Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Rio de Janeiro - gazda Jocurilor Olimpice din 2016


Oraşul brazilian Rio de Janeiro a fost ales vineri, la Congresul CIO de la Copenhaga, să fie gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2016, obţinând această nominalizare în detrimentul oraşelor Madrid, Chicago şi Tokyo. După turul I de voturi, oraşul american Chicago a fost eliminat, în timp ce după manşa secundă a ieşit din competiţie Tokyo, în finală rămânând doar Rio de Janeiro şi Madrid.
Aceasta va fi prima ediţie a Jocurilor Olimpice organizată în America de Sud.
Rio de Janeiro a fost ales să candideze pe 1 septembrie 2006 în detrimentul oraşului Sao Paolo. Aceasta este cea de-a cincea încercare a oraşului Rio de a organiza o ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a mai candidat în 1936, 1940, 2004 şi 2012. Pentru că Rio a fost ales oraş gazdă, Jocurile Olimpice din 2016 ar avea loc în perioada 5-21 august.
Planul autorităţilor din Rio include patru zone, care au caracteristici social-economice total diferite:
- Barra, inima JO, care este o zonă aflată în dezvoltare, are nevoie de investiţii la nivel de infrastructură şi confort, construcţia satului olimpic, satului pentru presă şi a unor arene;
- Copacabana, o zonă care atrage mulţi turişti, care va fi gazda sporturilor outdoor şi va avea nevoie de edificii temporare;
- Maracana, cea mai populată din zone, care are stadionul destinat atletismului şi arena Maracana, care va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere;
- Deodoro, zona cu cei mai mulţi tineri, nu are infrastructura necesară, iar în cazul construcţiei unor arene, ar aduce multe oportunităţi sociale.
La nivel de construcţii, Rio trebuie să ridice nouă edificii permanente şi două temporare. Rio este oraşul care are nevoie de cele mai multe investiţii, 2,860 de miliarde de dolari, conform calculelor făcute de CIO. Pentru a susţine Rio de Janeiro, la Copenhaga a fost prezent legendarul Pele, alături de Gustavo Kuerten, dar şi de preşedintele statului, Luiz Inacio Lula da Silva. Iniţial, au fost depuse 21 de cereri de candidatură, fiind aprobate doar şapte - Chicago, Madrid, Rio de Janeiro, Tokyo, Baku, Praga şi Doha. În finală au rămas doar patru oraşe, după ce Doha, chiar dacă a avut un punctaj mai mare decât Rio, nu s-a calificat, deoarece îşi propusese să organizeze această ediţie a Jocurilor Olimpice în luna octombrie, în afara calendarului CIO, iar Praga şi Baku nu au primit punctajul necesar.

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici