Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


BNR devine atotputernica


BNR va putea sa instituie supravegherea speciala a unei banci, mergand mai departe la administrarea  speciala si la aplicarea unor asa-numite masuri de stabilizare. De asemenea, banca centrală va fi abilitată să intervină dacă operaţiunile unei bănci pun în pericol stabilitatea ori nivelul fondurilor proprii sau dacă banca în cauză înregistrează o criză de lichiditate care poate periclita interesele deponenţilor. Mai mult, dacă fondurile proprii ale unei bănci se situează sub 75% din nivelul minim al cerinţelor de capital calculate conform reglementărilor BNR, banca centrală este "obligată" să instituie administrarea specială sau să recurgă la măsurile de stabilizare. Acestea includ transferul total sau parţial de credite şi depozite de la o bancă afectată de dificultăţi către una sau mai multe bănci solide, implicarea Fondului de Garantare a Depozitelor ca administrator delegat sau chiar ca acţionar al unei bănci la care BNR a decis suspendarea dreptului de vot al acţionarului care deţine controlul considerând că acesta periclitează stabilitatea instituţiei, şi - măsura cea mai dură - transferul bilanţului băncii respective către o bancă-punte nou înfiinţată şi al cărei unic acţionar va fi Fondul de Garantare a Depozitelor.Dacă BNR ajunge să decidă una dintre cele trei categorii de măsuri menţionate, conducătorii şi administratorii băncii vozate îşi pierd mandatele imediat ce banca centrală le comunică hotărârea, atribuţiile acestora fiind preluate de administratorul special desemnat de BNR. De asemenea, BNR va fi împuternicită să suspende dreptul de vot ale acţionarilor unei bănci când consideră că aceştia au o influenţă care periclitează administrea prudentă a instituţiei de credit în cauză. BNR va interveni atunci când va constata sau va anticipa o "deteriorare semnificativă" a indicatorilor prudenţială şi de performanţă financiară, iar acţionarii nu întreprind sau nu demonstrează că sunt capabili să facă ceva pentru remedierea situaţiei. De asemenea, banca centrală va fi abilitată să intervină dacă operaţiunile unei bănci pun în pericol stabilitatea ori nivelul fondurilor proprii sau dacă banca în cauză înregistrează o criză de lichiditate care poate periclita interesele deponenţilor. 

                                          


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici