Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Grecia - loc favorit pentru vacanţă


Din cele 31 de chartere româneşti care vor ateriza săptămânal pe pământ grecesc în cursul acestei veri, 10 vor decola din Cluj, Timişoara sau Iaşi. Cea mai mare pondere a curselor venite din provincie este înregistrată pe aeroportul din Salonic, unde doar jumătate din charterele româneşti sosite săptămânal vor proveni de la Bucureşti.   Dacă timişorenii, clujenii sau ieşenii preferă plajele cu nisip din Halkidiki, bucureştenii au descoperit farmecul insulelor greceşti. În Corfu de pilda, vor sosi săptămânal 25 de chartere şi din acestea 18 vor  veni din Capitala României. 
Insula Corfu - a doua ca mărime din Marea Ionică - este supranumită şi "Insula de smarald" sau "Perla Greciei". Este cea mai verde dintre insulele acestei ţări, ceea ce îi conferă si un farmec aparte. Corfu poate corespunde celor mai exigente preferinte: peisajul este divers, muntele intalneste marea, exista o serie de parcuri si situri arheologice, o vegetatie luxurianta, peste 30 de statiuni cu hoteluri moderne, restaurante si muzee. Arhitectura veche a asezarilor (forturi, biserici, catedrale, castele) se imbina armonios cu modernismul statiunilor.
Frumuseţea insulei a atras de-a lungul timpului o serie de oameni celebri, care au vizitat-o sau chiar au petrecut aici un timp îndelungat. Printre aceştia se numără Goethe şi Oscar Wilde, precum şi lordul Byron, împărăteasa austro-ungară Elisabeta I - Sissi, soţia lui Franz Iosif, şi familia Rotschild, care şi-a construit aici propria locuinţă. Legendele străvechi se împletesc cu vraja naturii, micile sate şi vechile mănăstiri impresionează prin atmosfera lor originală, iar plăcutele taverne rămân deschise până noaptea târziu. Oraşul este dominat de influenţa arhitecturii veneţiene.Monumente cum ar fi  fortăreaţa Pasko Frourio, palatul Sfinţilor Mihail şi Gavril, Muzeul Artei Asiatice şi Monumentul unificării, Muzeul Arheologic, Muzeul hărtilor valorice, Muzeul Bizantin sau Biserica Agios Spyridon, pot constitui adevarate lectii de istorie.
Am avut si eu prilejul, datorita amabilitatii
domnului director al Organizatiei de Turism Elene, Nikos Diakolios -biroul din Bucuresti al Ministerului Turismului din Grecia-, sa vizitez baza turistica din frumoasa insula Agios Ioannis Peristeron din Corfu.
Hotelul Mare- Monte situat in aceasta statiune se bucura de o locatie excelenta, care combina intr-un stil deosebit zona muntoasa cu cea marina, oferind turistilor superbe panorame. Camerele sunt dotate cu mobilier lucrat cu mult gust, aer conditionat centralizat, tv, frigider, si uscator de par. Hotelul este inconjurat de palmieri, maslini si chiparosi care raspandesc un miros placut in atmosfera. " Zestrea " hotelului mai cuprinde 2 piscine, un restaurant, pool bar, minimarket si un magazin de suveniruri.
La cativa kilometri de hotel se afla un
parc acvatic : Water Park. De asemenea pot fi vizitate si statiunile Moraitika, Messoghi sau Bukari. Ele se afla la 4-5 km. de hotel, distanta putand fi parcursa atat cu piciorul ( pentru turistii dornici de mai multa miscare ) sau cu autobuzele statiunii, care circula din 10 in 10 minute. Pentru a descoperi frumusetile Insulei Corfu se poate inchiria o masina sau, putem opta pentru excursii dintre cele mai frumoase precum vizitarea grotelor de pe insula Mavro Oros si Laguna Albastra, micul golf Notos, pestera Sivota,satul traditional Macrades unde pot fi achizitionate produse traditionale pe baza de ulei de masline, dar si distileria fructului Kum-Quat unde se degusta deliciosul lichior produs din acest fruct.
In cadrul hotelului evenimentele artistice, competitiile sportive, concursurile si multe alte momente distractive intregesc atmosfera de distractie si relaxare. Personalul hotelului, totdeauna la dispozitia turisilor te intampina cu amabilitatea specifica oamenilor din aceste zone si, pentru a exemplifica voi aminti doar un nume, acela al Katerinei Vareli, de la receptia hotelului Mare- Monte care vadeste un deosebit interes in a informa turistul.
     
         nicolina-garici

Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici