Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Cities of Tomorrow susține competitivitatea și investițiile


Comunicat de presă
București, 15.03.2023
Cities of Tomorrow susține competitivitatea și investițiile  
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 21-28 martie 2023 cea de-a 11-a ediție a conferinței Cities of Tomorrow, compusă din 10 mese rotunde și conferința propriu-zisă. Mesele rotunde se desfășoară online, în zilele de 21-24 martie, iar evenimentul central, în data de 28 martie, la hotelul Crowne Plaza Bucharest.  
La ediția din acest an sunt așteptați în jur de 300 de participanți, din mediul public și privat. Printre cei care vor susține prezentări la conferință se numără Hilmar von Lojewski, consilier municipal pentru dezvoltare urbană, clădiri, locuințe și transport din partea Asociației Germane a Orașelor, Karmen Strahonja, director general al Stadtmarketing Mannheim GmbH (societatea pentru parteneriat public-privat a orașului Mannheim), Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov, Raluca Munteanu, director de dezvoltare al Iulius Company (dezvoltator și operator de proiecte de regenerare urbană din România). 
Mesele rotunde acoperă teme precum: eficiență energetică și management energetic, finanțare și fonduri europene, guvernarea digitală a orașului, siguranță urbană, mobilitate, dreptul construcțiilor, reconversie și revitalizare, economie circulară, turism, stil de viață și cultură, balanța muncă-viața privată. Pe durata a câte două ore participanții vor discuta în mod concret subiecte și teme din specialitatea respectivă, iar soluțiile găsite vor putea fi aplicate ulterior în propriile proiecte, prezente sau viitoare. 
Relevant pentru succesul acestui eveniment este ceea ce se întâmplă ulterior, cum înțeleg participanții să utilizeze schimbul de idei, experiența și contactele dobândite în cadrul conferinței. Ulterior meselor rotunde,  participanții se vor întâlni în data de 28 martie pentru un panel, în cadrul căruia vor dezbate soluțiile identificate. 
Înaintea acestei ediții a Cities of Tomorrow a fost organizat și un concurs de proiecte, cu soluții pentru  îmbunătățirea calității vieții în oraș/ comunitate. În competiție s-au înscris 55 proiecte, pe trei categorii: administrație publică, societate civilă și mediul de afaceri. Din fiecare categorie vor fi selectate câte trei proiecte, iar autorii lor vor fi invitați să le prezinte în fața juriului și a celorlalți participanți la conferință. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii care va încheia evenimentul.  
Cities of Tomorrow este un eveniment anual, de referință al AHK România, dedicat dezvoltării urbane și regionale. Scopul său este să încurajeze dezvoltarea durabilă a țării, să promoveze măsuri pentru creșterea competitivității și atractivității României pentru noi investiții. Întregul eveniment este o platformă pentru schimburi idei, concepte și bune practici între sectorul public și cel privat, care mai apoi se pot transforma în proiecte și parteneriate, cu acțiuni și rezultate concrete.  
Prin cele zece ediții anterioare, Cities of Tomorrow și-a consolidat poziția ca eveniment de top care reunește mediul de afaceri, specialiști în dezvoltare urbană și arhitectură, societatea civilă și reprezentanți ai administrației publice. 
Conferința oferă informații utile și noi perspective pentru primării, companii private românești și străine, companii de utilități urbane și de infrastructură, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională, ai consiliilor municipali și județeni, pentru profesioniști din domeniul planificării urbane și arhitecți, investitori imobiliari și dezvoltatorii interesați de/sau cu sediul în Europa de Sud-Est, profesioniștii din domeniul imobiliar, reprezentanți ai camerelor de comerț și industrie, ai clusterelor industriale, furnizori de tehnologie, ONG-uri şi profesioniști din domeniul bancar. 
În foyerul hotelului Crowne Plaza va fi organizat un Marketplace, unde sponsorii evenimentului, BASF, Bosch România, Delgaz Grid, E.ON, FEPRA, Horvath, Hotspot, Iulius, nhood, RETIM, Siemens Healthineers, SNRB, își vor prezenta soluțiile și tehnologiile destinate modernizării și eficientizării orașelor și regiunilor. 
Prima parte a evenimentului principal din 28 martie va fi difuzată live pe pagina de facebook a AHK România https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/.
Detalii precum și agenda evenimentului „Cities of Tomorrow” pot fi găsite la www.citiesoftomorrow.ro
 
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără circa 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
 
Laitmotivul anului 2023 pentru AHK România: Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities
Parteneriatele puternice reprezintă fundamentul pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Gândirea și acțiunile îndreptate către formarea de parteneriate între companii, mediul politic, societate și educație sunt mai importante ca niciodată. În acest context, am ales pentru acest an ca laitmotiv „Strengthening Partnerships”. În cadrul parteneriatelor, însoțim transformarea în modele de afaceri durabile și sprijinim în mod activ investițiile în educație, sănătate, știință și noi tehnologii. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, trebuie să colaborăm mai strâns ca niciodată și să gândim în aceeași direcție. În cadrul unor Strengthened Partnerships transformăm Challenges into Opportunities!
 
Contact pentru presă:  Sorina Buzatu
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 22
E-Mail: buzatu.sorina@ahkrumaenien.ro
Homepage | Facebook | LinkedIn | YouTube 

 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici