Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Malta aşteaptă în acest an circa 22.000 de turişti români, cu peste 30% mai mulţi faţă de 2023Imagini pentru Poze cu Malta    Imagini pentru Poze cu Malta
                             Imagini Malta 
Între 20.000 şi 22.000 de turişti români îş ivor petrece vacanţa în Malta în acest an, cu peste 30% mai mulţi faţă de anul trecut, numărul crescând în ultimii zece ani de aproape 20 de ori, în condiţiile în care românii consideră Malta o ţară sigură, a declarat, reprezentantul Autorităţii de Turism din Malta, Carlo Micallef.
Anul trecut, aproximativ 16.000 de turişti români au vizitat Malta. Între 3.000 şi 4.000 de români lucrează sau studiază în Malta, potrivit datelor oficiale.
"Anul acesta numărul va creşte. Ştim asta pentru că piaţa creşte, iar companiile aeriene au majorat numărul charterelor. Anul acesta aşteptăm 20-22.000 de turişti români. În urmă cu zece ani veneau circa 1.000-2.000 de români în vacanţă în Malta”, a afirmat Micallef.
Pe de altă parte, există şi turişti maltezi care ajung în România.
”Maltezii merg in vacanţăî in România să se relaxeze, dar merg şi la vânătoare. Nişte prieteni de-ai mei au mers în vacanţă în România şi anul trecut şi acum doi ani şi sper să ajung şi eu cât de curând să vă vizitez ţara”, a menţionat Carlo Micallef.
Malta a fost decor pentru scene din celebrul serial Game of Thrones. Astfel, "Fereastra Albastră" din insula malteză Gozo este unul dintre locurile spectaculoase care apar în sezonul 1, episodul 1 din Games of Thrones, dar și în filmul Contele de Monte Cristo. În timp, din cauza eroziunii, "fereastra" s-ar putea pierde în apă, așa că mergi să faci o poza aici înainte să devină o amintire din filme.
Malta este considerată o destinaţie abordabilă pentru cei mai mulţi turişti europeni. Pentru un pachet de vacanţă, cu şapte nopţi cazare, preţurile pornesc de la 249 de euro pentru un hotel de patru stele, cu demipensiuneşi transport cu avionul incluse, şi 599 de euro, la all-inclusive, potrivit agenției de turism Malta Travel, cel mai mare touroperator din România pe această destinație.
În ultimii şapte ani, numărul turiştilor străini care şi-au petrecut vacanţa în Malta a crescut constant de la an la an. În 2015, Malta a primit 1,8 milioane de turişti, adică de patru ori mai mult decât populaţia ţării, iar pentru 2016 este estimată o creştere până la 1,9 milioane de turişti.
"Se construiesc câteva hoteluri, ce urmează să fie deschise, pentru a face faţă numărului tot mai mare de turişti”, a precizat reprezentantul Autorităţii de Turism din Malta.
Cei mai mulţi turişti străini care merg în Malta sunt din Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Polonia, dar şi din ţările scandinave şi din Benelux. 
Malta estimează că turismul va genera în jur de 16% din produsul intern brut (PIB) al ţării în 2023, faţă de 13,9% în 2012.
 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici