"In Romania, aproximativ 200.000 de persoane sunt diagnosticate cu artrite.  Artroza este de departe cea mai frecventa suferinta articulara si a 2-a cauza de invaliditate la persoanele de peste 50 de ani, dupa boala ischemica coronariana, ceea ce atrage dupa sine un impact economic enorm si o transforma intr-o adevarata problema de sanatate publica. Incidenta ei creste cu varsta, fiind maxima intre 55-75 de ani", preciza  Conf. Dr. Catalin Codreanu, Centrul Boli Reumatismale ‘Dr. Ioan Stoia’ Bucuresti, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului, prezent la eveniment.
"Incidenta bolilor reumatice este foarte mare, astfel incat implicit si impactul socioeconomic este major. Costurile socioeconomice pe care le genereaza bolile reumatice sunt impresionante, dar studiile de economie sanitara au demonstrat ca dimensiunea cheltuielilor generate de complicatiile bolii, spitalizare, interventii chirurgicale si reducerea veniturilor prin incapacitate de munca depasesc cu mult costurile determinate de consultatiile medicale si tratamentul intensiv al cazurilor incipiente, ceea ce subliniaza eficienta economica a profilaxiei si tratamentului precoce, fata de cel tardiv.Subliniez ca diagnosticul precoce si aplicarea timpurie a unor terapii eficace constituie singurele metode de oprire a evolutiei acestor boli. Am convingerea ca acest  training  va contribui la auto-controlul bolilor artrozice” , a mai spus dr. Catalin Codreanu.
De aceea, scopul programului Arthritis Self-Management Programme este de a educa reprezentantii din domeniul sanatatii astfel incat acestia sa ajute la imbunatatirea sanatatii fizice si emotionale a pacientilor in timp ce costurile ingrijirii se reduc. 
La Arthritis Self-Management Programme vor participa 20 medici, asistenti medicali, psihologi si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti ce vor fi implicati in educarea pacientilor cu poliartrita reumatoida. 
Cursurile dureaza trei zile si vor fi sustinute de doi renumiti T-Traineri ai Stanford University School of Medicine: Ian Darling si Jean Thompson. 
"Pacientul este privit ca un partener in echipa medic-asistent. In toate grupurile de lucru in care sunt stabilite recomandarile de tratament este inclus obligatoriu si un pacient. Punctul de vedere al acestuia conteaza foarte mult, tocmai de aceea trainingul ‘Arthritis Self-Management Programme’ vine in sprijinul medicilor si al asistentilor astfel incat sa stim cum sa educam pacientul, iar ulterior pacientul sa cunoasca foarte bine boala pentru a participa la propria lui ingrijire”, preciza Prof. Dr. Ruxandra Ionescu.
“Pentru pacienţii cu artrite, cel mai important mesaj este să fie activi, să nu rămână impasibili şi să ia atitudine în faţă propriei boli. Într-adevăr pacienţii se confruntă cu o problemă medicală, dar este şi o problemă de familie, socială şi de adaptare la mediu. De acceea, acest curs contribuie foarte mult la adaptarea pacientului la propria boală astfel încât să ducă o viaţă cât mai normal”, a afirmat Jean Thompson MBE, T-Trainer Stanford University School of Medicine, Kent, Marea Britanie, Director Talking Health, Taking Action. 
“În ţările în care au fost susţinute astfel de traininguri s-a observat faptul că acestea au determinat încetinirea evoluţiei bolii. Trainingul ‘Arthritis Self-Management Programme’ este dedicat reumatologilor, care vor dezvolta abilităţi de comunicare cu pacienţii lor. După participarea la acest curs, medicii vor deveni ei înşişi formatori, urmând a fi organizate workshop-uri cu grupurile de pacienţi”, a precizat Ian Darling, T-Trainer Stanford University School of Medicine, Edinburgh, Marea Britanie, Preşedinte UK T-Trainer Group
Ian Darling (Edinburgh, Marea Britanie): A finalizat pregatirea ca Master Trainer in programele de autoingrijire pentru artrita si boli cronice, apoi a urmat formarea ca T-Trainer la Stanford University in 2007. In prezent este calificat si in domeniul Positive Self Management Programme (HIV/SIDA). In ultimii 5 ani a sustinut peste 30 de cursuri de formare (leader training) si a contribuit la initierea programelor specifice in Irlanda, Lituania si Slovenia. Este presedintele grupului T Trainer din Marea Britanie si colaboreaza indeaproape cu Expert Patient Programme si cu alte organizatii care furnizeaza cursuri de formare in domeniul autoingrijirii. 
Jean Thompson (Kent, Marea Britanie): Detine titlul de T-Trainer acordat de Stanford University si este formator pentru Lead Trainers in Stepping Stones to Quality (SS2Q). A condus programul Challenging Arthritis Self Management si a sprijinit organizatii de voluntariat prin intermediul Long Term Medical Conditions Alliance (in prezent, Long-term Conditions Alliance) in vederea elaborarii unor programe comprehensive conduse de specialisti fara pregatire medicala, pe baza cursului Chronic Disease Self-Management. Contributia ei la dezvoltarea bazei de cunostinte pentru conceptul de 'lay-led' self management (autoingrijire sustinuta de experti fara pregatire medicala) s-a bucurat de recunoastere in 2005, cand Maiestatea Sa Regina Elisabeta i-a acordat decoratia MBE (Membership of the British Empire).
 
reporter-nicolina garici
19 noiembrie 2013
Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi . Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile

shoutcast hosting


CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici