Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


Despre ”MINUNI TRĂITE”…
CORINA CHIRIAC, invitată de onoare la a VII-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”


Despre ”MINUNI TRĂITE” cu CORINA CHIRIAC, în cadrul Galei “SENIORI de COLECŢIE”
           Corina Chiriac

Despre ”MINUNI TRĂITE”…

CORINA CHIRIAC, invitată de onoare la a VII-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”
 
 „Mi-e dor de Arta Spectacolului pe care am învățat-o și am admirat-o în studenție, deci rămân fidelă primei iubiri! Rămân fidelă marelui Creator de Artă, pentru că adevărata Artă a Spectacolului aparține Alpha și Omega, Bunului Dumnezeu, care este nemăsurat în Inventivitate, Diversitate și Splendoare! În fața acestui Spectacol Cosmic, ne regăsim copii și admirăm cu ochii larg deschiși tot ce ne înconjoară, pentru că întreg spectacolul din jur este spectaculos!” – Corina Chiriac  

Asociația “Institutul pentru Îmbătrânire Activă” (Președintă Alexandra Dobre) organizează marți 28 februarie 2023 o nouă întâlnire de suflet care o va avea ca invitată de onoare pe celebra artistă CORINA CHIRIAC.
Cea de-a VII-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”a avut  loc la Sala LUCEAFĂRUL (strada Ion Ghica nr. 3), la orele 12:30.
Evenimentul a fost moderat de jurnalista Oana Georgescu.
În cadrul Galei “SENIORI de COLECŢIE” a avut loc şi o sesiune de autografe oferite cu generozitate de autoarea cărţilor editate şi lansate la Editura ”ȘCOALA ARDELEANĂ”, al cărei stand s-a aflat în holul Sălii LUCEAFĂRUL:
             ● ”Minuni trăite”, 2021
             ● ”Două piese de teatru”, 2022
 
Vă doresc lectură plăcută! Iar ție, dragă cititorule, îți doresc o călătorie agreabilă prin gândurile mele!” – Corina Chiriac
Cartea „Minuni trăite”, care este și laitmotivul acestei întâlniri de suflet organizată de Asociația “Institutul pentru Îmbătrânire Activă” curpinde poveștile unei vieți pline de talent, muncă, întâlniri de suflet, pierderi și regăsiri, emigrare și întoarcere, o viață în care cumpenele i-au fost vegheate de intervenția divină. Despre acest proiect editorial de mare succes, reputatul Prof. Dr. Dumitru Constantin - Dulcan nota în prefaţă: „Cartea se citeşte ca un roman, cum se spune în popor, „cu sufletul la gură”, nedezminţind titlul său de „minuni trăite”, pe care le redă cu un farmec aparte, seducător şi cu mult umor. Este indiscutabil că valoarea cărţii este egală de la un capăt la celălalt. Când prezentul ne dezamăgeşte, refugiul în trecutul unei celebre artiste, păstrat într-o carte, poate fi un dar”.
Lansat recent, volumul „Două piese de teatru” cuprinde piesele de teatru „Amant de profesie” și „Serenadă pentru Carul Mare” scrise, prima, la începutul anilor ‘70 și cea de-a doua, la mijlocul anilor ’80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care și-au păstrat trista sau suava actualitate. Autoarea a dedicat această carte tuturor marilor personalități ale culturii divertismentului românesc care au inspirat-o și, prin sfaturile lor, au ajutat-o să îşi modeleze pasiunea pentru Arta Spectacolului, dar şi artiștilor din lumea întreagă, actori, interpreţi, balerini, comedieni, regizori pe care i-a admirat de-a lungul vieții și care i-au fost inspirație pentru cariera sa artistică fabuloasă. 
Să nu uităm faptul că, artista care a încântat generații întregi de români și de străini, cu vocea sa inconfundabilă și cu talentu-i remarcabil, este absolventă a UNATC „I.L.Caragiale” București (promoția 1972, clasa Actorie, profesori Constantin Moruzan și Mihai Mereuță) și a debutat ca actriță, studentă fiind, pe scena Teatrului de Comedie. A fost colegă de generație cu George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu, Ștefan Velniciuc și  Gelu Colceag.
La numai 21 de ani cucerea Trofeul ”Steaua fără nume”; celebrul spectacol concurs era regizat atunci de Sorin Grigorescu și Simona Patraulea. În numai trei luni, a parcurs toate cele trei etape și a obținut din partea juriului condus de Octav Enigărescu nota maximă, 10! A cântat atunci melodia ”Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, versuri Aurel Felea, nemuritoare piesă cu care va debuta și la radio, o arie din opereta ”My Fair Lady” și piesa ”Il est mort le soleil”. Un an mai târziu, la Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur”, Corina Chiriac a lansat două piese care aveau să devină șlagăre nemuritoare: ”Inimă nu fii de piatră” (compozitor Edmond Deda, pe versuri de  Harry Negrin) și ”Va veni o clipă” de Paul Urmuzescu și Mihai Dumbravă. Avea să revină pe scena de la Brașov în anul 2019 cu un recital extraordinar care a marcat împlinirea a 40 de ani de la primul show color de televiziune, "Eu sunt Corina!", realizat de Tudor Vornicu și premiat la Festivalul Internațional al Filmelor de Televiziune de la Montreux, Elveția.
Despre toate aceste realizări, despre fascinanta sa poveste de viață, despre întâmplări și minuni trăite, dar și despre donația impresionantă făcută de marea artistă  în septembrie 2021 Muzeului Național de Istorie a României care pune în valoare un număr semnificativ de piese de patrimoniu privind patru generații din familia Nestorescu – Calaigian – Chiriac și din colecția personală, veți afla cu ocazia Galei SENIORI DE COLECȚIE, eveniment ajuns déjà la cea de-a VII-a ediție. 
 „SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat și organizat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații.
Primele ediții le-au avut ca invitate pe multipla campioană olimpică ELISABETA LIPĂ, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj și a C.S. Dinamo şi pe marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, STELA ENACHE,. La cea de-a III-a ediţie invitat de onoare a fost Gen.Lt.(rtr) Dr.Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic; apoi au fost invitați marea actriţă de teatru și film MAIA MORGENSTERN, Manager al Teatrului Evreiesc de Stat, Profesor Doctor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN și celebrul artist GRIGORE LEȘE.
”Este un privilegiu să ai ocazia să întâlnești și să îi asculți pe oameni speciali care au contribuit la promovarea imaginii României și a românilor pretutindeni în lume! Cred că, prin acest proiect unic, putem modifica percepții și influența destinele generațiilor de ieri, de azi și de mâine. Construim o punte între generații, prin care tinerii și vârstnicii au ocazia să cunoască, să îi ascute și să dialogheze cu importanți oameni de cultură, artă și știință, cu mari artiști și campioni, cu medici, profesori și veterani de război - importante valori ale României, exemple demne de urmat pentru noi toți – Alexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”.
                            
            SPONSOR GOLD: CATENA – Farmacia Inimii
            SPONSORI SILVER: AFFINITY – Life Care
            Parteneri susținători: AUDIONOVA Aparate Auditive, Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România, Domeniile Prince Matei
            Parteneri media: TVR, Ziarul News, România TV, Metropola TV, AGERPRES, Național TV, ştiripesurse.ro, Ultima Oră, Radio România, Amos News, Senso TV, Ziarul de Investigații, Profi24 TV, ziarul Profit, revista CARIERE, Click!, Nova Media, Phoenix Media, Sănătatea TV, GMR Media
 
            Oana Georgescu Pr. Specialist 
 
 







 
 
 





Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici