Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva


Citeste pe Go4It

Vezi cine sta invizibil pe Yahoo Messenger (Software)
Horoscop 2024

 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit


AHK România anunță finaliștii competiției pentru excelența în afaceriPremiile Economiei Româno-Germane, decernate în premieră de AHK România

AHK România anunță finaliștii competiției pentru excelența în afaceri
Un total de 12 proiecte inițiate și dezvoltate de opt companii și o fundație, membre ale Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane  (AHK România) au intrat pe lista scurtă în competiția organizată de AHK România pentru recompensarea rezultatelor deosebite în afaceri. Lista poate fi consultată pe site-ul ahkawards.ro.
Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei aniversare AHK- 20 de ani în România, care va avea loc în data de 1 septembrie la Palatul Parlamentului.
Cele opt companii sunt: Albis Plastic, Bayer, Dräxlmaier Automotive, Bosch Group in România, E.ON România, Lidl România, BCR, Clariant Products Ro și Fundația Bosch România.
În categoria „Business Excellence” au rămas Albis Plastic, pentru inovația adusă în procesarea plasticului; Bayer, pentru implementarea cu succes a unor tehnici avansate de marketing digital și Dräxlmaier Automative, pentru modernizările făcute în domeniul e-Mobility, care i-au permis să devină în doi ani o uzină producătoare de  componente de înaltă tehnologie și de baterii.
În categoria „Our employees - our success” (Angajații noștri-succesul nostru)  Bosch Group România s-a calificat cu două proiecte: unul pentru inițierea unui program de cooperare cu universitățile pentru pregătirea noilor generații, celălalt pentru primul program de formare al angajaților cu rol de conducere. Tot în această categorie a intrat și  Dräxlmaier Automative, cu inițiativa sa de creare a unui sistem transparent și digitalizat de dezvoltare și administrare a competențelor angajaților.
A treia categorie din cadrul competiției este „Responsability for the future” (Responsabilitate pentru viitor), în cadrul căreia au fost selectate E.ON România, pentru implementarea unui program de CSR privind iluminatul în școli prin sistemul LED, Fundația Bosch România, pentru inițiativa EduCare de îmbunătățire a accesului la educație pentru copiii din grupurile defavorizate și  Lidl România, pentru proiectul „Cu apele curate”, inițiativă de colectare a plasticului din fluviul Dunărea.  
Categoria „Innovation and New Technologies” (Inovație și noi tehnologii) recunoaște meritele companiilor Bayer, pentru realizarea proiectului de transformare digitală din domeniul agricol (ferme);BCR, pentru crearea centrului de inovație antreprenorială- „InovX-BCR Accelerator” și Clariant Products Ro, pentru producerea de biocombustibili avansați din reziduurile agricole, care să contribuie la decarbonizarea domeniului transporturilor.
„Împlinim 20 de ani de prezență neîntreruptă în România, 20 de ani de succes în promovarea relațiilor economice bilaterale între Germania și România. Considerăm că este momentul propice pentru a premia inițiativele româno-germane de succes care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a businessului din această țară.
Cei zece membri ai juriului au avut o temă grea, nu numai datorită numărului mare al proiectelor depuse, ci și datorită calității acestora. Diferențierea a fost dificilă, proiectele fiind, multe dintre ele, excepționale. Acest lucru arată, la rândul său, cât de valoroasă, durabilă și avansată din punct de vedere tehnologic este comunitatea de afaceri româno-germană aici, în România. O bază excelentă pentru dezvoltarea dinamică ulterioară a relațiilor bilaterale.
Le mulțumim tuturor participanților pentru implicare, îi felicităm pentru realizări și ne bucuram să-i avem alături de noi la Gala aniversară din 1 septembrie”, a menționat Sebastian Metz, Director General și membru în Consiliul Director al AHK România.
Este primul an în care AHK România acordă premii bilaterale prin care sunt recunoscute și promovate eforturile și rezultatele obținute de companii sau proiectele acestora în actualul context economic.  Cele 12 proiecte finaliste au fost selectate dintr-un total de 68 de aplicații, de către un juriu format din oameni de afaceri, ziariști, reprezentanți ai societății civile și ai mediului universitar, împreună cu AHK România.
AHK România în anul aniversar 2022
Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.
Despre AHK România
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.
 
Contact pentru presă: Carmen Kleininger
PR Specialist
Tel.: +40 21 207 91 50
 E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
 Homepage |Facebook | LinkedIn | YouTube
 


  

 


Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile
CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici