Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


România - o piață importantă pentru companiile germane în domeniul energiei


AHK Romania
România - o piață importantă pentru companiile germane în domeniul energiei
„Dezvoltarea infrastructurii pentru producția, stocarea și furnizarea energiei regenerabile”

Companiile germane în domeniul energiei văd în România multiple oportunități de investiții în tranziția energetică și totodată o piață importantă în zona energiilor verzi. Reprezentanții a opt firme germane vor explora posibilități de colaborare, dar și de extindere a afacerilor în România, pe durata acestei săptămâni, atât cu prilejul conferinței „Dezvoltarea infrastructurii pentru producția, stocarea și furnizarea energiei din surse regenerabile”, dar și a numeroaselor întâlniri bilaterale cu  parteneri locali, pe care Camera de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România) le facilitează.
Afacerile germane sunt într-o continuă dinamică în domeniul energiilor regenerabile, iar antreprenorii din această țară au sesizat o situație asemănătoare în România. Acest aspect a fost remarcat și de Sebastian Metz, directorul general AHK România, care a declarat în deschiderea conferinței că Germania și România au activități economice asemănătoare. „Atât în Germania cât și în România avem numeroase industrii mari consumatoare de energie. Suntem, cum se spune, în aceeași barcă și de aceea putem să discutăm despre provocări, oportunități și soluții, să învățăm unii de la alții pentru a fi într-o poziție win-win”. El a menționat și contextul european, în care se prefigurează o tendință de combinare a strategiei energetice cu politicile industriale, care să revitalizeze competitivitatea și să completeze Pactul Verde European. „Acest lucru se va întâmpla în următorii ani în Europa și mă aștept să vedem strategii similare și aici în România”, a adăugat el.
Relațiile bilaterale dintre Germania și România sunt mai bune și mai intense ca niciodată, a spus și însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania la București, Christian Plate. În domeniul energiei, deși investițiile în regenerabile și capacitățile de producție  au crescut semnificativ în ultimii ani în România, tranziția energetică necesită o infrastructură adecvată  în ceea ce privește producția și stocarea, dar mai ales în rețelele de distribuție. „Uneori, energia electrică trebuie să parcurgă distanțe mari de la producătorii de energie la consumatori, provocări cu care se confruntă atât Germania cât și România. În Germania, de exemplu, energia eoliană este generată în principal în nord, în est sau pe mare. Cu toate acestea, cei mai mari consumatori de energie electrică - mai ales marile companii industriale - sunt localizați în sudul și vestul Germaniei. În România, multe centrale fotovoltaice și eoliene sunt situate în sudul și estul țării, iar energia electrică regenerabilă trebuie transportată către vestul țării. Există, de asemenea, problema infrastructurii învechite, care trebuie să fie modernizată. Este un subiect prioritar pe agenda noastră politică, iar evenimente precum conferința de astăzi pot conduce la proiecte concrete”, a explicat el.
Prezent la conferință, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Dan Drăgan a spus că energiile regenerabile vor reprezenta 48,3% din mixul energetic al României până în 2030, potrivit ultimului proiect al  Planului Național de Energie și Climă (PNEC), strategia energetică pe termen lung a României. El a menționat cele trei mari categorii de producție de energie ale țării: regenerabilă, nucleară și gazul. Conform PNEC, energia regenerabilă, alcătuită din cea solară, eoliană, hidro, biogaz, geotermală, va produce minimum 10.000 GW suplimentari până în 2030. Pentru energia nucleară, Planul prevede ca cele două unități instalate la centrala de la Cernavodă să fie conectate la rețea până în 2030. În prezent 80% din nevoile interne de gaz sunt acoperite din producția internă, urmând ca până în 2027 acestea să fie complet  acoperite din producția internă și chiar securitatea energetică în zonă să poată fi asigurată.
Capacitățile de stocare a energiei electrice capătă mai multă importanță în strategia pe termen lung. Acestea vor fi diversificate și vor consta în baterii, invertoare, tehnologia de stocare termică, hidrocentralele de acumulare cu pompe. „Ne așteptăm să actualizăm studiul de fezabilitate până anul viitor și să putem lansa o procedură de licitație internă pentru parteneri pentru dezvoltarea acestui important sistem de stocare cu pompe de până la 1 GW în partea de nord-vest a României”, a arătat secretarul de stat.
În continuare, cele opt companii germane, BayWa r.e. Solar Projects GmbH, Econtech-Theiss GmbH, ELTEC Green Energy GmbH, Envelio GmbH, IBC Solar AG, SAE IT-Systems GmbH & Co. KG, SMIGHT GmbH, SUNSET Energietechnik GmbH, au prezentat soluții de dezvoltare a infrastructurii energiilor regenerabile. Acestea au constat în instalații solare la scară largă, echipamente pentru clădiri eficiente energetic, servicii de inginerie electrică și de automatizare a clădirilor, tehnologii ecologice pentru rețele, servicii energetice în domeniul fotovoltaic și al stocării, tehnologie de control al stațiilor de distribuție energie fotovoltaică și eoliană, soluții pentru rețele inteligente, producție de module solare.
În a doua parte a conferinței participanții au primit informații despre cadrul legal și financiar din domeniul energiilor regenerabile. La masa rotundă organizată cu acest prilej au vorbit Alexandra Floricică, responsabil Dezvoltare Durabilă ProCredit Bank România, Ioana Durlea, avocat (Senior Asociate) la bnt Gilescu, Văleanu& Partners, și Frank Hajdinjak, vice-președinte Romania Energy Center. Ei au exprimat păreri pro și contra noii scheme de ajutor de stat sub forma contractelor pentru diferență (CFD) lansate de Ministerul Energiei. Prin aceste CFD-uri se intenționează stabilirea unui preț fix pentru energia din surse regenerabile, care să ofere mai multă stabilitate investitorilor în vederea unei viitoare liberalizări a pieței de energie.
La eveniment au participat reprezentanți ai companiilor românești și germane din domeniu, ai administrației publice centrale și locale, ai institutelor de cercetare, universităților, agențiilor guvernamentale și firmelor de arhitectură.
Simpozionul este organizat în cadrul programului de export “German Energy Solutions Initiative”, finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climatice (BMWK). Evenimentul se adresează  companiilor germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice și are ca scop promovarea pe piața românească a sistemelor și produselor germane.
 
Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 650 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
 
Laitmotivul AHK 2024: Innovation Drives the Future
Inovația este forța motrice a progresului. Ea ne schimbă viața și ne modelează viitorul, oferind soluții pentru provocările locale și globale. Inovație înseamnă creștere economică și creșterea nivelului de trai - dar și tehnologii de ultimă generație, transformare și adaptare la situații noi. De aceea dedicăm acest an temei „Innovation Drives the Future”. AHK România joacă deja un rol central în promovarea inovării în cadrul comunității de afaceri româno-germane, prin susținerea activă a cooperării în diferite domenii inovatoare, precum și a politicilor economice orientate către inovare.
 
Contact pentru presă :  Sorina Buzatu
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro
Homepage | Facebook| LinkedIn | YouTube
 











Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici