Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


E- acumulatori.ro un business de succes


Românii îşi pot cumpăra propria staţie de încărcare a maşinii electrice. Cât costă
                         Statie proprie de incarcare


E-acumulatori.ro
este  o companie din România care susţine tehnologiile inovatoare din energia verde E-acumulatori.ro  a intrat pe piata in anul 2002. Portofoliul magazinului online numara peste 30.000 de produse, fiind  lider în ceea ce priveşte gama de produse disponibile online. Printre brandurile comercializate se numără Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. În 2018, E-acumulatori.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 8 mil. lei fără TVA, cu 17% mai mult faţă de anul 2017
"Vindem în jur de 100.000 de ite­muri pe an. . Pentru anul 2019 estimăm o creştere de 20% a cifrei de afaceri.Românii vor achiziţiona cu 20% mai multe staţii de încărcare electrice în 2019 în condiţiile în care pe piaţa locală circulă în prezent 1100 de autoturisme. In prezent in Romania  sunt 390 de staţii, si 150 de spaţii (publice şi private) dotate cu una sau mai multe puncte de încărcare a maşinilor electrice. Unul din motivele pentru care numărul maşinilor electrice care circulă pe şoselele din România este redus este numărul scăzut de staţii de încărcare şi distanţa între ele.",a declarat la intalnirea cu presa,Dan Tudose,managerul companiei.  
"Românii vor achiziţiona cu 20% mai multe staţii de încărcare electrice în 2019, În viitorul apropiat, se estimează că atât numărul maşinilor electrice, cât şi al staţiilor de încărcare din piaţa locală va creşte exponenţial. Maşinile electrice revoluţionează industria auto.. În zece ani vom vedea staţii de încărcare în aproape fiecare curte din Bucureşti", mai spune Dan Tudose.
Potrivit datelor statistice, în ţara noastră circulă, în prezent, 1.100 de autoturisme electrice, fiind disponibile circa 390 staţii de încărcare. În 2018, în Uniunea Europeană, au fost înregistrate 1.000.000 de maşini electrice, raportul fiind de 8 vehicule per punct de încărcare public (143.000 puncte de încărcare publice).
De precizat că, bateria maşinii electrice trebuie încărcată doar de 1-2 ori pe săptămână, la o medie de 200 km parcurşi pe săptămână. Autovehiculul electric consumă în medie 20kwh/100 km, ceea ce reprezintă un cost de 10 lei/100 km, echivalentul a 2 litri benzină pentru o maşină clasică calculat la tariful casnic de 0,5lei/kwh. Clădirile de birouri dotate cu staţii de încărcare în parcarea subterană vor fi preferate de multinaţionalele care doresc să ofere angajaţilor lor condiţii de lucru cât mai bune. Supermarketurile cu astfel de puncte de încărcare electrică vor fi cele mai căutate. Astfel întreaga industrie de real-estate şi retail va contribui substanţial la dezvoltarea infrastructurii  necesară maşinilor electrice.
Posesorii maşinilor electrice îşi pot achiziţiona propria staţie de încărcare, dacă au condiţiile optime pentru montaj
O staţie de încărcare privată costă, în medie, între 650 lei pentru o priză specială de exterior şi 3800 lei pentru o staţie trifazată, în funcţie de facilităţile pe care le oferă. Costul de montaj variază în funcţie de lungimea traseului de cablu şi de timpul necesar instalării. Este recomandabil ca autovehiculul electric sa fie încărcat la tarif redus de noapte, beneficiind de cel mai mic cost posibil. Durata de viaţă a unei baterii pentru maşina electrică este de peste 10 ani, iar după această perioadă bateria se poate folosi pentru stocarea energiei în sistemul fotovoltaic
 
reporter- nicolina garici


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici