Home
Stiri
Economie
Banci & Finante
IT & C
Evenimente
Cultura
Sanatate
Politica
Externe
Sport
Turism
Auto
Arhiva










Citeste pe Go4It

Probleme pentru utilizatorii WhatsApp: Hackerii pot accesa imagini private din funcția View Once (Software)



Horoscop 2024







 
Bratara Rudraksha

Brăţara Rudraksha


Cercetatorii de la NASA afirma ca oamenii vor descoperi forme de viata extraterestra in urmatorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar.
 

 



Doodle Fruit Games 2016 - g.co/fruit






Peste 600 de participanți, 70 de speackeri și de moderatori la cele 5 panel-uri, zeci de invitați speciali și laureați ai Galei de premiere a modelelor de bune practici, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Național de Îmbătrânire Activă, un eveniment organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă


Peste 600 de participanți, 70 de speackeri și de moderatori la cele 5 panel-uri, zeci de invitați speciali și laureați ai Galei de premiere a modelelor de bune practici, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Național de Îmbătrânire Activă, un eveniment organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă  
imbatranire-activa.jpeg

Imagine WhatsApp 2024-09-04 la 12.40.18_d13e5213

Congresul Național de Îmbătrânire Activă 2024 a fost un veritabil „maraton al cunoașterii”, al împărtășirii de experiențe și al schimbului de idei despre cum să trăim o viață frumoasă și activă pe măsură ce înaintăm în vârstă și are ca obiectiv principal continuarea drumului către realizarea unui sistem național care susține, încurajează și informează persoanele vârstnice privind implicarea în diferite activități sociale şi să descopere cheia unei îmbătrâniri active și sănătoase. Toți cei prezenți la lucrările acestui congres, marea majoritate seniori, au participat activ și interactiv la discuții și dezbateri, venind la rândul lor, cu propuneri și soluții privind oportunitatea de a trăi activ fiecare moment al zilei.  
Aceste aspecte au fost abordate și în cadrul conferinței de presă care a marcat deschiderea oficială a lucrărilor Congresului Național de Îmbătrânire Activă de către Dr. Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății, Alexandra Dobre – Președinte, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru – Președinte, Fundația Ana Aslan Internațional, Mihnea Claudiu Drumea - Secretar de Stat, în cadrul Secretariatului General al Guvernului României și Marius Poşa Subsecretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică a transmis un mesaj video: ”Agenda Congresului Național de Îmbătrânire Activă dovedește un angajament ferm față de seniorii României pe care trebuie să îi susținem! Prima direcție este aceea că, odată cu înaintarea în vârstă, trebuie să vină și un nivel crescut de calitate a vieții. Posibilitatea unei vieți active pentru vârstnici presupune reconversia profesională și actualizarea nivelului de învățare, asta însemnând digitalizare și educație pentru sănătate. Vă asigur de susținerea Administrației Prezidențiale pentru îmbunătățirea vieții vârstnicilor!”. 
Reprezentanți ai societății civile și ai autorităților locale și centrale, ONG-uri cu activitate în domeniu, personalități ale mediului academic, ale vieții cultural-artistice și sportive, medici și asistenți medicali, farmaciști, cercetători științifici și experți, cadre didactice, profesori, doctori, doctoranzi, jurnalişti, scriitori și psihologi, reprezentanți ai firmelor și companiilor de profil, cu activitate în domeniu şi profesioniști din domeniul îngrijirii vârstnicilor au susținut prezentări în cadrul celor 5 panel-uri interactive: „Accesul la sănătate și abordări inovative în medicină (diabet, boli cardiovasculare, menopauză și afecțiuni oncologice)”, Soluții pentru îngrijirea pe termen lung: dezbateri și perspective interdisciplinare”, Îmbătrânirea Activă, Îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice și Promovarea drepturilor persoanelor vârstnice (Dreptul la muncă, Reconversia profesională ș.a.)”, „Rolul administrației în crearea de ecosisteme urbane smart”.  
”Dezideratul acestui eveniment a fost și acela de a dovedi faptul că este o mare nevoie de Centre de Zi în care seniorii să își petreacă timpul liber în mod cât mai plăcut și util! Ne dorim ca anul viitor să înființăm și noi un astfel de centru, iar până la finele acestui an vom lansa în premieră două proiecte extrem de importante și de mare impact pentru societatea românească: Albumul SENIORI DE COLECȚIE care reprezintă o încununare a celor peste 20 de Gale SENIORI DE COLECȚIE cu invitați de excepție și Campania Națională SECURITATEA CIBERNETICĂ ÎN RÂNDUL VÂRSTNICILOR – a menționat Alexandra Dobre, Președinte, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă.
    
Declarații CONFERINȚA DE PRESĂ - Congresul Național de Îmbătrânire Activă 2024, ediția a II-a:
 
 ”În 2023 acest proiect a pornit ca un vis timid, dar din fericire, astăzi a devenit un fenomen și le mulțumim tuturor care ne sprijină în acest minunat proiect. Ce am reușit să realizăm de anul trecut? Multe, foarte multe! Agenția Națională a Persoanelor Vârstnice nu mai este doar o idee! Acest proiect se află deja pe masa premierului Marcel Ciolacu și are foarte mulți susținători. Astăzi asistăm la ceea ce unii numesc <The silet revolution – Revoluția tăcută>, făcând referire la procesul ireversibil de îmbătrânire a populației. Așa încât, înființarea unei agenții dedicate problematicii vârstnicilor ar veni în sprijinul populației vârstnice ca unică autoritate a administrației publice centrale, care să implementeze și să susțină programe pentru îmbunătățirea calității vieții seniorilor noștri! Cu siguranță vom reuși și acest deziderat!” - Alexandra Dobre, Președinte Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă.
 ”Aș dori să am la dispoziție tot -ul privind îmbătrânirea activă, pentru că personal mă aflu în acea perioadă a vieții. Cred că sunt cel puțin trei dimensiuni de care trebuie să ținem cont atunci când vine vorba despre seniori: cea biologică, cea sociologică și cea economică. Atunci când vine vorba despre dimensiunea biologică, rolul Ministerul Sănătății, al furnizorilor de servicii, medicilor și asistenților medicali este să ofere persoanelor în vârstă acces la servicii medicale de calitate. Trebuie să încurajăm și un comportament preventiv, pentru că altfel nu putem vorbi despre îmbătrânire activă. Legat de al doilea aspect, cel sociologic, consider că respectul - și nu acceptarea în societate, în ceea ce privește persoanele vârsnice este foarte important. În mediul rural trăiesc aproximativ două milioane de persoane vârstnice, majoritatea femei singure. De aceea, dacă la oraș e mai ușor să interacționăm unii cu alții, în mediul rural lucrurile sunt mai complicate. Trebuie să vedem cum abordăm în comunitățile mici problemele acestor persoane singure și lipsite de susținere. Iar al treilea aspect, cel economic, este la fel de important! În mod evident, activitatea zilnică pe care o desfășoară un vârsnic, datorită experienței sale, este o resursă extraordinară pentru economia românească!” - Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.
 ”În ciuda tuturor eforturilor făcute, noi, oamenii de știință, avem mare nevoie de sprijin politic, de stabilirea unui limbaj comun, pentru că fiecare dintre noi îmbătrânim. Mai devereme sau mai târziu! Tot ceea ce facem pentru noi înșine trebuie realizat din vreme, pentru că, altfel, totul se va repercuta la vârsta senioriei. Îmi doresc din suflet ca România să aibă oameni de peste 55 de ani care să trăiască mult, frumos și care să beneficieze de politici aliniate cu cele ale Uniunii Europene. Nu cred că voi obosi vreodată în a dezvolta idei pentru populația țării mele! Fără a face prevenție, populația unei țări nu va îmbătrâni frumos și sănătos. Niciodată nu mi-am pierdut speranța că se poate, chiar și într-o țară cu multe controverse politice. Nu ezitați să vă priviți în oglindă, indiferent de vârstă, dar mai ales după ce ați împlinit 40 de ani și hotărâși-vă cum doriți să fiți la 60, la 70, la 80 de ani și chiar mai departe, către o viață centenară! Astăzi, aceste aspecte pot fi controlate” - Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru – Președinte, Fundația Ana Aslan Internațional.  
Ministerul pe care îl reprezint se implică activ în acest domeniu. Lucrăm la proiecte și programe pentru a-i proteja pe vârsnicii care folosesc și accesează mediul online, pentru că metodele de a-i păcăli pe aceștia sunt din ce în ce mai sofisticate. În actuala platformă, care se adresează și vârstnicilor, sunt cuprinse colaborări și cu instituții financiare, așa încât economiile sau veniturile să nu mai fie expuse fraudelor. O altă strategie se referă la platformele de Telemedicină pe care le susținem foarte mult. Vrem să facem să fie … ca la noi, nu ca la alții, și,… ca la noi să fie bine! Susținem comunicarea și vrem ca informațiile să ajungă cât mai ușor la cât mai mulți oameni, astfel încât să-i putem proteja și pe vârstnicii singuri. Vrem să putem monitoriza schimbările bruște din viața acestor persoane, așa încât să putem trimite la timp o ambulanț[, un medic sau să recomandăm un consult pentru a salva sau a îmbunătăți viața acestoraMarius Poșa, Subsecretar de Stat, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.            
"Rolul nostru, al instituțiilor publice, este acela de a adopta o legislație necesară și eficientă pentru viața noastră, ca cetățeni, și care să ne aducă un confort, mai ales la bătrânețe. Este important să fim cât mai independenți, din orice punct de vedere, iar pentru asta este nevoie de proiecte de lege. Congresul  Național de Îmbătrânire Activă este un plus pentru noi, pentru că ne sunt aduse la cunoștință atât probleme, cât și soluții! Este foarte important acest parteneriat public-privat și este extrem de important să educăm persoanele vârstnice în domeniul cibernetic și al tehnologiei, pentru a avea un nivel mai ridicat de confort și de trai. Centrele pentru seniori sunt la fel importante pentru a-i integra pe aceștia în societate, iar Motto-ul nostru este ” - Mihnea Claudiu Drumea - Secretar de Stat, în cadrul Secretariatului General al Guvernului României
Cu această ocazie a fost vernisată EXPOZIŢIA de FOTOGRAFIE „SENIORI DE COLECŢIE” dedicată Galelor „SENIORI DE COLECŢIE”, unul dintre cele mai frumoase, generoase, ample, de succes şi de tradiţie proiecte iniţiate şi organizate de Alexandra Dobre, Preşedinta Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă.           
 De remarcat faptul că primele 22 de ediții le-au avut ca invitați de onoare, în ordine pe ELISABETA LIPĂ, STELA ENACHE, Gen. Lt. (Rtr) Dr. Ing. DUMITRU DORIN PRUNARIU,  MAIA MORGENSTERN,  Prof.Dr. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN,  GRIGORE LEȘE, CORINA CHIRIAC,  MARIA DRAGOMIROIU, Prof. Univ. Dr. DAN MIRCEA ENESCU, OCTAVIAN URSULESCU, Acad. Prof. Dr. LEON DĂNĂILĂ, ILEANA POPOVICI, ADRIAN TITIENI, PETRE GEAMBAŞU, Gen. Mr. Aviator (Rtr) RADU THEODORU (100 de ani),  FLORIN GHEORGHIU, Mare Maestru Internațional la Șah, FLORICA IONIȚĂ, prima femeie parașutist brevetată după cel de-al Doilea Război Mondial, bioenergoterapeuta LIDIA FECIORU, creatoarea de modă LIZA PANAIT, ADRIAN NĂSTASE, unul dintre cei mai apreciați oameni politici ai României,  HORIA MOCULESCU și MAGDA CATONE.
               
 GALA de PREMIERE a modelelor de bune practici în promovarea conceptului de îmbătrânire activă din România a onorat activitatea, eforturile și realizările a 10 organizații care au dezvoltat și implementat programe inovatoare de îmbătrânire activă, demonstrând un impact pozitiv și sustenabil asupra sănătății, bunăstării și integrării sociale a seniorilor:
Organizația ”ACADEMICA PROIECT„ Brăila și Proiectul ACADEMIA BUNICILOR, Asociația EDUEVO și Proiectul ”SUPER BUNICI, ”ANYMAG DIGITAL SOLUTIONS” SRL și Proiectul Senior Help (cu platforma SeniorHelp.ro), Consiliul Județean Ilfov și proiectul de interes public ,,ILFOV, prin ochii tăi”, Fundația „Alma Mater Napocensis” și Proiectul ”Universitatea vârstei a treia”,Cluj-Napoca, Asociația ”Fabrica de Daruri”, Asociația ”Zi de Bine” și Proiectul ”Nepierdute”, Asociația ”Ensar Duman” și Campania “Facem lucruri bune împreună – Ajutor pentru oamenii nevoiași”, Asociația MGM (Misionând Generația de Mâine) și Proiectul ”Părinții Noștri”, Farmaciile Dr Max pentru susținerea Asociației “Niciodata Singur – Prietenii Vârstnicilor” și proiectul ,,Împreună continuăm să alinăm singurătatea seniorilor’’.
 Prezentatoarea galei a fost Maria Țoghină, realizator si producător al emisiunii ”Serviciul de Noapte”, Radio România Actualități.
Premiile au fost înmânate de actorii Crina Matei și Silviu Biriș, soprana Iana Novac, de Marele Maestru Internațional de Șah, Florin Gheorghiu, Diana Baicu, General Manager Top Line, Marius Ciubotaru – Marketing CATENA și de Alexandra Dobre, Președinte Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă.      
În cadrul Galei de Premiere, actrița Miruna Ionescu, violonistul Valentin Albeșteanu şi pianistul Adrian Mihalache au susţinut un recital muzical artistic deosebit, evocând ”Poveștile din Bucureștiul de odinioară”.
 
             Mulțumim pentru susținere și sprijin:
 
  • SPONSORI: CEC Bank, BCR, TZMO România, CATENA – Farmacia inimii, ENAYATI Medical City, LOTERIA ROMÂNĂ, Fundaţia VODAFONE, Up – ROMÂNIA, AsertivO – Servicii Premium pentru Seniori, Senior Help, MEDIGO CENTER, TUD Group, REZIDENȚA KATERINI, CLARFON, Terapia S.A. - SUN Pharma Company, AFINITIY  LIFE CARE, Teleassisteance ROMÂNIA, ACCURATE BUSSINES.
  • PARTENERI ŞTIINŢIFICI: ANA ASLAN International Foundation, Academia Oamenilor de Știință din România, Academia Română - Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV), Institutul de Cercetare și Inovare - ICI București, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, Asociaţia pentru Calitatea Vieții a Persoanelor Vârstnice ”Academician Nicolae Cajal”.
  • PARTENERI SUSȚINĂTORI: FINAQUA, Fundația CRUCEA ALB – GALBENĂ România, DR. RASHEL, ECDL România, Fabrica de Daruri, SECOM, CASA TIMIȘ, SYNERGY THERM COSMETICS, Dr. Ardeleanu DENTAL CLINICS, CRAMA VALENTE – Panciu, PFPSS - Patronatul Furnizorilor Privați de Servicii Sociale, eventsmax, DELICATERIUM, Centrele SILHOUETTE, Fundaţia TZMO România
  • PARTENERI MEDIA: AGERPRES, TVR, ROMÂNIA TV, Ziarul News, Antena 3 CNN, știripesurse.ro, revista CARIERE, Radio România, Medika TV, Ultima Oră, AMOS NEWS, futureeconomy.ro, ecoPOLITICnews, Bucureştii Vechi şi Noi, Doctorul Zilei, DC News, Gândul, GMR Media, METROPOLA TV, Național TV, PHOENIX media, PROFI24 TV, ziarul PROFIT, Nova Media, Ziarul de Investigații, Ziarul Afacerilor, revista Armonii Culturale
 
              OANA GEORGESCU, Specialist PR & Comunicare
              Biroul de Presă al Asociației Institutul Român pentru
               Îmbătrânire Activă

              Email: oanageorgescu2017@gmail.com / imbatranire.activa@yahoo.com
              Mobil: 0722.434.986. (Whatsapp) / 0744.654.838.
               Website: https://institutulpentruimbatranireactiva.ro/
              FB: https://www.facebook.com/AsociatiaInstitutulRomanPentruImbatranireActiva/  
 
 







Alte Stiri
  • Fondul Proprietatea a vandut grupului ceh CEZ participatiile detinute la CEZ Distruibutie si CEZ Vanzare pentru o suma totala de 229,5 milioane de euro, corespunzator unui pret pe actiune de 10,70 euro, banii fiind transferati in conturile Fondului Proprietatea
  • UE ia măsuri de limitare a riscurilor pentru sănătate generate de expunerea la zgomotul emis de playerele audio personale. Consumatorii vor beneficia de noi setări din fabrică ale playerelor audio personale, care vor respecta nivelurile sigure de expunere.
  • Amenzi usturatoare pentru francezi. Legislatorii francezi au aprobat o noua lege prin care spera sa opreasca descarcarile ilegale de filme si muzica. Prin noua lege, cei care vor descarca ilegal de pe internet filme sau muzica vor putea primi o amenda de pana la 300.000 de euro, putand chiar sa riste inchisoarea.

Institutii din Romania

Link-uri Utile



CONTACT
Ziarul Afacerilor
 Tel/ Fax: 021 313 23 75 
Email: redactia@ziarul-afacerilor.ro
click  aici

Director:
Maria Nicolae Spiridon

Redactor Sef:
Nicolina Garici
Email: nicolinagarici@yahoo.com
click  aici